Infrastructura Ultimele stiri

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Aeroportul International Timisoara este primul aeroport din Romania certificat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana, cu respectarea cerintelor stabilite prin Regulamentului (UE) nr. 139/2014.
Noul certificat atesta ca Aeroportul International Timisoara indeplineste cerintele de fond si cele esentiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul (UE) 216/2008 si regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul (UE) nr.139/2014. Prin conditiile noului certificat se atesta caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referinta 4D, operare in conditii de vizibilitate redusa si un sistem de management conform normelor Agentiei Europene Privind Siguranta Aviatiei Civile EASA.
Certificarea la standarde europene dovedeste ca Aeroportul Timisoara respecta cerintele Regulamentului (UE) nr. 139/2014 al Comisiei de stabilire a cerintelor tehnice si a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri in temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European si al Consiliului . Aeroportul Timisoara este primul dintre aeroporturile din Romania care detine un astfel de certificat de autorizare, incepand cu 22.05.2017.
La aeroportul din Timisoara, aeronavele pot ateriza in conditii meteo cu vizibilitate scazuta pe ambele directii de aterizare (dinspre Est si dinspre Vest), fiind singura pista din tara dotata la acest nivel pentru proceduri de aterizare in conditii de vizibilitate redusa, categoria II/IIIA. Cele doua directii de aterizare si decolare pe categoria II/IIIA ofera un avantaj aeroportului, fiind astfel reduse la minim e intarzierile cauzate de conditiile meteo nefavorabile si in special de conditiile de vizibilitate redusa.
In plus, categoria aerodromului – 4D, dovedeste ca la Timisoara pot ateriza aeronave de mari dimensiuni precum AIRBUS A310 sau BOEING 767.
„Aceste investitii realizate in vederea certificarii nu sunt vizibile sau tangibile pentru publicul larg, insa sunt de mare importanta pentru functionarea unui aeroport la standarde europene si confera un grad maxim de siguranta pentru pasageri. Aceasta certificare dovedeste inca o data ca Aeroportul International Timisoara indeplineste standardele cele mai inalte din punct de vedere operational si al sigurantei. Faptul ca am intrat intr-un sistem european de auditare a calitatii ne satisface in acest moment, dar ne si obliga pe viitor. Important este ca pentru pasageri, este o confirmare in plus ca transportul aerian, pe langa faptul ca este cel mai rapid, este si cel mai sigur mod de transport public.”, a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.
Certificatul a fost obtinut in urma unui proces de conversie care a constat in pregatirea profesionala continua a angajatilor pentru aplicarea noilor reglementari europene, conceperea si redactarea documentatiei specifice, lucrari la infrastructura si modificari calitative si de oportunitate in sistemul de management, toate acestea fiind completate de un program de audit foarte riguros.
Pe parcursul conversiei ce a durat 12 luni au fost organizate 3 etape de evaluare a infrastructurii si a documentatiei relevante efectuate impreuna cu echipa de inspectori aeronautici ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane, care au fost finalizate cu obtinerea de cate A.I.T. a unui certificat care obliga la mentinerea acestui standard de siguranta pentru pasageri si aeronave. incepand cu 22 mai 2017, reprezentantii AACR vor derula activitati de supraveghere la Aeroportul Timisoara cu scopul de a verifica mentinerea conformitatii cu cerintele stabilite de Comisia Europeana, respectiv EASA, aplicabile in statele membre.

Related posts

Fratelli Group, four new locations in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi reabilitat

Stefana Muresan

Asiguratorii susțin introducerea unui tarif de referință pentru reparațiile auto

Traian Dan

Leader Team Broker – “Asiguratul care are CASCO, bun de plată dacă își retrage plângerea după repararea mașinii ”

Ligia Voro

CJ Sibiu vrea să modernizeze un traseu de 150 de km de drum județean care leagă Munții Cindrel de râul Olt

Ion Surdu

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru Situații de Urgență

Ion Surdu

Record de vizitatori la Castelul Corvinilor, în 2017

Stefana Muresan

Rețeaua Besser Home a ieșit din “pandemie”

Nora Dumitrescu

Umbrărescu, cel mai bine plătit drumar român în 2017. Peste 70% din plățile realizate de CNAIR, în conturile constructorilor străini pentru lucrări în Transilvania

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Lechința, tărâmul viilor săsești readuse la viață

Transilvania Business

Timișoara nu va avea prea curând nici sală polivalentă, nici stadion nou, finanțate de CNI.

Robert Bloancă

Rompetrol sprijină lupta împotriva COVID-19 în România

Ligia Voro

Adunarea generală a municipiilor din România: ce au discutat primarii cu premierul și președintele țării

Papuc Irina

Pentru clienții companiei, wenglor transformă viziunea industriei inteligente 4.0 în realitate

redactia

Contract de 74 milioane de lei la Timişoara. O asociere de opt firme conduse de PORR a depus singura ofertă pentru reabilitarea bulevardului Cetăţii

Robert Bloancă

Programatorii din Cluj și Timișoara, pe lista Tellence Technologies

Nora Dumitrescu

Noul catalog de produse FMC este acum disponibil online

Ioan Sandor

Universitatea Iuliu Hațieganu va avea centru de cercetare de 6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Fonduri europene de până la 80.000 de euro pentru inovare în domeniul acvaculturii

Stefana Muresan

Supervizorul rețelei de apă Cluj-Sălaj va câștiga 5,5 milioane €

Nora Dumitrescu

Muncitori din Ungaria pentru fabricile din Arad

Stefana Muresan

Clujul turistic în 2019: mulți îl vizitează, puțini rămân peste noapte

Nora Dumitrescu

Proiectantul Spitalului Pediatric din Cluj va primi 6,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Implică-te! Părerea ta contează! Comisia Europeană lansează consultarea publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare!”

Ligia Voro

Leave a Comment