Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Concurenței, aviz favorabil pentru preluarea Depaco de către Teraplast

Compania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a primit din partea Consiliului Concurenței decizia de neobiecțiune privind operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziția a 50% din producătorul de țiglă Depaco.
Ca urmare a deciziei Consiliului Concurenței, Teraplast SA va achiziționa pachetul de 50% din părțile sociale ale Depaco SRL (care la rândul sau deține 51% din părțile sociale ale societății Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, Dragoș Irimescu va rămâne un asociat important al companiei. Operațiunile Depaco SRL vor fi conduse de Valeriu Irimescu din poziția de Director General.
„Depaco este o companie solidă și suntem convinși că va aduce plus valoare business-ului Teraplast Group. Vom începe să exploatăm sinergiile de aprovizionare și cele comerciale, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus pentru Depaco și implicit pentru Grupul Teraplast”, spune Dorel Goia, președinte al Consiliului de Administrație Teraplast.
Compania Depaco a fost înființată în anul 1999 și este al doilea producător de țiglă metalică de pe piața din România. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco de la Băicoi se desfășoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru țiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane lei, EBITDA de 15,76 milioane lei și un profit net de 11 milioane lei.
Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 milioane lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate și Tâmplărie termoizolantă, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă Teraplast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piață de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piață de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.
Facilitățile de producție ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafața de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistrița. În perioada 2007-2015 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse.
Sursa foto: teraplast.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Articolul următor

95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share