Eveniment Real Estate Slider

Teraplast cumpără o fabrică de panouri sandwich în Serbia

Grupul Teraplast, unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a achiziționat producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia, valoarea tranzacției fiind de 4,3 milioane de euro, se arată într-o informare către BVB.
Grupul Teraplast va investi anul acesta 11 milioane de euro în Serbia, suma ce include valoarea achiziţiei fabricii, investiţii de 2,7 milioane de euro în dezvoltare şi capital de lucru de 4 milioane euro.
Compania achiziţionată are o capacitate de producţie similară celei a subsidiarei TeraSteel, adică 2,2 milioane mp/an, şi respectiv aceleaşi utilaje. Fabrică de panouri sandwich din Serbia va deservi în principal ţări precum: Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Muntenegru, dar şi pieţe secundare precum Ungaria, sudul României şi nordul Greciei. Potrivit estimărilor noastre aceste pieţe au în 2017 un potenţial de 9,6 milioane mp, adică aproximativ 153 milioane euro. Piaţă panourilor din Serbia este estimată la un volum de 2,3 milioane mp, din care producţia locală reprezintă 20%, diferenţa fiind importuri. În comparaţie, în România producţia locală reprezintă aproximativ 80% din total piaţă şi avem 9 fabrici de panouri termoizolante. TeraSteel vinde peste 33% din producţia realizată în România pe pieţele externe.
Dorel Goia, preşedinte al Consiliului de Administraţie Teraplast: „Achiziţia din Serbia face parte din strategia Grupului Teraplast de a creşte volumul vânzărilor şi profitabilitatea. TeraSteel exportă în Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Slovenia de aproximativ doi ani, iar prin fabrică de la Leskovac ne propunem să creştem exponenţial vânzările în zona Balcanilor. Suntem convinşi că Grupul Teraplast poate să devină un exemplu pentru companiile româneşti care până în acest moment nu au avut curajul sau nu au fost încurajate să deschidă fabrici pe pieţele externe. În schimb firmele din Polonia, Rusia sau Ungaria au deschis fabrici în România şi sunt foarte active în zona construcţiilor. Prin cele două achiziţii de anul acesta Grupul Teraplast va ajunge să consume în 2018 capacitatea de producţie a unui combinat mediu, adică peste 70.000 de to de tablă, în valoare de peste 55 milioane euro”.
Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), subsidiară TeraSteel (producător de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), subsidiară Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), subsidiară Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului) şi Politub (producător de ţevi din polietilenă).
Grupul Teraplast şi-a bugetat pentru anul 2017 o cifra de afaceri de 434,6 milioane lei şi un profit net de 38,1 milioane lei. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane lei. În primele trei luni din 2017 Grupul Teraplast a realizat o cifra de afaceri de 66,5 mil. lei, un profit net de 1,6 milioane lei şi EBITDA de 6,6 milioane lei.
Teraplast activează pe pieţele de instalaţii şi amenajări, profile tâmplărie, panouri sandwich şi structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă şi granule PVC şi deţine poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mama Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţă de canalizări interioare. Subsidiară TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţă de panouri sandwich şi, începând de anul trecut, este liderul pieţei de structuri metalice zincate.

Related posts

Huf a deschis noul sediu din Timişoara al centrului de cercetare şi dezvoltare şi anunţă extinderea activităţii

Robert Bloancă

Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Ionut Oprea

Firma orădeană Glow, cunoscută pentru confecții de lux, s-a reprofilat pe măști

Traian Dan

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

Pineberry, cămășile „no one without”

Papuc Irina

Trei produse noi în portofoliul Azomureş

redactia

NEST – un nou parc de retail a fost inaugurat în Oradea pe Calea Borșului

Traian Dan

CTP își extinde colaborarea cu FRÄNKISCHE Romania în CTPark Turda, ajungând la un total de peste 10.000 m²

Stefana Muresan

UTCN, un nou cămin studențesc, investiție de 30 de milioane de lei

Stefana Muresan

GTC investește peste 70.000 euro în cele cinci proiecte din București, în contextul COVID-19

Papuc Irina

ATENOR announces the leasing of the entire project DACIA ONE

Stefana Muresan

Târgul de Cariere Digital Oradea se desfășoară între orele 11:00 și 18:00

Traian Dan

Companiile anticipeaza investitii in personal

Ionut Oprea

Inaugurare TRC Park Cluj, etapa I

Ionut Oprea

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

Apare un cartier nou la Baia Mare: Pintea Viteazul

Nora Dumitrescu

Sursele de finantare pentru luna Decembrie 2015

Transilvania Business

Short-list announced for the 5th annual CEE Manufacturing Excellence and Industrial Property Awards

Ionut Oprea

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Ligia Voro

NTT DATA Romania susține evoluția digitală în automotive: Autonomous Driving sau Car Connectivity

redactia

Timișoara devine Capitala Antreprenoriatului European în 11 și 12 octombrie 2017

Stefana Muresan

BNR a amânat colectarea contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

Traian Dan

Totul despre workplace, property și facility management: Începe ROFMEX 2018, cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est

redactia

Clădire de birorui și spații comerciale în locul unui fost sediu de partid

Traian Dan

Leave a Comment