Infrastructura Ultimele stiri

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Aeroportul International Timisoara este primul aeroport din Romania certificat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana, cu respectarea cerintelor stabilite prin Regulamentului (UE) nr. 139/2014.
Noul certificat atesta ca Aeroportul International Timisoara indeplineste cerintele de fond si cele esentiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul (UE) 216/2008 si regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul (UE) nr.139/2014. Prin conditiile noului certificat se atesta caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referinta 4D, operare in conditii de vizibilitate redusa si un sistem de management conform normelor Agentiei Europene Privind Siguranta Aviatiei Civile EASA.
Certificarea la standarde europene dovedeste ca Aeroportul Timisoara respecta cerintele Regulamentului (UE) nr. 139/2014 al Comisiei de stabilire a cerintelor tehnice si a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri in temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European si al Consiliului . Aeroportul Timisoara este primul dintre aeroporturile din Romania care detine un astfel de certificat de autorizare, incepand cu 22.05.2017.
La aeroportul din Timisoara, aeronavele pot ateriza in conditii meteo cu vizibilitate scazuta pe ambele directii de aterizare (dinspre Est si dinspre Vest), fiind singura pista din tara dotata la acest nivel pentru proceduri de aterizare in conditii de vizibilitate redusa, categoria II/IIIA. Cele doua directii de aterizare si decolare pe categoria II/IIIA ofera un avantaj aeroportului, fiind astfel reduse la minim e intarzierile cauzate de conditiile meteo nefavorabile si in special de conditiile de vizibilitate redusa.
In plus, categoria aerodromului – 4D, dovedeste ca la Timisoara pot ateriza aeronave de mari dimensiuni precum AIRBUS A310 sau BOEING 767.
„Aceste investitii realizate in vederea certificarii nu sunt vizibile sau tangibile pentru publicul larg, insa sunt de mare importanta pentru functionarea unui aeroport la standarde europene si confera un grad maxim de siguranta pentru pasageri. Aceasta certificare dovedeste inca o data ca Aeroportul International Timisoara indeplineste standardele cele mai inalte din punct de vedere operational si al sigurantei. Faptul ca am intrat intr-un sistem european de auditare a calitatii ne satisface in acest moment, dar ne si obliga pe viitor. Important este ca pentru pasageri, este o confirmare in plus ca transportul aerian, pe langa faptul ca este cel mai rapid, este si cel mai sigur mod de transport public.”, a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.
Certificatul a fost obtinut in urma unui proces de conversie care a constat in pregatirea profesionala continua a angajatilor pentru aplicarea noilor reglementari europene, conceperea si redactarea documentatiei specifice, lucrari la infrastructura si modificari calitative si de oportunitate in sistemul de management, toate acestea fiind completate de un program de audit foarte riguros.
Pe parcursul conversiei ce a durat 12 luni au fost organizate 3 etape de evaluare a infrastructurii si a documentatiei relevante efectuate impreuna cu echipa de inspectori aeronautici ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane, care au fost finalizate cu obtinerea de cate A.I.T. a unui certificat care obliga la mentinerea acestui standard de siguranta pentru pasageri si aeronave. incepand cu 22 mai 2017, reprezentantii AACR vor derula activitati de supraveghere la Aeroportul Timisoara cu scopul de a verifica mentinerea conformitatii cu cerintele stabilite de Comisia Europeana, respectiv EASA, aplicabile in statele membre.

Related posts

Prin orașul Seini vor circula autobuzele electrice

Nora Dumitrescu

SIF Transilvania a investit în companii cu dividende constante

Nora Dumitrescu

Autostrada Unirii: Reactualizare studiu de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ

Stefana Muresan

Oradea investește 11 milioane de euro în reabilitarea coridorului Nufărul – Cantemir

Traian Dan

Ungurii donează patru armăsari de rasă pentru hergheliile din Transilvania

Traian Dan

Expediție științifică a UBB în Caucaz

Ligia Voro

Industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt în colaborare cu Beretta

redactia

Compa Sibiu, afaceri de aproximativ 41 mil. euro, în T 1

Stefana Muresan

O comună din Bihor, Sânmartin, prima din ţară care licitează distribuţia de gaz

Traian Dan

ADR Centru anunță relansarea competiției de proiecte pentru microîntreprinderi

Ligia Voro

CNAIR: Aproape 200 milioane lei pentru întreţinerea drumurilor şi prevenirea efectelor inundaţiilor

Stefana Muresan

Începe reconfigurarea și lărgirea uneia dintre cele mai importante artere a Sibiului

Ion Surdu

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Timișoara va avea 40 de tramvaie noi

Stefana Muresan

Stratregia şefului Tarom, Werner Wolff, pentru redresarea companiei

Stefana Muresan

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Adelina Chișu: “La Ghepard Communication nu facem tranziţii, ci mai degrabă învăţăm constant să experimentăm Echilibrul între clasic şi modern”

Nicolae Pop

Producătorul lactatelor Monor se apropie de 100 mil. lei

Stefana Muresan

S-au semnat contractele de proiectare și execuție pentru două tronsoane ale ”Drumului Apusenilor”

Stefana Muresan

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Cluj-Napoca: Maurer Panoramic, un nou concept marca Maurer Imobiliare

redactia

CTP continuă extinderea la nivel național și internațional, în 2018

Ionut Oprea

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Ion Surdu

Coral BioGreens, jud. Bihor – afacere de milioane de euro din produse de 2-3 lei

Ligia Voro

Leave a Comment