Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujean înscris în Programul ”Tomate”, 200 de kilograme de roşii livrate

Primul clujean înscris în programul naţional de tomate româneşti a livrat deja 200 de kilograme de roşii la preţul de 14 lei/ kg. Peste 50 de producători din judeţul Cluj participă în acest program şi primesc un ajutor de 3.000 de euro de la bugetul de stat, potrivit mediafax.
Directorul Direcţiei Agricole Cluj, Ioan Pintea, a declarat, marţi, că producătorul care s-a înscris primul din judeţ în program cultivă roşii într-o seră pe o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi.
Potrivit directorului, primul dintre producătorii din Cluj care a livrat deja roşiile are circa 8.000 de metri pătraţi de seră în Cluj-Napoca, 6.500 de metri pătraţi fiind plantaţi la începutul anului cu tomate, iar restul cu căpşuni.
Totodată, Pintea a mai spus că în judeţul Cluj s-au înregistrat 51 de cultivatori de tomate în acest program, finanţat din bugetul de stat.
Potrivit programului, obligaţia fermierilor pentru a primi cei 3.000 de euro este să livreze pe piaţă câte 2.000 de kilograme de tomate de pe 1.000 de metri pătraţi de cultură în perioada ianuarie – 15 iunie, respectiv noiembrie – 20 decembrie, în perioadele în care roşiile produse în România lipseau de pe piaţă în anii anteriori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul Italian la București, ediția 2017

Articolul următor

CA Romgaz SA Mediaș propune dividende de 3,82 de lei/acțiune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share