Cum a evoluat piața imobiliară clujeană în ultimii ani, prezentarea proiectului multifuncțional Platinia, o altă interpretare a conceptului de smart city, devenirea arhitecturii de la clădind pentru zei la a construi pentru viitor sunt temele care au captat atenția celor câteva zeci de participanți în prima zi a Conferințelor Transilvania Open 4 Business, desfășurate între 18-20 mai, la SunGarden Golf & Spa Resort.
Primul proiect Platinia a fost lansat în urmă cu cinci ani, când piața dădea semne de revenire ușoară, însă apetitul clienților pentru achiziții era mult temperat, iar cumpărătorii învățaseră ceva din criza imobiliară: să se documenteze, să fie mai bine informați și să fie mai pretențioși.
“În acest context nu foarte ospitalier, întrebarea era cum poți intra pe piață, pe o poziție de top și să te deosebești de celelalte proiecte? Soluția a venit firesc, ca răspuns al cererii neacoperite suficient la momentul respectiv. Am observat că în zona centrală nu există foarte multe apartamente noi. În al doilea rând am observat o dorință reală a cumpărătorilor pentru construcții de calitate, realizate cu materiale de construcții de calitate. În al treilea rând am observat că serviciile oferite de constructori se termină odată cu vânzarea apartamentelor. În al patrulea rând intervenea impactul vizual, care este, într-adevăr, subiectiv, dar cred că o arhitectură curată și corectă nu displace nimănui. Nu în ultimul rând era alegerea mixului de funcțiuni, care în multe cazuri nu era cel mai fericit”, a punctat Oana Bănuț, Director Marketing, Platinia, în deschiderea prezentării “Platinia – 5 ani de evoluție. Piața imobiliară din perspectiva dezvoltatorului”.
Direcția de dezvoltare și conceptul proiectelor Platinia erau conturate: apartamente în zona centrală, construite cu materiale de calitate, cu o arhitectură armonioasă, cu o bună încadrare urbanistică și cu un pachet de servicii dedicate locatarilor.
Primul proiect a fost ridicat pe strada Dorobanților 33, 35, 37, Platinia Lounge Residence, un ansamblu cu funcțiuni mixte – rezidențial, comercial și birouri -, locatarii beneficiind de un pachet de servicii dedicate – serviciul de concierge hotelier, un lounge de primire amenajat la intrarea fiecărui corp rezidențial, serviciu de pază 24 de ore din 24, parking subteran și card de membru al comunității Platinia. Proiectul a fost vândut înainte de finalizare.
A urmat al doilea proiect, similar primului, Platinia Elite Residence, pe strada Constanța nr. 12.
Cele două proiecte înseamnă 175 apartamente, peste 7000 mp închiriabili de birouri și 2000 mp spații comerciale.
În 2015, anul relansării pieței imobiliare este anul în care dezvoltatorul Platinia a descoperit noua locație, a fostei Fabrici de bere Ursus, 55.000 mp construiți și o valoare a investiției care depășește 25 milioane de euro. Mixul de funcțiuni este rezidențial, galerie comercială și, în premieră, zonă de hotel. Proiectul va fi dezvoltat în două etape, prima având termen acest an.
Ligia VORO
Citește și:
Aradul și-a premiat principalii investitori
Aradul se bazează pe mediul său de afaceri. Drept recunoștință, Consiliul Județean Arad i-a premiat, într-un cadru festiv,…
25 mai 2022
Centrul Legacy, de la Băile Figa, va fi gata în septembrie
Lucrările de construire a Centrului Recreativ Legacy (CRL), din cadrul Băilor Figa, vor fi terminate în luna septembrie.…
25 mai 2022
Florin Pop, Energobit: “România poate produce turbine eoliene și panouri solare”
Țara noastră are bune perspective de a dezvolta lanțul de producție industrială pentru industria energetică, apreciază Florin Pop,…
25 mai 2022
Sighetul se vrea oraș inteligent prin strategia “Marmația”
A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Marmația – strategii și standarde”. Acesta cuprinde Strategia Integrată de…
25 mai 2022
Poarta Vieneză s-a ieftinit. Costă 3,4 milioane de euro
Clădirea monument istoric Wiener Tor, de pe Dealul Cetățuii, din Cluj-Napoca, are acum un preț de vânzare scăzut…
25 mai 2022
Tenaris, Hanna și Simex au finanțat Festivalul Ideilor Creative
Trei agenți economici din județul Sălaj au fost implicați în premierea celor mai bune proiecte din Festivalul Ideilor…
25 mai 2022
Rectorii NeurotechEU au semnat declarația comună în Salina Turda
Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, a fost desemnată în funcția de Chairman of…
25 mai 2022
Birouri de arhitectură de renume mondial proiectează pentru prima dată într-un concurs de specialitate din România
Patru birouri din topurile de arhitectură la nivel mondial participă la concursul de specialitate cu invitați, organizat de…
24 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
REPORTAJ. ”Cocoșul de Aur” s-a reîntors acasă
Una dintre cele mai îndrăgite clădiri de pe […]
23 mai 2022
Președinte nou la Ordinul Arhitecților Mureș
Ordinul Arhitecților din România (OAR) – […]
23 mai 2022
Centrală fotovoltaică nouă într-o localitate mureșeană
Conducerea societății Medshine Russu SRL […]
22 mai 2022
Fermă nouă de peste 40.000 de găini, într-o localitate mureșeană
Conducerea societății Diadrag SRL anunță […]
21 mai 2022
Lacuri piscicole noi, în pregătire în Ideciu de Jos
Conducerea Primăriei comunei Ideciu de Jos […]
20 mai 2022
VIDEO: Cum arată interioarele hotelului și restaurantului ”Cocoșul de Aur”
Post-ul VIDEO: Cum arată interioarele hotelului […]
20 mai 2022
Protest al comercianților de la Platoul Cornești, în fața Primăriei
În prima parte a zilei de vineri, 20 mai, un […]
20 mai 2022