Real Estate Ultimele stiri

Oradea si Brasov, orasele cu cel mai bun acces la zonele de recreere

Oradea, Brasov, Miecurea Ciuc si Slobozia sunt orasele care stau cel mai bine in topul national al zonelor cu cel mai bun acces la facilitati de recreere, si anume spatii verzi, facilitati sportive si culturale, conform studiului ”Orase si Cartiere din Romania” realizat de site-ul de imobiliare Storia.ro. Ultimele pozitii apartin oraselor Braila, Focsani, Constanta, Giurgiu, Suceava, Galati, Alexandria si Satu Mare.
Capitala ocupa primele patru pozitii in topul national al cartierelor, zonele desemnate de romani ca avand cel mai bun acces la spatii de recreere fiind Tineretului, Nicolae Grigorescu, Titan si Vatra Luminoasa. Intre primele zece pozitii mai figureaza si cartierele Noua si Racadau din Brasov, Grigorescu si Gheorghieni din Cluj-Napoca si Valea Aurie din Sibiu.
La polul opus, cartierul cu cele mai putine facilitati de recreere este Gusterita din Sibiu. Topul continua cu zonele Independetei si Brailei din Focsani, Ciucului din Sfantu Gheorghe si Mircea cel Batran din Iasi. Cartiere din orase precum Buzau, Braila, Ploiesti si Suceava completeaza clasamentul.
La nivel de regiuni istorice, zona Bucuresti si Ilfov conduce in clasament cu o medie de 58,75% si 41.857 de respondenti. Transilvania, Crisana si Banat urmeaza in clasament cu medii de 58,67%, 57,39% si repectiv 56,25%. Dobrogea, Moldova si Muntenia ocupa ultimele pozitii.
Bucuresti, pe pozitia numarul 7
Cu 4.506 hectare de parcuri si spatii verzi, peste 20 de cinematografe si sute de sali de sport, Capitala ocupa pozitia a saptea in clasamentul oraselor cu cel mai bun acces la facilitati de recreere.
Peste 40.000 de bucuresteni au votat zonele Tineretului, Nicolae Grigorescu, Titan, Vatra Luminoasa si Balta Alba ca fiind cele care se bucura de cele mai avantajoase facilitati de recreere. Floreasca, Aviatiei si Basarabia completeaza primele zece locuri. Cartierele evaluate de localnici ca fiind mai putin avantajoase sunt Militari, Alexandriei, Rahova, Fundeni si Lujerului. Zonele Unirii, Vitan, Timpuri Noi si Cotroceni se regasesc la mijlocul clasamentului.
In Oradea, cartierele fruntase sunt Iosia-Nord, Rogerius si Centru Civic. Zonele cele mai neavantajoase sunt Episcopia Bihorului, Centura si Oancea.
Pentru brasoveni, cartierele Noua, Racadau si Schei le ofera locuitorilor cel mai bun acces la facilitati de recreere. La polul opus, se regasesc Triaj, Florilor si Bartolomeu.
Pentru locuitorii orasului Cluj-Napoca, cartierele cele mai avantajoase sunt Grigorescu, Gheorghieni si Gruia, la coada clasamentului regasindu-se zone precum Buna Ziua, Someseni si Dambul Rotund.
Timisorenii au desemnat cartierele Soarelui, Complex Studentesc si Bucovina ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al accesului la facilitati de recreere. Aeroport, Buziasului si Balcescu ocupa ultimele pozitii.
Iesenii au votat Copou, Tomesti si Tatarasi ca fiind zonele cele mai avantajoase din punct de vedere al facilitatilor de recreere, in timp ce ultimele pozitii sunt ocupate de cartierele Mircea cel Batran, Cug si Baza 3.
In orasul Sibiu, cele mai avantajoase cartiere sunt Valea Aurie, Strand si Valea Dumbravii, iar Hipodrom 4, Vasile Aaron si Hipodrom 1 ocupa ultimele pozitii din clasament.
Despre proiectul „Orase si cartiere din Romania”
Perceptia asupra accesului la facilitati de recreere in orasele din Romania este cea de-a sasea tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research, „Orasele si cartiere din Romania”.
Cercetarea se desfasoara pana la finalul anului, romanii putand acorda in continuare note orasului si cartierului in care locuiesc prin completarea chestionarului propus de Storia.ro. Pana in prezent, 234.155 de romani au raspuns studiului lansat de platforma de imobiliare.
Pentru realizarea clasamentului, participantii au fost rugati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in topul final.

Related posts

Aproape 800 milioane de lei pentru proiecte de mediu prin Programul Spații Verzi

Traian Dan

Cluj: 1.200 de cadre medicale, instruite cu bani europeni

Stefana Muresan

Banca Națională a României: acțiunile întreprinse pentru a limita efectele negative ale Covid-19 asupra sistemului bancar

Papuc Irina

Vinurile de Jidvei, medaliate cu aur și argint la cea mai mare competiție din lume

Stefana Muresan

Google susține mediul întreprinzător românesc. Proiect educaţional gratuit în Cluj-Napoca şi Timişoara

Stefana Muresan

FieldBook AgriApps, un nou standard în agricultura de precizie

Ligia Voro

POZITIV TB: Raluca Voivozeanu – CEO Priaevents: “Comunicarea trebuie să continue”

Ligia Voro

Lindab: tendinte globale care influenteaza viitorul constructiilor

Transilvania Business

Arad: 300 de biciclete pentru elevi, din bani europeni

Stefana Muresan

Vechea staţie de comprimare Sărmăşel, demolată de Romgaz

Ligia Voro

Fabrica Arctic de maşini de spălat va fi gata în 2019 şi va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în primul an de funcţionare

redactia

LIVE-Pria Environment in contextul Covid-19 in 8 mai 2020, de la ora 11.30

Ionut Oprea

Strălucire vieneză, artiști de top și invitație la dans la Balul Operei 2019

Stefana Muresan

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

redactia

Directiva privind impozitarea produselor energetice și electricității, sub lupa Comisiei Europene

Ligia Voro

Clujul are cea mai performantă companie de transport public din România

Nora Dumitrescu

Trei hectare de parcuri din Oradea, amenajate cu fonduri europene de circa 23 milioane lei

Stefana Muresan

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

Deloitte România și FintechOS oferă soluții de transformare digitală și de automatizare pentru instituțiile financiare

Ligia Voro

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

Bistrițenii de la Monor, investiție de 1 milion de lei în utilaje

Stefana Muresan

Alexandra Baciu, Head of HR la CBRE România

Ionut Oprea

Make real estate great again

Ionut Oprea

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Papuc Irina

Leave a Comment