Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

 
Artemis Real Estate a celebrat, marți, 6 iunie 2017,  finalizarea infrastructurii Parcului Industrial Sânandrei și a inaugurat prima clădire de 4.000 metrii pătrați, birouri și depozit, pentru  care a găsit deja primii chiriași.
 
Localizat în comuna Sânandrei, județul Timiș, Parcul Industrial Artemis se află la o distanță de doar 7 km de centrul orașului Timișoara, la intersecția cu viitorul drum expres care va face legătura directă între România și Europa de Vest. Parcul a fost realizat după standarde elvețiene, respectând în detaliu legile de construcție românești.
Artemis are ca scop crearea unui cluster industrial, prin atragerea și selectarea companiilor care își vor desfășura activitatea aici, beneficiind de facilitățile Parcului Industrial nou creat, precum și prin contribuția sa economico-socială, prin crearea noilor locuri de muncă.
 
„Investiția a început în 2008, prin achiziția unui teren de 10.5 ha, a unui Master Plan transformat printr-un PUZ aprobat și obținerea Titulaturii de Parc Industrial de la Ministerul Dezvoltării, precum și a Hotărârii Consiliului Local Sânandrei, beneficiu de care chiriașii  vor profita prin scutirea de la plata taxelor și a impozitelor, precum și prin atragerea de fonduri europene și ajutoare de stat. În acest moment, Parcul oferă toate uilitățile necesare unei bune funcționări, precum și asigurarea unei bune securități și administrări a serviciilor de property management”, a declarat Adriana Cioca, Development Manager al Artemis România.
 
Artemis intenționează să extindă parcul și are în pregătire a doua fază de dezvoltare. Toate construcțiile vor fi „tailored made“, bazate pe nevoile și specificațiile diferiților locatari. Printre primii clienți ai Parcului Industrial Sânandrei se află compania Pronat, firmă activă în comercializarea produselor bio și naturale (alimente, cosmetice și produse naturale), precum și compania Crypto Mine, cu servicii în IT.
La inaugurarea Parcului Industrial Artemis au participat intreg boardul Artemis Holding, alături de Ambasadorul Elveției în România, Excelența Sa  Urs Herren, precum și  oficialități ale Consiliului Local din Sânandrei, și ale orașului Timișoara.
 
Grupul Elvetian Artemis Holding, cu sediul în Elveția, deține Grupul Franke, Real Estate Group, Feintool Group și participații în diferite companii, cele mai importante find: Forbo, Rieter, Autoneum, AdvalTech, Novelteak. Artemis este și co-proprietar în Proiectul Banat Business Park, situat tot in Sananadrei.
Artemis Real Estate este prezent pe piața din România de 10 ani, cu investiții în peste 170 Ha de teren în Vestul țării, orientate pe proiecte industriale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tarom ar putea relua cursele directe cu SUA

Articolul următor

David Ciceo: Aeroportul Avram Iancu, proiect privind transportul intermodal de marfă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share