Auto Eveniment Ultimele stiri

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău sărbătoreşte aniversarea a 40 de ani cu o nouă investiţie de 33 de milioane de euro a Grupului Michelin.
Înfiinţată în 1977, când a început să producă anvelope şi camere de aer sub numele Silvania, devenind parte a Grupului Michelin în 2001. A urmat o nouă etapă a dezvoltării sale prin implementarea unor procese inovatoare şi industrializarea unor noi produse.
Aplicarea standardelor stricte de calitate şi a metodelor industriale Michelin, împreună cu investiţia în dezvoltarea oamenilor, au contribuit la modernizarea fabricii din Zalău şi au deschis calea dezvoltării sale.
“Experienţa dovedită şi dedicarea echipelor locale, deschiderea spre inovaţie şi rezultatele extrem de competitive ale fabricii de anvelope din Zalău au atras o nouă investiţie de 33 de milioane de euro a Grupului Michelin. Acest nou proiect de investiţii face posibilă producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piaţă intermediar, inclusiv marca Tigar”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Ca urmare a acestei investiţii, Michelin Zalău Anvelope va deveni singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în 2021.
“Acest nou proiect strategic al fabricii Michelin Zalău Anvelope marchează perfect cei 40 de ani de dezvoltare constantă, dedicarea oamenilor noştri, angajamentul lor faţă de inovaţie şi sprijinul comunitar pe termen lung. Sunt foarte mândru că echipa Michelin continuă să contribuie la strategia de creştere a Grupului cu pasiune şi experienţă dovedită. Fabrica este acum pregătită să facă faţă noilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci şi implementarea unui nou model de afaceri care leagă fabrica direct de client”, a declarat Sean Parry, directorul Platformei Industriale Michelin Zalău.
Fabrica de anvelope Michelin din Zalău este o unitate importantă pentru Grup şi produce aproximativ 130 de modele de anvelope destinate pieţelor din Europa, Africa, Asia şi America. Misiunea fabricii este de a produce anvelope pentru camioane cu o mare cerere pe piaţă, contribuind astfel la ambiţiile de creştere ale Grupului. În prezent, unitatea numără 1.130 de angajaţi.

Related posts

O familie din Alba produce brânzeturi de 24 de ani, pe care acum le vinde în Europa

redactia

Schimbări în aționariatul Luxten, proprietarul AEM Timișoara

Stefana Muresan

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Ligia Voro

Leave a Comment