Infrastructura Ultimele stiri

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Aeroportul International Timisoara este primul aeroport din Romania certificat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana, cu respectarea cerintelor stabilite prin Regulamentului (UE) nr. 139/2014.
Noul certificat atesta ca Aeroportul International Timisoara indeplineste cerintele de fond si cele esentiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul (UE) 216/2008 si regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul (UE) nr.139/2014. Prin conditiile noului certificat se atesta caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referinta 4D, operare in conditii de vizibilitate redusa si un sistem de management conform normelor Agentiei Europene Privind Siguranta Aviatiei Civile EASA.
Certificarea la standarde europene dovedeste ca Aeroportul Timisoara respecta cerintele Regulamentului (UE) nr. 139/2014 al Comisiei de stabilire a cerintelor tehnice si a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri in temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European si al Consiliului . Aeroportul Timisoara este primul dintre aeroporturile din Romania care detine un astfel de certificat de autorizare, incepand cu 22.05.2017.
La aeroportul din Timisoara, aeronavele pot ateriza in conditii meteo cu vizibilitate scazuta pe ambele directii de aterizare (dinspre Est si dinspre Vest), fiind singura pista din tara dotata la acest nivel pentru proceduri de aterizare in conditii de vizibilitate redusa, categoria II/IIIA. Cele doua directii de aterizare si decolare pe categoria II/IIIA ofera un avantaj aeroportului, fiind astfel reduse la minim e intarzierile cauzate de conditiile meteo nefavorabile si in special de conditiile de vizibilitate redusa.
In plus, categoria aerodromului – 4D, dovedeste ca la Timisoara pot ateriza aeronave de mari dimensiuni precum AIRBUS A310 sau BOEING 767.
„Aceste investitii realizate in vederea certificarii nu sunt vizibile sau tangibile pentru publicul larg, insa sunt de mare importanta pentru functionarea unui aeroport la standarde europene si confera un grad maxim de siguranta pentru pasageri. Aceasta certificare dovedeste inca o data ca Aeroportul International Timisoara indeplineste standardele cele mai inalte din punct de vedere operational si al sigurantei. Faptul ca am intrat intr-un sistem european de auditare a calitatii ne satisface in acest moment, dar ne si obliga pe viitor. Important este ca pentru pasageri, este o confirmare in plus ca transportul aerian, pe langa faptul ca este cel mai rapid, este si cel mai sigur mod de transport public.”, a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.
Certificatul a fost obtinut in urma unui proces de conversie care a constat in pregatirea profesionala continua a angajatilor pentru aplicarea noilor reglementari europene, conceperea si redactarea documentatiei specifice, lucrari la infrastructura si modificari calitative si de oportunitate in sistemul de management, toate acestea fiind completate de un program de audit foarte riguros.
Pe parcursul conversiei ce a durat 12 luni au fost organizate 3 etape de evaluare a infrastructurii si a documentatiei relevante efectuate impreuna cu echipa de inspectori aeronautici ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane, care au fost finalizate cu obtinerea de cate A.I.T. a unui certificat care obliga la mentinerea acestui standard de siguranta pentru pasageri si aeronave. incepand cu 22 mai 2017, reprezentantii AACR vor derula activitati de supraveghere la Aeroportul Timisoara cu scopul de a verifica mentinerea conformitatii cu cerintele stabilite de Comisia Europeana, respectiv EASA, aplicabile in statele membre.

Related posts

Dezvoltarea asigurărilor private de sănătate, de dorit, dar fără a periclita sistemul public de asigurări de sănătate

Stefana Muresan

Universitatea Babeş-Bolyai – premiul "Centenar", oferit în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural

Stefana Muresan

Centrul istoric al Clujului, pietonalizat cu 10 milioane euro

Nora Dumitrescu

UPU Oradea își va relua activitatea în corpul de clădire reabilitat, la 1 noiembrie

Traian Dan

Licitația pentru construirea Podului Centenarului din Oradea, finalizată

Stefana Muresan

Proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești, accelerat

Stefana Muresan

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

Aeroportul Cluj își reactivează cursele internaționale. Revine Blue Air

Nora Dumitrescu

OKOSH –  un nou concept de Smart Home se lansează pe piața din România

redactia

“Capitala” Sălajului își modernizează drumurile forestiere

Nora Dumitrescu

Muzeul Bucovinei a lansat propria ciocolată cu ocazia aniversării a 120 de ani de la înființare: produsă la Cisnădie

Papuc Irina

BCR a lansat concursul de desene pentru elevi „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Traian Dan

Producătorul german de ambalaje Illig Maschinenbau cumpără teren într-un parc industrial din Sibiu cu 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

CJ BN și Aquabis, parteneriat investițional pentru calitatea serviciilor de apă

Transilvania Business

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Stefana Muresan

Produs de Cluj a retestat consumatorii în spațiul fizic

Nora Dumitrescu

E.ON România a montat 25.000 de panouri solare pentru 58 de companii

Traian Dan

Companiile Aramis Invest, Taparo (Maramureș) şi fabrica Ecolor din Cluj – cei mai mari exportatori de mobilă

Stefana Muresan

Romania at ExpoReal 2017

Ionut Oprea

Experți în administrație publică din Franța și România, la Întâlnirile Europene din Transilvania

Stefana Muresan

Începe construcţia autostrăzii pe care o aşteptăm de zeci de ani. Se fac 9 tunele de 5 km

redactia

Aeroportul Iasi este certificat international

Transilvania Business

Leave a Comment