Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Grupul Teraplast, producător de profile din materiale din plastic, achiziţionează încă 10% din capitalul social al companiei Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică prin brandul Wetterbest, după ce, la începutul lunii martie, Grupul a luat 50% din Depaco printr-o tranzacţie de aproximativ 6 mil. euro.
“Consiliul de Administraţie al Teraplast aprobă achizţia de către Grup a 10% din părţile sociale deţinute de către Trofin Dumitru în societatea Depaco, împreună cu drepturile de vot aferente, libere şi negrevate de sarcini, reprezentând 10% din capitalul social al societăţii Depaco.”, precizează reprezentanţii Teraplast într-un document de presă.
În urma acestei tranzacţii Teraplast Bistriţa ajunge să deţină 60% din societatea Depaco.
„Apartenenţa De¬pa¬co la Teraplast va ge¬ne¬ra pe de o parte sinergii de aprovizionare, iar pe de altă par¬te va dezvolta piaţa de desfacere, în principal în zona Tran¬sil¬vaniei şi pe pieţele externe, în contextul în care peste 20% din cifra de afaceri a grupului Teraplast se realizează din export“, declara Mircea Hoţoleanu, director general al Teraplast, în urma tranzacţiei din martie.
Anul trecut, Teraplast a raportat afaceri de 257,29 de milioane de lei. Din Grup mai fac par¬te Tera¬steel, cu afaceri de 100 de milioane de lei, Teraglass (produ¬că¬tor de ferestre şi uşi) şi Teraplast Logistic.
Conform datelor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, Tera¬plast este deţinută de omul de afaceri Dorel Goia, cu o partici¬paţie de 46,77%, în timp ce compania KJK FUND II cu sediul în Luxemburg deţine 10%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.
Capitalizarea Teraplast (TRP) este de 368 milioane lei, valoarea unei acţiuni la tranzacţionare fiind de 0,65 lei în şedinţa de vineri, 16 iunie, cea mai recenţă dată la care s-au tranzacţionat acţiunile TRP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Articolul următor

Ediția cu numărul XII a Sibiu Fringe Festival, la final

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share