Energie Energy Mirror Of Romania Slider

CA Romgaz SA Mediaș propune dividende de 3,82 de lei/acțiune

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. a anunțat marți, printr-un raport remis Bursei de Valori București, noua propunere de repartizare a profitului net aferent exercițiului financiar încheiat la 31 decembrie 2016. Astfel, dividendul brut total pe acțiune este de 3,82 lei.
 
În ședința din data de 23 mai 2017, Consiliul de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a avizat o nouă propunere de repartizare a profitului net aferent exercițiului financiar 2016 și o nouă valoare a dividendului brut pe acțiune. Astfel, noua propunere de dividend brut total pe acțiune este în valoare de 3,82 RON, din care 2,40 RON aferent exercițiului financiar 2016 și 1,42 RON din rezultatul reportat al anilor precedenți.
“Propunerea de repartizare a profitului s-a făcut luând în considerare Memorandumul Ministerului Finanţelor Publice, transmis de Ministerul Energiei prin adresa nr. 260176/1 februarie 2017, respectiv procentul de “minim 90% din profitul net realizat al anului 2016”, se arată în raportul înaintat Bursei de Valori București sub semnătura directorului general al producătorului de gaze naturale, Virgil Marius Metea.
Propunerea urmează să fie supusă aprobării Adunării Generale a Acționarilor, deoarece, conform prevederilor art. 111, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 31/1990 privind societățile precum și art. 12 alin. 4 lit. b) din Actul constitutiv al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., “este de competența Adunării Generale Ordinare a Acționarilor să fixeze dividendul”.
Profitul net al anului 2016 al ROMGAZ SA Mediaș, conform situaţiilor financiare auditate, este de 1,024 de miliarde de lei.

Related posts

Industry 4.0 – Graniţa dintre ieri şi mâine. Angajaţii cu skill-uri în zona digitalizată vor fi tot mai căutaţi de către companii

Stefana Muresan

Ion Sterian, numit director general al Transgaz; Marius Vasile Lupean, director economic

Stefana Muresan

Bilanțul ultimilor 10 ani de business în România: cifră de afaceri mai mare cu 71%. Care sunt cele mai profitabile companii

Papuc Irina

Leave a Comment