Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Demersuri pentru înregistrarea a 14 noi produse cu indicaţie geografică, unele din Ardeal

Până în 2020, ministerul Agriculturii vrea să înregistreze 14 produse cu indicaţie geografică, produse româneşti care vor fi recunoscute la nivelul UE. În acest sens, reprezentanţii Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au efectuat vizite de lucru în 20 de judeţe din ţară, pentu a găsi produse româneşti cu cu caracteristici speciale, cu tradiţie de producere şi cu o calitate superioară.
„În urma acestor întâlniri au fost identificate o serie de produse cu potenţial de înregistrare pe schemele de calitate europene şi naţionale dintre care amintim: Telemea de Vaideeni, Telemea de Sibiu, Brânză de burduf de Bran, Gem de rabarbăr, Brânza de Gulianca, Salată tulceană cu icre de ştiucă, Virşli de Hunedoara, Pâine de Pecica, Salam de Nădlac, Salinate, Usturoi de Copălău, Ceapă de Pericei, Şuncă ardelenească, Varză de Toboliu, Bere nemţeană, Cobză cu păstrăv afumat de Valea Putnei etc”, se arată în comunicatul MADR.
În prezent România are înregistrate ca indicaţii geografice patru produse alimentare: Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu , Novac afumat din Ţara Bârsei şi Telemea de Ibăneşti. Alte trei produse se află în analiză la Bruxelles pentru a primi această recunoaştere respectiv Cârnaţi de Pleşcoi, Scrumbia de Dunărea afumată şi Caşcavalul de Săveni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

WDP, noi investitii la Oradea

Articolul următor

„Școala altfel” la Aeroportul Internațional Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share