Eveniment Mureș Slider Ultimele stiri

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere, IRUM Reghin, o companie cu capital exclusiv românesc, participă la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume, Elmia Wood 2017 din Suedia, cu utilajele TAF 2012 G și TAF 2012 Powershift, proiectate exclusiv de inginerii societății.
IRUM Reghin, cu cele două tipuri de utilaje TAF 2012, se va număra printre cei peste 550 de expozanți din aproximativ 30 de țări care și-au anunțat participarea la Elmia Wood 2017, în perioada 7-10 iunie, alături de cei mai buni profesioniști din domeniul forestier din întreaga lume.
“Vom expune două modele de tractor articulat forestier TAF, concepute și proiectate 100 % la Centrul de Cercetare și Dezvoltare iFor IRUM: TAF 2012 G — tractor articulat forestier echipat cu troliu și clește. Acest model a fost deja exportat în Europa și suntem în discuții pentru a exporta acest tip de utilaj și în America de Sud. De asemenea, vom expune TAF 2012 Powershift echipat cu troliu de 2 x 14 tone, un tractor articulat forestier, care de la lansare a trecut prin mai multe etape de îmbunătățire, din punct de vedere funcțional, al performanțelor și al confortului deserventului. De ce participăm la Elmia Wood? În ultimii ani am participat la târguri forestiere internaționale din Germania, Polonia, Franța, având contacte directe cu clienții din zonele respective. Ne-au ajutat să înțelegem stilul de exploatare, modul de lucru și specificul fiecărei țări”, a declarat marți, pentru Agerpres, Agnes Gottfert, șef desfacere marketing în cadrul IRUM.
Agnes Gottfert a precizat că Elmia Wood are o notorietate globală, la acest târg participă distribuitori din America de Sud, America de Nord, Australia, Asia, iar compania IRUM este interesată să găsească dealeri și în alte zone ale lumii, nu doar în Europa.
Potrivit reprezentantei companiei, TAF-urile au fost deja încărcate pe platformă și au plecat spre Suedia, la Jönköping, pentru a fi prezente pentru prima dată la cel mai mare târg forestier din lume, care reunește cei mai importanți producători și furnizori din industria forestieră și care se organizează la fiecare patru ani.
În urmă cu un an, unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere SC IRUM SA Reghin a lansat pe piață TAF 2012 G, dotat cu un motor PERKINS, un sistem de servo-direcție modern, cutie de viteze PowerShift, iar performantele în exploatare sunt date de un clește cu suport și braț, care a înlocuit scutul mobil al modelului predecesor. Utilajul permite transportarea buștenilor la o înălțime mai mare de sol, fapt ce duce la creșterea eficienței utilajului, scăderea consumului și mărirea duratei de viață, având o manevrabilitate mult îmbunătățită prin posibilitatea efectuării unor viraje mai strânse prin funcția de rotire/pivotare a cleștelui în jurul propriei axe.
Inginerii IRUM au lucrat și la confortul celui care manipulează utilajul, asigurând scaun reglabil, cu pernă de aer și încălzire în șezut și spătar, cameră video pentru monitorizarea încărcăturii și coloana de direcție cu afișaj digital, izolare termică și fonică a cabinei și multe altele.
TAF 2012 PowerShift de la IRUM este cel mai nou utilaj conceput în Centrul de Cercetare și Dezvoltare al companiei, fiind dotat cu motor PERKINS, sistem de servo-direcție modern și cutie de viteze PowerShift, fiind o replică modernizată a predecesorului TAF 2010.
IRUM Reghin a reușit să înființeze, în septembrie 2015, primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România, iFOR, în urma unei investiții de aproape 12 milioane de lei, primul utilaj conceput aici fiind TAF 2012 G.

Related posts

Continental răstoarnă topul exportatorilor! Timișul, în fața Argeșului

Stefana Muresan

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

Peste 95% din valoarea proiectelor majore de infrastructură (37 miliarde lei), în Transilvania și București

redactia

Comuna care găzduiește stațiunea Elenei Udrea și-a făcut centru turistic

Nora Dumitrescu

Autostrada feroviară spre Ungaria își repornește lucrările

Nora Dumitrescu

Poți testa peste 2700 de soluții digitale la Internet & Mobile World 2018

redactia

Eurocerad International din Bucureşti, singurul ofertant la licitaţia de completare a proiectului tehnic pentru nouă kilometri din Autostrada Lugoj – Deva

redactia

Compania belgiană Warehouses De Pauw sprijină municipiul Deva în lupta cu Covid-19: donație de echipamente și dezinfectanți medicali

Ion Surdu

Brașov: Preh – afaceri de 148,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Compania Savini Due din Sebeș donează mobilier de baie, în valoare de 350.000 de lei, pentru dotarea unităților de învățământ din județul Alba

Stefana Muresan

Fujikura construieşte o nouă fabrică de producere a cablajelor în Moldova

Stefana Muresan

Festival du Chocolat – pilon de referință pentru industria ciocolateriei

Investiție de 21 de milioane de lei la Zărnești. Două firme proiectează noua bază sportivă a orașului

Ion Surdu

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Agraria își deschide porțile, din nou, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Apel către bănci, din Maramureș: faceți culoare separate la ghișee!

Nora Dumitrescu

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Stefana Muresan

Oameni care ne inspiră. Două exemple de succes ale Star Transmission & Star Assembly

Stefana Muresan

Un argeşean a dat lovitura cu o cultură de cartofi mov

redactia

Peste 2500 de soluții digitale de business vor fi prezentate la GoTech World 2019

Ligia Voro

BNR lansează astăzi o monedă din aur cu tema Istoria aurului – moneda din aur de 10 ducaţi Mihai Viteazul

redactia

Bugetul Maramureșului scade cu 30%. Se taie din investițiile publice

Nora Dumitrescu

Primul tren Cluj – Viena a plecat duminică din România. Toate biletele s-au vândut

redactia

Leave a Comment