Bistrița-Năsăud Eveniment Real Estate Ultimele stiri

Consiliul Concurenței, aviz favorabil pentru preluarea Depaco de către Teraplast

Compania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a primit din partea Consiliului Concurenței decizia de neobiecțiune privind operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziția a 50% din producătorul de țiglă Depaco.
Ca urmare a deciziei Consiliului Concurenței, Teraplast SA va achiziționa pachetul de 50% din părțile sociale ale Depaco SRL (care la rândul sau deține 51% din părțile sociale ale societății Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, Dragoș Irimescu va rămâne un asociat important al companiei. Operațiunile Depaco SRL vor fi conduse de Valeriu Irimescu din poziția de Director General.
„Depaco este o companie solidă și suntem convinși că va aduce plus valoare business-ului Teraplast Group. Vom începe să exploatăm sinergiile de aprovizionare și cele comerciale, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus pentru Depaco și implicit pentru Grupul Teraplast”, spune Dorel Goia, președinte al Consiliului de Administrație Teraplast.
Compania Depaco a fost înființată în anul 1999 și este al doilea producător de țiglă metalică de pe piața din România. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco de la Băicoi se desfășoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru țiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane lei, EBITDA de 15,76 milioane lei și un profit net de 11 milioane lei.
Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 milioane lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate și Tâmplărie termoizolantă, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă Teraplast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piață de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piață de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.
Facilitățile de producție ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafața de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistrița. În perioada 2007-2015 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse.
Sursa foto: teraplast.ro

Related posts

CFR Infrastructură vrea trenuri de mare viteză între Ardeal și Moldova

Nora Dumitrescu

SG EBS, o noua extindere in West Gate

Transilvania Business

Brașov: Bilka și-a crescut afacerile cu peste 50% în primul semestru

Stefana Muresan

BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT SE MUTA IN ORHIDEEA TOWERS

Stefana Muresan

500 mil. USD pentru companiile cu capital românesc, prin Smart Start USA

redactia

Curieratul pe bicicletă prinde viteză în Transilvania

Nora Dumitrescu

Dependentă de medicamentele din China și India, UE vrea reconfigurarea pieței pharma: „Trebuie să readucem producția de medicamente în Europa”

Papuc Irina

Satu Mare și Hunedoara, printre primele județe unde tinerii fermieri primesc teren agricol în suprafață de 50 ha

Ion Surdu

Clădirea de birouri MIRO, dezvoltată de Speedwell, obține cel mai înalt nivel de certificare WELL Building Standard din România

Ionut Oprea

Secretul creșterii vânzărilor în eCommerce

Nicolae Pop

Masacrul din pădurile Transilvaniei. Sălajul printre “campioane”

Nora Dumitrescu

Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Aeroportul Timişoara, primul din România cu tur virtual în Google Maps

redactia

Vodafone România anunță noua echipă executivă

Ligia Voro

Boc vrea să reformeze zonele metropolitane

Nora Dumitrescu

ADR Centru se implică în susținerea firmelor din Regiunea Centru

redactia

Întreprinzătorii din Maramureș se vor consultanți la județ

Nora Dumitrescu

S-au semnat primele trei contracte privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, peste 1,8 miliarde de lei pentru 57 km

redactia

Dachim din Turda produce uleiuri presate la rece de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Sibienii, chemați să participe la elaborarea strategiei economico-sociale a județului pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Exporturi ale producătorilor români de peste 59 milioane de euro, facilitate de Lidl

Traian Dan

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Solina se reorganizează la Sântimbru. Mesaje de susținere din străinătate, pentru angajații fabricii

Stefana Muresan

Proiecte cu finanțare europeană în valoare de 120 mil. euro pentru Baia Mare. Municipiul concurează cu Oradea și Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment