Analize Ultimele stiri

Orașe durabile – expertiză franceză

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) a organizat marți, 23 mai 2017, conferința “ Orașe durabile- expertiză franceza” pentru a facilita un schimb de idei și experiențe franco-române în domeniul de dezvoltare urbană durabilă, precum și expunerea și găsirea de soluții la problematici de gestiune urbană ale orașelor din România.
Pentru o dezvoltare urbană sustenabilă, o strategie integrată este necesară. « Un oraș durabil trebuie să realizeze un echilibru satisfăcător între trei dimensiuni de performanță, esențiale comunității locale : socială, de mediu și mai ales economică. Un oraș competitiv este un oraș care poate răspunde nevoilor cetățenilor și care ține cont de aceste trei dimensiuni », a declarat François Coste, Președinte CCIFER în deschiderea conferinței.
Viceprimarul capitalei, Michaela Tomnița Florescu, prezentă la eveniment, a declarat în discursul de deschidere următoarele : ”Municipiul București urmează un model de dezvoltare economic-social, care trebuie să respecte noile cerințe formulate de modelul dezvoltării urbane. Strategia municipiului București conține obiective specifice, programe, proiecte și acțiuni necesare îndeplinirii cerințelor cetățeanului și comunității locale în concordanță cu principiile dezvoltării durabile”.
Organizată în continuarea demersului inițiat de Cartea Albă a Construcțiilor (2016), conferința a reunit autorități locale și centrale, asociații specializate, și companii, care au nevoie să lucreze împreună pentru dezvoltarea orașelor în care se află.
Intervenientii internaționali și naționali prezenți la eveniment au oferit soluții concrete decidenților locali, plecând de la domenii în care expertiza franceză excelează : soluții digitale, smart cities și eco-cartiere, mijloace de transport în comun și vehicule electrice, clădirile și materialele inteligențe, tranziția energetică.
Orașele viitorului trebuie concepute ca hub-uri de creștere și inovație. Prin această abordare holistică de proiectare a orașelor se pot face progrese semnificative în îmbunătățirea creșterii economice pe termen lung, crearea de noi locuri de muncă, calitatea vieții și a mediului.
CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește 500 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.

Related posts

Telekom a lansat chatbot-ul Tim, un asistent digital care consiliează clienţii

Traian Dan

Oradea se pregăteşte de Cartea Recordurilor

Traian Dan

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Papuc Irina

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

redactia

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

Proiect de peste 80 mil. euro, depus spre finanţare europeană, pentru „autostrada” Dunării

redactia

Farmec – afaceri de peste 50 milioane euro în 2018. Produsele, comercializate în peste 30 de state

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Bran – Queen Marie’s Heart Castle

Transilvania Business

ADR Centru: Fonduri europene de aproape 1 mil. euro pentru învățământul din Miercurea Ciuc

Stefana Muresan

Primul cluster din educație din România apare în Ardeal

Nora Dumitrescu

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Cluj, din fonduri europene

Stefana Muresan

Lucrările de reparaţii pe DN 1C Dej – Baia Mare, demarate la sfârşitul lunii mai de FCC Construccioni

Stefana Muresan

Sălajul, pe cale să preia Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Proiect unic la Alba Iulia: Muzeu al Copilului. Investiția se ridică la 2,5 milioane de euro

Papuc Irina

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

Sondaj UE: Trei din cinci români apreciază pozitiv măsurile UE antiCOVID

Gruita Ienasoiu

Firme din România, Italia și Portugalia, pentru concesionarea colectării deșeurilor din zonele Blaj, Cugir și Sebeș. Licitație de peste 15 milioane de euro

Stefana Muresan

Autospeciale noi pentru SMURD şi Ambulanţa Bihor

Traian Dan

Cluj Arena va avea gazon hibrid la fel cum au ”Camp Nou” și ”San Siro”. Investiție estimată între 500.000 – 1.000.000 de euro

redactia

Timișoara caută expertiză în modelul Beijing

Stefana Muresan

Huawei a depășit Apple în 2019 pe piața mondială a telefoanelor inteligente

Traian Dan

Simpozion pe tema noilor tehnologii energetice

Ligia Voro

B | Pentru Romania, 2016 este un moment de rascruce

Leave a Comment