Eveniment Mureș Slider Ultimele stiri

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere, IRUM Reghin, o companie cu capital exclusiv românesc, participă la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume, Elmia Wood 2017 din Suedia, cu utilajele TAF 2012 G și TAF 2012 Powershift, proiectate exclusiv de inginerii societății.
IRUM Reghin, cu cele două tipuri de utilaje TAF 2012, se va număra printre cei peste 550 de expozanți din aproximativ 30 de țări care și-au anunțat participarea la Elmia Wood 2017, în perioada 7-10 iunie, alături de cei mai buni profesioniști din domeniul forestier din întreaga lume.
“Vom expune două modele de tractor articulat forestier TAF, concepute și proiectate 100 % la Centrul de Cercetare și Dezvoltare iFor IRUM: TAF 2012 G — tractor articulat forestier echipat cu troliu și clește. Acest model a fost deja exportat în Europa și suntem în discuții pentru a exporta acest tip de utilaj și în America de Sud. De asemenea, vom expune TAF 2012 Powershift echipat cu troliu de 2 x 14 tone, un tractor articulat forestier, care de la lansare a trecut prin mai multe etape de îmbunătățire, din punct de vedere funcțional, al performanțelor și al confortului deserventului. De ce participăm la Elmia Wood? În ultimii ani am participat la târguri forestiere internaționale din Germania, Polonia, Franța, având contacte directe cu clienții din zonele respective. Ne-au ajutat să înțelegem stilul de exploatare, modul de lucru și specificul fiecărei țări”, a declarat marți, pentru Agerpres, Agnes Gottfert, șef desfacere marketing în cadrul IRUM.
Agnes Gottfert a precizat că Elmia Wood are o notorietate globală, la acest târg participă distribuitori din America de Sud, America de Nord, Australia, Asia, iar compania IRUM este interesată să găsească dealeri și în alte zone ale lumii, nu doar în Europa.
Potrivit reprezentantei companiei, TAF-urile au fost deja încărcate pe platformă și au plecat spre Suedia, la Jönköping, pentru a fi prezente pentru prima dată la cel mai mare târg forestier din lume, care reunește cei mai importanți producători și furnizori din industria forestieră și care se organizează la fiecare patru ani.
În urmă cu un an, unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere SC IRUM SA Reghin a lansat pe piață TAF 2012 G, dotat cu un motor PERKINS, un sistem de servo-direcție modern, cutie de viteze PowerShift, iar performantele în exploatare sunt date de un clește cu suport și braț, care a înlocuit scutul mobil al modelului predecesor. Utilajul permite transportarea buștenilor la o înălțime mai mare de sol, fapt ce duce la creșterea eficienței utilajului, scăderea consumului și mărirea duratei de viață, având o manevrabilitate mult îmbunătățită prin posibilitatea efectuării unor viraje mai strânse prin funcția de rotire/pivotare a cleștelui în jurul propriei axe.
Inginerii IRUM au lucrat și la confortul celui care manipulează utilajul, asigurând scaun reglabil, cu pernă de aer și încălzire în șezut și spătar, cameră video pentru monitorizarea încărcăturii și coloana de direcție cu afișaj digital, izolare termică și fonică a cabinei și multe altele.
TAF 2012 PowerShift de la IRUM este cel mai nou utilaj conceput în Centrul de Cercetare și Dezvoltare al companiei, fiind dotat cu motor PERKINS, sistem de servo-direcție modern și cutie de viteze PowerShift, fiind o replică modernizată a predecesorului TAF 2010.
IRUM Reghin a reușit să înființeze, în septembrie 2015, primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România, iFOR, în urma unei investiții de aproape 12 milioane de lei, primul utilaj conceput aici fiind TAF 2012 G.

Related posts

IFRS FORUM

CJ | Conferinţa Best Marketing vine la Cluj

Transilvania Business

AMCOR vă invită să participați la o nouă sesiune de certificare internațională CMC

Stefana Muresan

Depozite regionale pentru produsele agricole, bani pentru sisteme de irigare, construirea Canalului Siret-Bărăgan: planul Guvernului pentru Agricultură

Papuc Irina

Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei de la 51 de investitori pe Bursa de Valori București

Ion Surdu

Pe cine ar trebui să cunoști pentru a avansa mai ușor în cariera sau afacerea ta?

Ionut Oprea

În Munţii Făgăraş va fi realizat cel mai mare domeniu schiabil din România

Stefana Muresan

Suedezii de la HMS Networks cumpără dezvoltatorul de soft WEBfactory, cu un centru IT la Sibiu

Stefana Muresan

Corteva Agriscience™ pregătită să devină jucător major pe piața agricolă

Stefana Muresan

MIPIM 2018 announces bumper edition for hotel & tourism

Ionut Oprea

Obiectivele Facultății de Medicină Dentară

Stefana Muresan

The Wine Book of Romania – Volumul II

Ligia Voro

UVT, prima poziţie la nivel naţional în zona cercetării în Research Rank

Stefana Muresan

Contrabanda cu țigarete sub 15%

Ligia Voro

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

redactia

FAN Courier preia operatorul de transport şi logistică SLS Cargo

Papuc Irina

76 mil. euro pentru românii din diaspora care vor să-şi deschidă o afacere

Stefana Muresan

Sălajul și-a făcut magazin cu produsele localnicilor

Nora Dumitrescu

Contract semnat pentru calea ferată Brașov-Sighișoara. Mai poate fi contestat?

Ligia Voro

Saloanele de coafură din Sălaj cer un pachet economic de la stat

Nora Dumitrescu

CNAIR deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda!

Stefana Muresan

NEPI Rockcastle, măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului

Ligia Voro

Timișoara caută expertiză în modelul Beijing

Stefana Muresan

Azur SA, brandul colorat de vopsele al Timișoarei. O istorie de peste 150 de ani. 

Ligia Voro

Leave a Comment