Cultural Fonduri Europene

Peste 9 mil. lei, fonduri europene, pentru reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Târgu Mureş

Peste 30 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru două proiecte din judeţele Mureş şi Caraş-Severin, care vizează conservarea, protecţia şi valorificarea patrimoniului cultural.
Contractele de finanţare au fost semnate astăzi de Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), cele două proiecte urmând să fie implementate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.
Primul proiect vizează reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Târgu Mureş, are o durată de implementare de 89 de luni, valoarea totală a investiţiei fiind de 11.273.740,86 de lei, din care finanţarea nerambursabilă alocată de MDRAPFE – AM POR este de 9.201.073,17 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului). După lucrările de restaurare, consolidare și amenajare/refuncționalizare a spațiilor existente, în vederea valorificării muzeului la standarde europene, se estimează că numărul de vizitatori pe an va creşte la 7.404 (faţă de 6.985 câţi sunt în prezent).
Cel de-al doilea proiect are în vedere consolidarea, restaurarea, conservarea şi protecţia Cetăţii Ladislau din comuna Coronini (jud. Caraş-Severin).
Până în prezent, pe Axa Prioritară 5 din POR 2014-2020, Guvernul a semnat 15 contracte de finanţare, cu o valoare totală de peste 240 de milioane de lei, a precizat Sevil Shhaideh.

Related posts

Multora le place Jazzul

Transilvania Business

CFR SA, proiect finanțat din fonduri europene

Stefana Muresan

ADR Centru: Peste 700 de kilometri din infrastructura rutieră, modernizată prin fonduri europene

redactia

Leave a Comment