Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BVB își majorează capitalul social cu 3,7 milioane lei pentru fuziunea cu SIBEX

Bursa de Valori București (BVB) își majorează capitalul social cu 3,7 milioane lei în vederea fuziunii cu SIBEX – Sibiu Stock Exchange, se arată într-un anunț publicat pe propria pagină de Internet.
‘Consiliul de Administrație al Societății Bursa de Valori București, reunit în sedința din data de 30 mai 2017, a stabilit valoarea finală a majorării de capital social al societății, astfel cum aceasta rezultă în urma împlementării operațiunilor prevăzute în Proiectul de Fuziune dintre Bursa de Valori București și SIBEX — Sibiu Stock Exchange și aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Societății’, se arată în document.
BVB emite un număr total de 375.048 acțiuni noi, cu o valoare nominală individuală de 10 lei, care sunt atribuite acționarilor SIBEX.
‘Capitalul social al BVB se majorează de la valoarea de 76.741.980 lei, împărțit în 7.674.198 acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei, la valoarea de 80.492.460 lei, împărțit în 8.049.246 acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei’, informează BVB.
Bursa de Valori București a afișat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 2,83 milioane lei, în creștere cu 6.975% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată din rezultatele consolidate publicate pe site-ul propriu.
‘Profitul net consolidat obținut în T1 2017 a fost de 2,83 milioane lei, în creștere semnificativă față de rezultatul net obținut în aceeași perioadă a anului anterior (T1 2016: 0,04 milioane lei) cu o marjă netă de 31%, rezultat obținut în proporție de 89% din segmentul de tranzacționare al Grupului’, se arată în document.
Veniturile operationale au înregistrat o creștere cu 42%, în primele trei luni ale anului față de perioada similară a anului 2016, până la un nivel de 9,19 milioane lei, creștere determinată in principal de valoarea totală a tranzacțiilor derulate pe piețele BVB.
‘Cheltuielile operaționale au cumulat 6,23 milioane lei, în creștere cu doar 1,6% față de primele trei luni ale anului trecut, ca urmare a scăderii cheltuielilor de personal cu 4%, a creșterii cheltuielilor cu serviciile prestate de terți, generate de pregătirea fuziunii BVB-SIBEX și a creșterii cheltuielilor de promovare și marketing, pe fondul intensificării activităților de promovare a pieței de capital, evidențiate în alte cheltuieli operaționale’, menționează sursa citată.
Conform BVB, veniturile nete financiare din primul trimestru al anului 2017, de 450.000 lei, obținute în principal din dobânzile aferente activelor financiare plasate în titluri de stat și depozite bancare, au avut o evoluție pozitivă, fiind mai puțin afectate de diferențele nefavorabile nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută, respectiv înregistrate în primul trimestru al anului 2017, de 150.000 lei, față de aceeași perioadă a anului 2016 când au fost de 880.000 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălaj: Cinci antreprenori transilvăneni, investiție de 5 mil. de euro în crama de spumante Carastelec

Articolul următor

Aeroportul Internațional Arad, două curse charter spre litoralul turcesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share