Compania Visual Fan din Braşov, care vinde smartphone-uri şi alte gadgeturi sub brandul Allview, s-a apropiat anul trecut de o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro după ce a înregistrat o creştere a businessului de peste 10%, arată datele disponibile la Ministerul Finanţelor Publice, potrivit bizbrasov.ro.
Allview, care este unul dintre primii trei jucători de pe piaţa locală de smartphone-uri, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 306 milioane de lei (68,2 milioane de euro), în creştere cu 11,7% faţă de anul anterior. Profitul net al companiei controlate de antreprenorul Lucian Peticilă a crescut cu 108,6% la 34,6 milioane de lei (7,7 milioane de euro) în timp ce numărul mediu de angajaţi a scăzut cu 45 de persoane, la 110. Datoriile totale ale companiei se ridicau, la finele lunii decembrie 2016, la 103,3 milioane de lei (23 milioane euro), în scădere cu 6,5% faţă de anul anterior.
Allview este brandul autohton de smartphone-uri si tablete creat in 2004. In 2010, Allview a fost prima companie din Romania care a lansat o tableta PC, a urmat in 2011 primul smartphone sub brand romanesc, iar in 2013 a lansat primul smartphone single SIM din portofoliu. Brandul Allview este prezent pe pietele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Republica Ceha, Malta, Cipru, Grecia, Lituania, Slovenia, Letonia si Estonia. Viziunea Allview este oferirea de tehnologii inteligente si accesibile, sub un brand romanesc, potrivit site-ului companiei.
Citește și:
Angajații IMM-urilor din Cluj se perfecționează în inteligența artificială
40 de salariați ai unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din județ au demarat astfel de cursuri cu…
6 decembrie 2023
“Forumul Inovației de la Cluj a declanșat sinergii între România și Japonia”
Președintele Japanese Business Club in Transylvania (JBC) consideră că evenimentele organizate la Cluj au impulsionat relațiile economice dintre…
5 decembrie 2023
Omnicredit desemnată cea mai bună platformă de microfinanțare digitală din Europa Centrală și de Est de către SME Banking Club
Omnicredit, prima platformă românească fintech de microfinanțare, scoring și factoring, este câștigătoarea premiului „Best Digital Lending in CEE…
5 decembrie 2023
Businessmenii francezi au vizitat noul centru Brinel din capitală
150 de întâlniri business to business (B2B) au avut loc în cadrul evenimentului organizat de Camera Franceză de…
5 decembrie 2023
Proiect în valoare de 700.000 de euro pentru combaterea grindinei în Satu Mare
„Combaterea Grindinei – Provocări, Soluţii, Perspective” este titlul conferinței științifice care s-a desfășurat săptămâna trecută la Satu Mare,…
2 decembrie 2023
Transferoviar Călători, conectată la Ghișeul Unic ARF
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a înglobat până în prezent trei operatori la soluția sa informatică. După integrarea…
30 noiembrie 2023
Estimare KeysFin: Industria locală de software va continua să crească în 2023 și va atinge un nou nivel record
Analiza KeysFin a demonstrat că cifra de afaceri a companiilor din industria de software din România a crescut…
29 noiembrie 2023
Insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor la Oradea
Oradea va avea încă 100 de insule supraterane încasetate, cu câte 5 containere pentru toate fracțiile de deșeuri…
28 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
