Alba Infrastructura Ultimele stiri

Lucrări intense pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda

Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda avansează într-un ritm care dă speranţa finalizării la termen. Fotografiile realizate de reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură arată activitatea intensa de pe santierul acestui lot de autostrada.
”S-au început procedurile de relocare a reţelei LEA (stâlpi de înaltă tensiune) de la devierea DJ107C şi se lucrează şi la terasamente în această zonă. De asemenea, continuă armarea structurilor podului peste râul Ampoi. Lucrările avansează şi la podul peste Mureş din zona Oarda. În plus, colegii noştri au surprins activitate şi la podul peste râul Sebeş. În zona Sebeş (Lancrăm) sensul giratoriu pentru devierea DN1 (şi accesul la drumurile tehnologice ale autostrăzii) este aproape gata şi urmează, probabil, să fie deschis traficului în curând”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Proinfrastructură.
Lotul 1 al autostrăzii are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeş până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. Proiectul prevede două noduri rutiere în zona oraşului Alba Iulia, la sud – km 8 şi la nord – km 16. În afară de acestea vor mai fi realizate două poduri ce vor traversa râul Mureş şi unul peste râul Ampoi. De asemenea vor exista două supratraversări ale unui drum judeţean şi o supratraversare a căii ferate. Mai este proiectat şi un nod rutier în zona Lancrăm, care va asigura legătura cu autostrada Orăştie – Sibiu.
Lucrările sunt realizate de Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.
Valoarea contractului este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie 2016 a fost eliberată, parţial, autorizaţia de construire. Procentul de realizare a lucrării este de circa 25%.
Lotul 1 este cel mai în urmă din punct de vedere a stadiului lucrărilor din cele 4 ale autostrăzii Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ar urma să fie finalizate în 2017, în timp ce primele două vor fi gata anul viitor.
Mai multe imagini aici

Related posts

Duminică, 21 iunie 2020, se deschide Centura Oradiei pentru trafic ușor

Traian Dan

Travel Smart Forum Cluj 2017. Marketing și travel la un loc

Tirdea Ionut

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Papuc Irina

Cafea vândută în pahare comestibile în Zalău

Stefana Muresan

“Managementul nu înseamnă doar cărți, ci și foarte multă empatie” – Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, după 20 de ani de business

Nicolae Pop

Bugetul de călătorii de 7 milioane euro pe an al Agenției Europene a Medicamentului – gestionat de o agenție de corporate travel management din România

redactia

2,2 milioane de euro pentru modernizarea spitalului orășenesc din Abrud

Ligia Voro

Maramureșul are proiecte de aproape 200 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional Timișoara va construi două terminale noi

Stefana Muresan

Rectorul Universității Transilvania din Brașov: Punem la dispoziția studenților 1 milion de euro

Ion Surdu

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

Producătorul de vopsele Köber deschide depozite în Sibiu, Timişoara, Cluj şi Mureş

redactia

Va începe reevaluarea studiului de fezabilitate pentru Tîrgu Mureş – Târgu Neamţ

redactia

Bosch, 100 locuri de muncă la Blaj

Stefana Muresan

Motivele care au dus la deficitul de Euthyrox pe piața din România: în luna aprilie s-au cerut cantități duble, față de luna martie

Papuc Irina

Hunedoara: Omul de afaceri Mihai Miron (Ropharma), investiții într-o fabrică de lapte cu proprietăți terapeutice

Stefana Muresan

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest: Primăria Oradea, cele mai multe contracte de finanțare semnate

redactia

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor – Astaldi

Stefana Muresan

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

Ligia Voro

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Vești bune de la Bruxelles pentru fermieri! Eforturile Comisiei AGRI din Parlamentul European au generat măsuri excepționale de sprijin pentru sectorul agroalimentar!”

Ligia Voro

Romgaz a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

Stefana Muresan

În Ungaria, la vama Petea – Csengersima, are loc o revizia tehnică totală a cântarelor. Trafic mult îngreunat pentru automarfare.

Gruita Ienasoiu

LOT increases the number of flights to Warsaw

Ionut Oprea

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania: Am atins la sfârșitul acestui an fiscal o cifră de afaceri de 72.17 mil. euro, în creștere cu 25.6%

Stefana Muresan

Leave a Comment