Eveniment Real Estate Slider

Teraplast cumpără o fabrică de panouri sandwich în Serbia

Grupul Teraplast, unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a achiziționat producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia, valoarea tranzacției fiind de 4,3 milioane de euro, se arată într-o informare către BVB.
Grupul Teraplast va investi anul acesta 11 milioane de euro în Serbia, suma ce include valoarea achiziţiei fabricii, investiţii de 2,7 milioane de euro în dezvoltare şi capital de lucru de 4 milioane euro.
Compania achiziţionată are o capacitate de producţie similară celei a subsidiarei TeraSteel, adică 2,2 milioane mp/an, şi respectiv aceleaşi utilaje. Fabrică de panouri sandwich din Serbia va deservi în principal ţări precum: Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Muntenegru, dar şi pieţe secundare precum Ungaria, sudul României şi nordul Greciei. Potrivit estimărilor noastre aceste pieţe au în 2017 un potenţial de 9,6 milioane mp, adică aproximativ 153 milioane euro. Piaţă panourilor din Serbia este estimată la un volum de 2,3 milioane mp, din care producţia locală reprezintă 20%, diferenţa fiind importuri. În comparaţie, în România producţia locală reprezintă aproximativ 80% din total piaţă şi avem 9 fabrici de panouri termoizolante. TeraSteel vinde peste 33% din producţia realizată în România pe pieţele externe.
Dorel Goia, preşedinte al Consiliului de Administraţie Teraplast: „Achiziţia din Serbia face parte din strategia Grupului Teraplast de a creşte volumul vânzărilor şi profitabilitatea. TeraSteel exportă în Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Slovenia de aproximativ doi ani, iar prin fabrică de la Leskovac ne propunem să creştem exponenţial vânzările în zona Balcanilor. Suntem convinşi că Grupul Teraplast poate să devină un exemplu pentru companiile româneşti care până în acest moment nu au avut curajul sau nu au fost încurajate să deschidă fabrici pe pieţele externe. În schimb firmele din Polonia, Rusia sau Ungaria au deschis fabrici în România şi sunt foarte active în zona construcţiilor. Prin cele două achiziţii de anul acesta Grupul Teraplast va ajunge să consume în 2018 capacitatea de producţie a unui combinat mediu, adică peste 70.000 de to de tablă, în valoare de peste 55 milioane euro”.
Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), subsidiară TeraSteel (producător de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiară Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiară Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Politub (producător de ţevi din polietilenă).
Grupul Teraplast şi-a bugetat pentru anul 2017 o cifra de afaceri de 434,6 milioane lei şi un profit net de 38,1 milioane lei. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane lei. În primele trei luni din 2017 Grupul Teraplast a realizat o cifra de afaceri de 66,5 mil. lei, un profit net de 1,6 milioane lei şi EBITDA de 6,6 milioane lei.
Teraplast activează pe pieţele de instalaţii şi amenajări, profile tâmplărie, panouri sandwich şi structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă şi granule PVC şi deţine poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mama Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţă de canalizări interioare. Subsidiară TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţă de panouri sandwich şi, începând de anul trecut, este liderul pieţei de structuri metalice zincate.

Related posts

Pernod Ricard România alege Unirii View pentru viitorul său sediu central

Stefana Muresan

Arhitectura in 2016. Experientele culturale ale oraselor

„Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Ionel Albu

Conferinta ”Orase durabile – expertiza franceza”, pentru o dezvoltare durabila a oraselor

Stefana Muresan

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO

Ionut Oprea

Bogdan CHIRIŢOIU, Preşedintele Consiliului Concurenţei, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 23 octombrie 2018

redactia

Investiţia de 5,9 milioane de euro prin care un oraş din Transilvania renaşte

Stefana Muresan

Nordis: Ce apartamente premium se închiriază cel mai repede în 2017

Stefana Muresan

General Electric va furniza tehnologia de bază pentru noua centrală de la Iernut

Stefana Muresan

InnoEnergy Hub România susține în continuare antreprenorii prin programele oferite

Ligia Voro

Peste 300 de vagoane de călători, modernizate în acest an

Stefana Muresan

PRIA Urban Innovation, cel mai important eveniment dedicat inovației urbane

Stefana Muresan

Leading solutions for future proof buildings

Ionut Oprea

Ce bugete pregătesc vizitatorii la expoziția Imobiliarium din Capitală

Stefana Muresan

Patru oferte pentru drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania

Traian Dan

Invest Quest, la final. Premiu de 5.000 de lei din partea Rotary District 2241

Ligia Voro

Cele mai profitabile fabrici de mobilă din Mureş

Stefana Muresan

Se reiau cursele TAROM pe ruta Tîrgu Mureș – București!

redactia

Cities of Tomorrow #6: reconversion & revitalisation

Ionut Oprea

ACCELERATE. Sales Conference

Transilvania Business

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Ligia Voro

Imoteca lansează proiectele Triama Residence și Buena Vista Rezidential la Imobiliarium

redactia

The forced transformation of the Automotive industry

Papuc Irina

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Leave a Comment