Eveniment Ultimele stiri

Festivalul Italian la București, ediția 2017

De pe 15 mai pe 15 iunie, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură și sub patronajul Ambasadei Italiei la București, aduc Italia mai aproape de tine cu a noua ediție a Festivalului Italian.
Festivalul, care se desfășoară în jurul datei de 2 iunie, Ziua Națională a Republicii Italiene, cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy în Romania precum și inițiative cu caracter cultural care să pună și mai mult în valoare patrimoniul artistic al Italiei.
Pe parcursul unei luni, iubitorii de frumos și de bun gust sunt invitați să facă o călătorie în lumea tradiției și a stilului de viață italiene, de-a lungul căreia se îmbină gastronomia, moda, designul și cultura.
Din 25 mai în 15 iunie se vor desfășura săptămânile bucătăriei, modei și amenajării interioare promovate de Agenția ICE cu sprijinul partenerilor locali. Printre inițiativele de program semnalăm în special La masă… în restaurantele italiene, o săptămână dedicată bucătăriei italiene în principalele restaurante din București, care vor oferi meniuri la prețuri promoționale, Săptămâna modei italiene, pe perioada căreia mai multe magazine cu branduri italiene din București vor promova „Made in Italy” prin oferte speciale, Săptămâna Amenajării interioare și Designului Made in Italy în unele dintre cele mai cunoscute show-room-uri din capitală. De asemenea, pentru a promova produsele editurilor italiene, casa de editură Pavesiana va propune o serie de evenimente dedicate autorilor italieni și proiecții de film cu degustări.
Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, în cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesioniștilor și societăților.  Pe 23 mai va avea loc a patra ediție a „Italian Wine & Food Day”, manifestare dedicată promovării vinurilor și produselor alimentare italiene, în care vor fi prezenți în calitate de expozanți producători italieni care doresc să intre pe piața românească. In cadrul evenimentului se va desfășura un seminar organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România în cursul căruia va fi prezentat  “Raportul de constatare a cazurilor de Italian Sounding în sectorul de retail alimentar din România – ediția 2017”, urmat de premierea restaurantelor certificate „Ospitalità italiana”. În data de 15 iunie va fi organizată a doua ediție a evenimentului „Italian Beauty & Care Day”, în cadrul căreia producătorii italieni vor prezenta specialiștilor români din domeniul produselor de înfrumusețare și îngrijire personală cele mai bune produse Made in Italy.
 
În ce privește evenimentele culturale din Festivalul Italian, în data de 1 iunie 2017, se va desfășura la sediul Institutului Italian de Cultură din București expoziția “Vivere Napoli” a lui Alin Daniliuc care prezintă patruzeci de acuarele de mic format care abordează teme ce reprezintă și sintetizează structura urbană, arhitectonică și socială a orașului Napoli: vederi panoramice, detalii urbane, piețe și piațete, monumente, activități. Tot la sediul Institutului Italian de Cultură, pe 23 mai va avea loc Conferința „Pirandello în istoria umorului literar” a profesorului Massimo Rizzante. Se vor desfășura apoi proiecțiile a două filme italiene „L”Accabadora” de Enrico Pau (pe 8 iunie) și „Ochi închiși” de Giuseppe Petito (pe 15 iunie).
Pentru detalii cu privire la evenimentele Festivalului Italian consultați site-ul oficial al festivalului (www.festivalitalian.ro) și pagina de facebook  a manifestării (https://www.facebook.com/FestivalItalian/)
 

Related posts

Două noi creșe promise în municipiul Satu Mare

Gruita Ienasoiu

Care sunt propunerile oficiale pentru noul Guvern

Stefana Muresan

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

redactia

Noul bazin de înot din Blaj va fi deschis vineri. Investiție de peste un milion de euro

Papuc Irina

IRUM Reghin devine actor global

Stefana Muresan

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

redactia

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 63% mai mulţi pasageri

Stefana Muresan

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită de Star Assembly. Povestea Ancăi Petra

Stefana Muresan

Noi investiții în Oradea: Drum colector şi pasaj pentru Centrul Intermodal

redactia

Informaticienii de la Endava au renovat o clinică de pediatrie

Nora Dumitrescu

„Asociația Salvatorii de Cărți” din Oradea, oferă cărți gratuite pe timp de criză

Traian Dan

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Sânpaul, noul pol industrial al judeţului Mureş

Transilvania Business

Trei regionale din Transilvania – treceri de cale ferată cu covor antiderapant

Nora Dumitrescu

De’Longhi caută să facă încă 100 de angajări în Cluj

Stefana Muresan

Noul val al producătorilor din Cluj, atras de vânzările pe internet

Nora Dumitrescu

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca, aduce cameriste din Venezuela. Ce salariu se oferă românilor

redactia

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au urcat la 4,936 miliarde de euro în 2018

redactia

Zalăul va avea un parc de agrement de 6 milioane de lei

Nora Dumitrescu

CCIFER este încrezătoare că prezența franceză este solidă și încurajatoare

Ligia Voro

tIMOn: casele viitorului sunt prietenoase cu mediul

Munich Airport as concessionaire for Sofia Airport

Ionut Oprea

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Stefana Muresan

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

1 comment

Leave a Comment