Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

David Ciceo: Aeroportul Avram Iancu, proiect privind transportul intermodal de marfă

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța și Camera de Comerț și Industrie Cluj au organizat evenimentul „Constanța Port Container Day”, desfășurat astăzi 8 iunie, la „Grand Hotel Italia” în municipiul Cluj-Napoca, potrivit unei informari a Camerei de Comert si Industrie Cluj.
Evenimentul a oferit în premieră un prilej de întâlniri și discuții între posibili parteneri de afaceri din cele două importante zone economice, comunitatea portuară din Portul Constanța și producători, transportatori, firme din domeniul industriei și al logisticii din Cluj-Napoca și întreaga regiune de nord-vest a României.
„Mulți profesioniști, atmosferă vibrantă, multe oportunități de dezvoltare a rețelelor profesionale – se pare că Portul Constanța a reușit să trezească interesul Ardealului. Ne bucură numărul mare de participanți, acesta fiind primul eveniment de acest gen pe care îl organizăm în România și cu siguranță ne dorim să îl reedităm” a declarat astăzi Alexandru CRĂCIUN, directorul comercial al CN APM SA Constanța.
„Această conferință ne oferă posibilitatea nu doar de a face cunoștință dar și să vedem oportunitățile de care dispune Portul Constanța. De altfel, Aeroportul Avram Iancu are un proiect privind transportul intermodal de marfă, deci cu siguranță vom fi interesați de Portul Constanța în viitorul apropiat” a declarat în deschidere David CICEO – vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie Cluj și director general al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Avram Iancu.
Administrația Porturilor Maritime își propune cu această ocazie specială să contribuie la creșterea interesului pentru utilizarea serviciilor portului Constanța și punerea în practică a unei colaborări extinse între reprezentanții tuturor firmelor, în vederea atragerii unui flux suplimentar de mărfuri, în ambele direcții.
Acest scop poate fi atins prin cunoașterea oportunităților privind dezvoltarea transportului de mărfuri containerizate și a serviciilor logistice, puse la dispoziția oamenilor de afaceri din țară și străinătate de Portul Constanța, cea mai mare platformă intermodală din România.
Participanții din Cluj-Napoca și zonele învecinate s-au întâlnit astăzi cu reprezentanți ai celor mai mari companii de operare containere, expediții și din zona de shipping și au stabilit primele contacte cu aceștia, cu speranța că se vor fructifica în relații economice trainice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Articolul următor

Arad Business (r)Evolution

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share