Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tehnologii inovatoare prezentate de Continental la Timișoara

Continental Automotive România a fost vizitată de peste 3.000 de prieteni și membri ai familiilor angajaților. Continental România are peste 5.000 de ingineri care dezvoltă soluții globale inovatoare pentru sistemele de mașini.
Sesiuni de test-drive cu mașini echipate cu cele mai noi tehnologii din domeniul conducerii automate, soluții inovative pentru interiorul autovehicului dezvoltate de inginerii Continental din Timișoara și produse de ultimă generație făcute în fabrica de componente electronice le-au fost prezentate timișorenilor în cadrul ContiShowOff.
Peste 3.000 de persoane au vizitat sâmbătă, între orele 10 și 16, sediul din capitala Banatului al Continental Automotive Romania cu ocazia evenimentului ContiShowOff.
Academia Titi Aur a pregătit mai multe activități de simulare a diferitelor stiluri de a șofa și a pus la dispoziția vizitatorilor echipamente prin care au fost prezentate efectele condusului agresiv. Astfel, cei prezenți au aflat cât de importantă este postura șoferului la volan, când și cum să reacționeze în cazul unui impact, ce să facă dacă mașina în care se află s-a răsturnat și multe alte informații care pot salva viața celor din autoturism.
Vizitatorii au fost atrași și de expoziția de mașini de test ale Continental, precum și de mașinile dealerilor autorizați, echipate cu produse Continental: Audi, BMW, Citroen, Dacia, Ford, Jaguar, Mazda, Mercedes, Peugeot, Porsche, Range Rover, Renault, VW, tractor John Deere și motocicleta Horex.
„Sectorul automotive se află într-o continuă schimbare. Este nevoie de experți software, precum și cu alte competențe care să contribuie din plin prin ideile lor inovative la dezvoltarea acestui domeniu. Vorbim despre oameni care generează idei ce aduc plusvaloare sistemelor din autovehicule. În acest an, Continental are planificată creșterea numărului de angajați în România cu 1.500 de persoane, iar ContiShowOff reprezintă un eveniment prin care putem prezenta tehnologia și echipamentele de top cu care lucrează colegii noștri“, a explicat dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, trafic record

Articolul următor

Rectorul USAMV Cluj, distins cu Ordinul Meritului Agricol Francez

Citește și:
Citeste mai mult

S-a redeschis Arta. Cinema cu cafenea

Cinematograful privat Arta din Cluj-Napoca a fost reactivat după lucrări de modernizare care au durat aproape doi ani.…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share