Eveniment Mureș Slider Ultimele stiri

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere, IRUM Reghin, o companie cu capital exclusiv românesc, participă la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume, Elmia Wood 2017 din Suedia, cu utilajele TAF 2012 G și TAF 2012 Powershift, proiectate exclusiv de inginerii societății.
IRUM Reghin, cu cele două tipuri de utilaje TAF 2012, se va număra printre cei peste 550 de expozanți din aproximativ 30 de țări care și-au anunțat participarea la Elmia Wood 2017, în perioada 7-10 iunie, alături de cei mai buni profesioniști din domeniul forestier din întreaga lume.
“Vom expune două modele de tractor articulat forestier TAF, concepute și proiectate 100 % la Centrul de Cercetare și Dezvoltare iFor IRUM: TAF 2012 G — tractor articulat forestier echipat cu troliu și clește. Acest model a fost deja exportat în Europa și suntem în discuții pentru a exporta acest tip de utilaj și în America de Sud. De asemenea, vom expune TAF 2012 Powershift echipat cu troliu de 2 x 14 tone, un tractor articulat forestier, care de la lansare a trecut prin mai multe etape de îmbunătățire, din punct de vedere funcțional, al performanțelor și al confortului deserventului. De ce participăm la Elmia Wood? În ultimii ani am participat la târguri forestiere internaționale din Germania, Polonia, Franța, având contacte directe cu clienții din zonele respective. Ne-au ajutat să înțelegem stilul de exploatare, modul de lucru și specificul fiecărei țări”, a declarat marți, pentru Agerpres, Agnes Gottfert, șef desfacere marketing în cadrul IRUM.
Agnes Gottfert a precizat că Elmia Wood are o notorietate globală, la acest târg participă distribuitori din America de Sud, America de Nord, Australia, Asia, iar compania IRUM este interesată să găsească dealeri și în alte zone ale lumii, nu doar în Europa.
Potrivit reprezentantei companiei, TAF-urile au fost deja încărcate pe platformă și au plecat spre Suedia, la Jönköping, pentru a fi prezente pentru prima dată la cel mai mare târg forestier din lume, care reunește cei mai importanți producători și furnizori din industria forestieră și care se organizează la fiecare patru ani.
În urmă cu un an, unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere SC IRUM SA Reghin a lansat pe piață TAF 2012 G, dotat cu un motor PERKINS, un sistem de servo-direcție modern, cutie de viteze PowerShift, iar performantele în exploatare sunt date de un clește cu suport și braț, care a înlocuit scutul mobil al modelului predecesor. Utilajul permite transportarea buștenilor la o înălțime mai mare de sol, fapt ce duce la creșterea eficienței utilajului, scăderea consumului și mărirea duratei de viață, având o manevrabilitate mult îmbunătățită prin posibilitatea efectuării unor viraje mai strânse prin funcția de rotire/pivotare a cleștelui în jurul propriei axe.
Inginerii IRUM au lucrat și la confortul celui care manipulează utilajul, asigurând scaun reglabil, cu pernă de aer și încălzire în șezut și spătar, cameră video pentru monitorizarea încărcăturii și coloana de direcție cu afișaj digital, izolare termică și fonică a cabinei și multe altele.
TAF 2012 PowerShift de la IRUM este cel mai nou utilaj conceput în Centrul de Cercetare și Dezvoltare al companiei, fiind dotat cu motor PERKINS, sistem de servo-direcție modern și cutie de viteze PowerShift, fiind o replică modernizată a predecesorului TAF 2010.
IRUM Reghin a reușit să înființeze, în septembrie 2015, primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România, iFOR, în urma unei investiții de aproape 12 milioane de lei, primul utilaj conceput aici fiind TAF 2012 G.

Related posts

PAID România își mută operațiunile în America House din Piața Victoriei

Papuc Irina

Academia Română din Cluj se primenește cu fonduri norvegiene

Nora Dumitrescu

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Japonezii i-au dovedit pe italieni în proiectul metroului clujean

Nora Dumitrescu

Grădina Botanică din Jibou intră în business. Florărie-cafenea în Zalău

Nora Dumitrescu

Clujul și Bistrița au bătut palma pentru viitorul drum expres

Nora Dumitrescu

S-a lansat licitația pentru proiectarea și execuția Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Cramele Darabont, tradiție de peste 100 de ani la Biharia

Traian Dan

Tehnologii inovatoare prezentate de Continental la Timișoara

Stefana Muresan

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020

Transilvania Business

Transavia construiește primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din România

Nicolae Pop

Bihor: 230 mil. lei pentru varianta de ocolire Aleșd Sud

Stefana Muresan

Projecting the future

Ionut Oprea

Festivalurile Untold și Neversea speră la ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Wizz își va deschide baza de la Timișoara în 29 mai

Nora Dumitrescu

Ordinul Arhitecților din România, sesiune de finanțare din Timbrul Arhitecturii, ediția 2019

redactia

Slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată și slănină și ecler cu cremă de jumări, la Cluj Napoca

redactia

Proiect de 250 mil. euro pentru extinderea rețelei de apă din Satu Mare

redactia

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

Șeful de la Ursus va conduce Berarii României

Nora Dumitrescu

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

Universal Alloy, în grafic cu noua uzină de componente de aeronave

Nora Dumitrescu

Laserul de la Măgurele, a zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ concentrată într-o rază de lumină

Stefana Muresan

Leave a Comment