Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Școala altfel” la Aeroportul Internațional Sibiu

În perioada 22 – 26 mai 2017, echipa Aeroportului Internațional Sibiu s-a implicat activ în valorificarea potențialului educației non-formale oferit de derularea Programului național „Școala altfel”, dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare.
Peste 600 de „micuți exploratori” de la 14 unități de învățământ preuniversitar din județul Sibiu au fost oaspeții Aeroportului în cadrul programului „Școala altfel la aeroport!”. Însoțiți de cadre didactice, elevii au cunoscut o parte din activitatea zilnică desfășurată la aeroport.
Simularea unei călătorii către destinația favorită a fost o premieră pentru cei mici, întrucât aceștia au avut șansa de a descoperi sentimentul de independență al unui pasager.
Copiii au fost nerăbdători și entuziasmați să afle noutăți și să își canalizeze energia într-un mod constructiv și educativ, pe durata întregului itinerariu parcurs, respectiv:
– Terminalul de pasageri – vizitarea zonelor unde se desfășoară operațiunile de check-in, control de securitate, zonă grupare pasageri;
– Zona operațiuni aeriene – transfer cu autobuzul în zona cu echipamente aeroportuare, vizualizarea aterizării sau decolării unei aeronave;
– Demonstrații cu echipamente aeroportuare.
„Completarea demersului educațional prin activități non-formale și recreative este benefică procesului de formare și dezvoltare a tinerilor elevi. În acest sens, prin alăturarea în Programul național „Școala altfel” încă din anul 2014, Aeroportul Internațional Sibiu își propune să stimuleze participarea tinerilor la activități variate și să vină în întâmpinarea intereselor și preocupărilor diverse ale acestora.” – Marius Ioan Gîrdea, director general.
Impresii după vizite:
„Ne-ați făcut o primire deosebită, cu o popularitate prietenoasă și cu simțul umorului (…).” – Florența M., cadru didactic.
„Personalul aeroportului este foarte drăguț, politicos, înzestrat cu răbdare și multă voie bună. Zâmbetul, ospitalitatea, serviabilitatea mă determină să-l recomand cu încredere (…).” – Simona M., cadru didactic.
„Copiii au fost foarte încântați – i-a surprins plăcut controlul de securitate efectuat și faptul că și-au văzut pe monitor lucrurile personale aflate în bagajele lor.” – Cristina C., cadru didactic.
Având în vedere interesul manifestat de către unitățile de învățământ pentru programul „Școala altfel la aeroport!”, acesta va continua și în anii următori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Demersuri pentru înregistrarea a 14 noi produse cu indicaţie geografică, unele din Ardeal

Articolul următor

Creștere cu două cifre pentru Bosch în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share