Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, trafic record

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a înregistrat un trafic record în primele cinci luni ale acestui an, rata de creștere fiind cu 66% la numărul de pasageri și cu 40% în ceea ce privește zborurile.
Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara, în perioada ianuarie-mai 2017, numărul pasagerilor și al zborurilor a fost în creștere.
Astfel, comparativ cu primele cinci luni ale anului precedent, rata de creştere a fost de 66% la numărul de pasageri (376.997 pasageri în ianuarie-mai 2016, faţă de 623.960 pasageri în aceeaşi perioadă, în 2017) şi la peste 40% la numărul de zboruri (de la 4925 de zboruri în primele cinci luni ale lui 2016, la 6961 zboruri, în 2017).
În medie, zilnic, peste 4100 de pasageri au tranzitat aerogara timişoreană în acest an. La categoria marfă, cantitatea transportată a crescut cu 1,5%: de la 1544 de tone în primele cinci luni ale lui 2016, la 1569 tone – în aceeaşi perioadă a acestui an.
„În fiecare lună înregistrăm adevărate recorduri de trafic. Acest lucru ne bucură pe de-o parte, însă pe de altă parte ne şi obligă să continuăm într-un ritm susţinut toate investiţiile pe care ni le-am propus să le realizăm pe termen scurt şi mediu până în 2020: o aerogară nouă, extinderea parcării auto s.a, pentru a asigura facilităţi suficiente de spaţii şi servicii pentru a satisface creşterea numărului de clienţi”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.
În primele cinci luni ale acestui an, destinaţiile preferate ale pasagerilor au fost Bucureşti, Londra şi Munchen. În total, în această vară sunt disponibile direct din Timişoara 28 de destinaţii, dintre care 19 destinaţii regulate externe, patru destinaţii interne şi alte cinci destinaţii de vacanţă în regim charter.
Începând din ultima săptămână a lunii mai, au început şi zborurile charter de vacanţă. În această vară vor fi nouă curse săptămânale spre cinci destinaţii: Antalya, Zakynthos, Heraklion, Santorini şi Palma de Mallorca. Din luna octombrie, au fost anunţate alte două destinaţii: Frankfurt (zbor zilnic) şi Tel Aviv (luni şi vineri).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dino Parc din Râşnov, afaceri de 18 mil. lei de la deschidere

Articolul următor

Tehnologii inovatoare prezentate de Continental la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share