Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ediția cu numărul XII a Sibiu Fringe Festival, la final

Duminică, 18 iunie 2017, s-a tras cortina peste cea de-a XII-a ediţie a Sibiu International Fringe Festival. Între 9 și 18 iunie 2017, Sibiul a devenit scena principală a teatrului independent românesc și reușit să aducă în fața iubitorilor de teatru un repertoriu dedicat genului comic. Cele mai bune spectacole de comedie din zona independentă au ajutat la o ediție cu derulare fericită.
După 10 zile pline de spectacole potrivite pentru toate vârstele, Compania de Teatru BECOME pune punct unei manifestări de excepţie. În ultimele 10 zile, Sibiul a fost capitala teatrului independent, unde numeroase trupe din toate colțurile tării au poposit în fosta capitală culturală europeană, în spații culturale independente sau necovenționale. Minute în șir de aplauze, actori profesioniști, săli pline de spectatori, biletele epuizate și oamenii care au plecat acasă cu zâmbetul pe buze sau venirea în premieră pe scena Fringe a actorului Ioan Isaiu, au contribuit la lista cu ingrediente necesare, pentru ca Fringe Festival Sibiu să marcheze și în acest an o ediție de succes.
„A fost una dintre cele mai reușite ediții ale festivalului. Toate sălile au fost arhipline cu sute de bilete vândute. A fost o încununare a eforturilor noastre și le mulțumesc spectatorilor ce au îndrăznit să vină la Sibiu FRINGE”, a spus Cătălin Grigoraș, președinte Sibiu Fringe Festival.
După aplauzele și succesul de anul trecut, Sibiu Fringe Festival a adus și la ediția din acest an diverse spectacole pentru copii. Magia poveștilor a fost adusă pe scenele SIBIU FRINGE de spectacole ce oferă posibilitatea celor mici să folosească arta ca mijloc de comunicare.
Piesa de final a fost un IMPRO SHOW jucat de Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu, Andrei Dunaev, Raluca Eremei Barza, Catalin Grigoraș, un show de improvizație, în care publicul a fost cel care a ales de data aceasta scenariul. Un spectacol în care publicul a dat verdicte sau chiar soluții, un spectacol în care spectatorii au fost vioara principal.
„Un festival care respiră vigoare, ambiţie, curaj, încăpăţânare, hotărâre, determinare, neîndrăznind altceva să arate decât că teatrul, cel de bună calitate, se poate face şi dărui, chiar mărturisi, liniştit sub aceeaşi umbrelă. Şi nu e o provocare, ci un frumos îndemn la bucurie întru armonie. Fringe Festival Sibiu îndeamnă la libertate. Libertatea de a fi şi de a te exprima”, mărturisește Radu Botar – actor si regizor, pionier al teatrului independent din România.
Fringe Festival are drept scop promovarea artiștilor independenți și a spectacolelor pe care le creează, și își propune să aducă în prim-plan spectacole de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenţei şi susţinerii acestui fenomen teatral în România. Sibiu Fringe Festival este un punct de întâlnire al comunității teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta și un spațiu de celebrare a celor mai valoroase productii de gen. Fringe Festival încearcă, în fiecare an, să le dăruiască tuturor celor care intră în sălile de spectacol câteva ore de răgaz mental.
Amintim că din acest an, Sibiu Fringe Festival este singurul din țară care stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regăsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Articolul următor

Premierul luxemburghez Xavier Bettel, oaspetele CJ Sibiu într-o incursiune în tradițiile românești și săsești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Concert aniversar Metropol Group

Proiectul cultural „Bibliovibes” | #educultcentre oferă publicului un concert aniversar al trupei orădene Metropol Group, care va avea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share