Analize Ultimele stiri

Orașe durabile – expertiză franceză

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) a organizat marți, 23 mai 2017, conferința “ Orașe durabile- expertiză franceza” pentru a facilita un schimb de idei și experiențe franco-române în domeniul de dezvoltare urbană durabilă, precum și expunerea și găsirea de soluții la problematici de gestiune urbană ale orașelor din România.
Pentru o dezvoltare urbană sustenabilă, o strategie integrată este necesară. « Un oraș durabil trebuie să realizeze un echilibru satisfăcător între trei dimensiuni de performanță, esențiale comunității locale : socială, de mediu și mai ales economică. Un oraș competitiv este un oraș care poate răspunde nevoilor cetățenilor și care ține cont de aceste trei dimensiuni », a declarat François Coste, Președinte CCIFER în deschiderea conferinței.
Viceprimarul capitalei, Michaela Tomnița Florescu, prezentă la eveniment, a declarat în discursul de deschidere următoarele : ”Municipiul București urmează un model de dezvoltare economic-social, care trebuie să respecte noile cerințe formulate de modelul dezvoltării urbane. Strategia municipiului București conține obiective specifice, programe, proiecte și acțiuni necesare îndeplinirii cerințelor cetățeanului și comunității locale în concordanță cu principiile dezvoltării durabile”.
Organizată în continuarea demersului inițiat de Cartea Albă a Construcțiilor (2016), conferința a reunit autorități locale și centrale, asociații specializate, și companii, care au nevoie să lucreze împreună pentru dezvoltarea orașelor în care se află.
Intervenientii internaționali și naționali prezenți la eveniment au oferit soluții concrete decidenților locali, plecând de la domenii în care expertiza franceză excelează : soluții digitale, smart cities și eco-cartiere, mijloace de transport în comun și vehicule electrice, clădirile și materialele inteligențe, tranziția energetică.
Orașele viitorului trebuie concepute ca hub-uri de creștere și inovație. Prin această abordare holistică de proiectare a orașelor se pot face progrese semnificative în îmbunătățirea creșterii economice pe termen lung, crearea de noi locuri de muncă, calitatea vieții și a mediului.
CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește 500 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.

Related posts

Cea mai modernă fabrică de pâine din Europa, în Câmpia Turzii, cu făină din Mureș și Hunedoara. Investiție de 50 mil. euro a grupului belgian La Lorraine

redactia

Peste 100 de startup-uri câștigătoare la Startarium PitchDay 2018. Trofeul competiției pentru startup-uri a fost revendicat de iTux

redactia

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Brisk Group: It is our duty to keep the lights on

Ionut Oprea

Lecții de business de la liderii marilor companii, oferite la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Peste 1.500 de noi locuri de muncă, generate de inaugurarea a 11 noi hoteluri afiliate marilor lanţuri internaţionale

redactia

În regim de autostradă, de la Sibiu până la Viena, cu o întrerupere de 13 km

Stefana Muresan

Companiile și spitalele investesc în sisteme de termoviziune pentru măsurarea temperaturii

Traian Dan

MassMutual deschide un Centru Global de Servicii în Orhideea Towers, București

Papuc Irina

Mii de timișeni vor avea o legătură mai bună cu Timișoara

Ligia Voro

Păstrăvăria Bolloga se transformă în fermă

Nora Dumitrescu

Constructorul Spedition UMB, ritm susținut pe ”Autostrada Liliecilor”

Stefana Muresan

77 de firme private au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 26 mil. euro cu ADR Vest în cadrul Regio

Stefana Muresan

CITR, administrator judiciar Clujana: brandul poate depăși momentul de cumpănă

Stefana Muresan

Taxă pentru turiştii care vizitează Clujulul, pentru promovarea orașului

redactia

POZITIV TB: Rodica Lupu – „Cel mai bun rezultat al crizei va fi creșterea nivelului de digitalizare în toate mediile”

Traian Dan

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

Administrator desemnat pentru Eminescu Office

Ligia Voro

A fost inaugurata noua ruta interna cu TAROM: Primul zbor IASI-TIMISOARA leaga Moldova de Banat

Stefana Muresan

Mobilitatea în starea de urgență, monitorizată pe Google în Ardeal

Nora Dumitrescu

ADD Bihor va organiza licitație pentru autogările din Marghita și Beiuș

Traian Dan

Amnistia fiscală care îi vizează pe vânzătorii de imobile “pe persoană fizică”, publicată în Monitorul Oficial

Stefana Muresan

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Papuc Irina

AAGES, perfecțiune în domeniul încălzirii prin inducție

Tirdea Ionut

Leave a Comment