Industrie Ultimele stiri

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Cu un total de peste 12.000 de angajați, cele mai importante 12 multinaționale din Zona Industrială Vest a Sibiului au înregistrat în cursul anului trecut un rulaj total de peste 5,5 miliarde de lei. Potrivit unei analize realizate de turnulsfatului.ro, în cazul uneia dintre cele mai importante companii, Marquardt, profitul a crescut cu aproape 500% față de anul fiscal anterior.
Potrivit cifrelor raportate de Ministerul Finanțelor, cele mai importante 12 companii multinaționale care funcționează în Zona industrială vest (ZIV) a Sibiului au avut în cursul anului trecut o cifră totală de afaceri de peste 5,5 miliarde de lei, de pe urma căruia profitul generat a ajuns la aproximativ 200 de milioane de lei. Numărul total de angajați al celor 12 companii avute în vedere a depășit 12.500.
Sursa citată precizează că pentru două dintre cele mai importante companii din Zona industrială – Continental și Simea (Siemens) – Ministerul Finanțelor nu au publicat, deocamdată, rezultatele financiare aferente anului trecut. Prin urmare, în cazul celor două companii au fost folosite estimări pe baza rezultatelor din anii trecuți.
Cele mai importante creșteri
Spaniolii de la Grupo Antolin au intrat pe piața din Sibiu în 2012, când au achiziționat afacerea francezilor de la CML Innovative Technologies. Producători de corpuri de iluminat pentru industria auto, spaniolii de la Grupo Antolin și-au dublat numărul de angajați în ultimii trei ani.
Potrivit cifrelor raportat de Ministerul Finanțelor, compania a înregistrat cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, cu aproape 45% (de la 57 de milioane de lei, la 82,4 milioane de lei).
A doua mare creștere procentuală din rândul multinaționalelor care funcționează în Zona industrială este cea a italienilor de la Bellarma, profilați pe industria marochinăriei. Prezenți în ZIV din 2009, cei de la Bellarma au avut o creștere a cifrei de afaceri de peste 33% (de la 25,2 la 33,4 milioane de lei).
Pe locul trei în topul creșterilor cifrei de afaceri se află gigantul de la Marquardt. A doua companie (ca cifră de afaceri și număr de angajați) din ZIV a avut o creștere a cifrei de afaceri de aproape 24%, de la 1,13 miliarde de lei în 2015 la peste 1,4 miliarde de lei în 2016.
Creșteri procentuale de câte două cifre ale cifrei de afaceri au mai raportat și TNT SNR Rulmenți, Guhring și Phoenix Mecano Plastic, toate fiind companii cu un rulaj anual de peste 100 de milioane de lei.
Marquardt saltă profitul din Zona Industrială Vest
Sursa citată notează că trei multinaționale pot certifica prin datele depuse la Fisc faptul că profitul le este în creștere: este vorba de Marquardt, Grupo Antolin și Bellarma. Primii dintre aceștia, Marquardt, raportează chiar o creștere impresionantă de 489%, adică de la 11,3 milioane de lei în 2015 la peste 66,7 milioane de lei, anul trecut.
În cazul celor de la Grupo Antolin, creșterea profitului exprimată în procente este, de asemenea, semnificativă, de aproape210% (de la 3,5 milioane de lei în 2015 la peste 10,8 milioane de lei în 2016).
Iar pentru cei de la Bellarma, 2016 a reprezentat anul în care au trecut din nou pe profit (1,4 milioane de lei), după ce în anul anterior rezultatele financiare erau negative (pierderi de 0,7 milioane de lei).
Zeci de mii de angajați
Pe principala platformă de angajare din zona Sibiului, cel mai mare număr de angajați rămâne în continuare la Continental, urmați de Takata (aproape 2.800 la finele lui 2016) și Marquardt (aproape 2.600 de angajați la finele anului trecut).
Majoritatea firmelor din cele care fac parte din analiza Turnul Sfatului și-au crescut numărul de angajați, iar procentual, cea mai mare creștere au avut-o spaniolii de la Grupo Antolin (creștere de 25%, de la 311 la finele lui 2015 la 388, la finele lui 2016).
Creșteri procentuale importante ale numărului de angajați au avut și cei de la Phoenix Mecano Plastic (+16%, de la 255 la 296 de angajați la finele lui 2016) și, respectiv, TNT SNR Rulmenți (+14%, de la 802 la 917 angajați, la finele lui 2017).
Sursa foto: grupoantolin.com

Related posts

Industria serviciilor de business aduce 4,5 miliarde de euro în România

Nora Dumitrescu

Patronii conduși de Ion Lucian vor să se alieze cu prefectura sălăjeană

Nora Dumitrescu

ARL- Strabag a finalizat un drum de 14 km din Maramureș

Nora Dumitrescu

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

Ionut Oprea

Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din Regiunea Vest pot atrage noi finanțări europene prin Regio-POR 2014-2020

redactia

Austriecii de la Rondo s-au pus pe angajări în Ardeal

Nora Dumitrescu

Clinică-spital Dr. Leahu în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane de euro

redactia

MG TEC Industry investeşte 79 mil. euro într-o fabrică de produse igienico-sanitare la Dej

redactia

Kaufland România anunță majorarea venitului minim brut și caută 1.000 de angajați noi

Papuc Irina

Horia Ungur, în Boardul Allianz-Țiriac în calitate de Director Vânzări și Distribuție

Ligia Voro

HARMAN, 7.700 m2 in Metroffice, pe 10 ani

Ionut Oprea

2 ore de educație altfel – timpul potrivit pentru a te pregăti de viitor

Ligia Voro

Tarom deschide ruta Timișoara-Chișinău

redactia

Timișul, campion la vânzările de terenuri agricole. Agro Nevada Tim a cumpărat terenuri de milioane de euro

Stefana Muresan

Emilia Bocan, Senior Leasing & Development Manager al P3

Ionut Oprea

Trei ofertanți pentru noile autobuze ale Sibiului: japonezii, germanii și turco-românii

Stefana Muresan

Clujul își modernizează 58 de blocuri cu 14 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Omul de afaceri Mihai Miron – Ropharma- vede o dublare a pieței medicamentelor și o triplare a serviciilor medicale

Stefana Muresan

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Nora Dumitrescu

Trei trasee importante din Transilvania, aflate în reabilitare: vor readuce turismul rural pe harta destinațiilor din România

Ion Surdu

Cel mai mare producător de trenuri din lume, parteneriat cu Astra Vagoane Călători

Stefana Muresan

Cel mai puternic motor Dacia din istorie, dezvoltat împreună cu Mercedes, disponibil din februarie

redactia

Producătorii de mobilier din Ardeal pătrund în fosta Iugoslavie

Nora Dumitrescu

Final de an sub semnul voluntariatului și al faptelor bune la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Leave a Comment