Primul clujean înscris în programul naţional de tomate româneşti a livrat deja 200 de kilograme de roşii la preţul de 14 lei/ kg. Peste 50 de producători din judeţul Cluj participă în acest program şi primesc un ajutor de 3.000 de euro de la bugetul de stat, potrivit mediafax.
Directorul Direcţiei Agricole Cluj, Ioan Pintea, a declarat, marţi, că producătorul care s-a înscris primul din judeţ în program cultivă roşii într-o seră pe o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi.
Potrivit directorului, primul dintre producătorii din Cluj care a livrat deja roşiile are circa 8.000 de metri pătraţi de seră în Cluj-Napoca, 6.500 de metri pătraţi fiind plantaţi la începutul anului cu tomate, iar restul cu căpşuni.
Totodată, Pintea a mai spus că în judeţul Cluj s-au înregistrat 51 de cultivatori de tomate în acest program, finanţat din bugetul de stat.
Potrivit programului, obligaţia fermierilor pentru a primi cei 3.000 de euro este să livreze pe piaţă câte 2.000 de kilograme de tomate de pe 1.000 de metri pătraţi de cultură în perioada ianuarie – 15 iunie, respectiv noiembrie – 20 decembrie, în perioadele în care roşiile produse în România lipseau de pe piaţă în anii anteriori.
Citește și:
Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate…
29 noiembrie 2023
Bonas a ieșit pe profit. “În Cluj suntem cunoscuți, nu și în București”
Producătorul de lactate din comuna clujeană Dezmir face eforturi să fie deasupra liniei într-un an dificil. Bonas Import…
29 noiembrie 2023
Corteva susține femeile din agricultură. Business de succes de la Livada de Poveste
În peisajul fertil din Brătești, Albeștii de Argeș, Livada de Poveste, în viziunea Dianei Georgescu, în vârstă de…
28 noiembrie 2023
Fragedo, nr. 1 pe piața cărnii de pui din România
Fragedo, liderul mărcilor de carne de pui din România, a fost reconfirmat pentru a 5-a oară consecutiv în…
28 noiembrie 2023
Cosmin Moldovan, afaceri de 20 milioane € din agricultură și industria alimentară
Pornind de la o carmangerie improvizată în curtea casei din Sânnicoară, antreprenorul clujean gestionează acum ferme, fabrici, depozite,…
27 noiembrie 2023
SEIPRO – alternative BIO pentru ajutorul fermierilor în condiții de stres al culturilor
Actuala situație geopolitică de la granițele României și cea din Orientul Mijlociu au creat o mare problemă la…
27 noiembrie 2023
Banca Transilvania învață tinerii fermieri să preia afacerile de familie
Banca Transilvania și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) au dat startul programului destinat dezvoltării competenţelor…
26 noiembrie 2023
Vinul românesc este un brand de țară. Marinela Ardelean a lansat volumul Țara și Vinul
Supranumită „ambasadoarea vinurilor românești”, expertul în vinuri și băuturi spirtoase Marinela Ardelean și-a lansat în 24 noiembrie 2023,…
26 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
