București Real Estate

1.000 apartamente premium pentru Bucuresti

Peste 1,000 de apartamente premium si premium plus sunt programate pentru livrare in urmatorii doi ani in zona de centru nord a Bucurestiului.
40% din apartamentele premium si premium plus programate pentru livrare in 2017 – 2018 sunt achizitionate.
Cele mai active zone pentru constructia de apartamente premium si premium plus sunt Floreasca si Herastrau.
Primaverii ramane zona cu cel mai ridicat pret mediu de vanzare pe metru patrat construit.
 

  • In 2016, un numar de 35 de apartamente au fost livrate;
  • Cel mai mare stoc de locuinte premium plus a fost livrat in Kiseleff (35%) si Aviatorilor (35%);
  • La finalul anului 2016, numarul apartamentelor aflate in constructie este de aproximativ 1.000 de unitati;
  • In jur de 600 de apartamente premium si premium plus sunt programate pentru livrare anul acesta;
  • Cele mai active zone din punct de vedere al constructiei de apartamente premium sunt Floreasca si Herastrau;
  • Preturile pentru apartamentele localizate in zonele premium si premium plus variaza intre 1.700 si 3.500 Eur/ mp construit.

In anul 2016, 35 de apartamente au fost finalizate in locatiile rezidentiale premium si premium plus din Bucuresti, Kiseleff si Aviatorilor fiind cele mai active zone, reprezentand 70% din totalul unitatilor finalizate.
La finalul anului 2016, aproximativ 1.000 de apartamente aflate in constructie sunt asteptate a fi livrate in urmatorii doi ani, in partea de centru nord a orasului. In T1 2017, in jur de 140 de apartamente premium si premium plus au fost finalizate, volum de patru ori mai ridicat comparativ cu numarul unitatilor livrate pe parcursul anului 2016. Per ansamblu, in 2017 sunt programate pentru finalizare in jur de 600 de apartamente premium si premium plus.
Daca in 2016 cele mai multe unitati au fost livrate in zonele Kiseleff si Aviatorilor, in 2017 cele mai multe apartamente premium urmeaza a fi livrate in Floreasca si Herastrau.
La polul opus, Kiseleff, Primaverii si Aviatorillor sunt zonele unde se inregistreaza cea mai mica activitate, doar 10% din unitatile aflate in constructie aflandu-se in aceste zone.
La finalul 2016, aproximativ 70% din unitatile premium si premium plus finalizate in decursul anului au fost tranzactionate. In ceea ce priveste disponibilitatea unitatilor rezidentiale premium si premium plus programate pentru finalizare in 2017 si 2018, aproximativ 40% au fost deja achizitionate. Cele mai multe apartamente disponibilie pentru vanzare sunt localizate in proiecte ce urmeaza a fi livrate anul acesta, respectiv 60% din totalul unitatilor programate pentru livrare in 2017. Pentru anul 2018, disponibilitatea apartamentelor este mai redusa, doar 53% dintre acestea fiind la vanzare, la momentul actual.
Anul 2016 a fost un an atipic, comparativ cu anii precendenti si perioada urmatoare, atat din punct de vedere al unitatilor livrate, cat si al tipologiei apartamentelor. Majoritatea unitatilor livrate in decursul anului 2016 (mai mult de 90%) sunt apartamente cu 3 sau 4 dormitoare.
Analizand proiectele aflate in constructie ce urmeaza a fi livrate in perioada 2017-2018, 60% dintre unitati sunt apartamente cu 2 sau 3 dormitoare. De asemenea, numarul unitatilor care ofera doar un dormitor a crescut semnificativ, fata de anul 2016.
Cu toate ca apartamentele cu mai multe dormitoare sunt mai numeroase in proiectele aflate in constructie, suprafata construita a apartamentelor cu unul sau doua dormitoare este usor mai mare, comparativ cu unitatile finalizate. Daca in anul 2016, suprafata medie construita a unui apartament cu un dormitor varia intre 65 si 90 mp, in perioada 2017-2018, acestea vor avea intre 65 si 120 mp.
Zona Primaverii inregistreaza in continuare cel mai ridicat nivel de pret – 3.500 eur/mp construit, in timp ce in zonele Aviatiei si Floreasca, preturile variaza intre 1.700 si 1.950 eur/mp construit.
Cererea pentru apartamentele localizate in zonele premium si premium plus ale orasului este reflectata de trei mari aspecte: disponibilitatea scazuta a apartamentelor finalizate (doar 30% din unitatile finalizate in 2016 mai sunt disponibile pentru vanzare), numarul mare de unitati aflate in constructie (aproximativ 1.000) si faptul ca aproximativ 40% din acest volum a fost deja tranzactionat.
Principalele caracteristici ale zonelor rezidentiale premium si premium plus din zona de Nord a capitalei sunt: densitate ridicata de spatii verzi precum lacuri si parcuri, varietate de restaurante, cafenele si bistrouri, conexiune excelenta la reteaua de transport public, proximitate fata de Aeroportul International „Henri Coanda”, densitate medie de dezvoltari rezidentiale, destinatie preferata de Ambasade si Resedinte Oficiale, apartamente ce dispun de planuri eficiente cu suprafete mari si terase generoase, iar pretul mediu de vanzare/mp construit variaza intre 1,700 – 3,500 Euro + TVA.
Cushman & Wakefield Echinox este afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield in Romania, detinut ai operat independent. Echipa de peste 50 de profesionisti ofera o gama completa de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor si chiriasilor pe toate segmentele pietei imobiliare.

Related posts

Conferință Anuală a FBN România – 29 octombrie 2018, București, Athenee Palace Hilton

redactia

USA to connect the Amazon network in Poland to the port of Constanta?

Ionut Oprea

 3 președinți ai unor instituții cheie  participă la conferința PRIA Public Procurement

Ionut Oprea

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Register now for BACK 2 BUSINESS Bucharest

Stefana Muresan

White Star: High quality buildings better withstand a crisis

Ionut Oprea

NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor anunță încheierea negocierilor cu Dedeman pentru preluarea proiectului The Office Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Maria Ioniță: “Trebuie să finalizăm licitațiile pentru Autostrada Transilvania”

Nora Dumitrescu

Optim PM, felicitari pentru ParkLake

Transilvania Business

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

România în topul opțiunilor de relocare pentru companiile globale

Ionut Oprea

Nearly thousand top projects in Poland worth €120bn

Ionut Oprea

Manufacturing Excellence on the up in CEE

Dezvoltați competențe în workplace, property și facility management la ROFMEX 2019

Ionut Oprea

The Power of Influence at Palace of the Parliament

Ionut Oprea

Bosch continuă programele educaționale dedicate studenților și publicului pasionat de tehnologie

Stefana Muresan

Alexandra Baciu, Head of HR la CBRE România

Ionut Oprea

Situația IMM-urilor si a fondurilor europene

Ionut Oprea

Wallberg asigură finanțarea pentru Tower Two – al doilea turn rezidențial, cu un regim de înălțime de 16 etaje, din ansamblul XCity Towers

Papuc Irina

ERA PARK Iasi, extindere 30.000 mp

Transilvania Business

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Nora Dumitrescu

foodpanda: Comenzile online de mâncare s-au dublat în iunie față de începutul anului

Ligia Voro

Practici de prevenire a coruptiei, in atentia comunitatilor de afaceri

Ionut Oprea

Hard data or subjective evaluation? Cities’ investment attractiveness report.

Ionut Oprea

Leave a Comment