Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Irlandei, interesat de mediul de afaceri din Timis

Vesti bune pentru oamenii de afaceri din Timis. Reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis vin in sprijinul lor cu dezvoltarea de noi relatii economice. De data aceasta, reprezentantii CCIAT au avut o intalnire cu ambasadorul Irlandei, in cadrul careia au discutat despre posibilitatile de colaborare intre cele doua parti.
„Din toamna o sa lucram la o intalnire a firmelor irlandeze care au diverse activitati in judetul Timis cu institutiile statului, si in a doua parte firmele romanesti care vor sa se intalneasca cu experti din Irlanda sub egida Ambasadei Irlandeze. Acum, sigur ca am facut o comparatie intre judetul Timis, insa la o alta scara. Avem puncte comune, Irlanda este al doilea exportator mondial in domeniul IT, noi judetul Timis suntem al doilea exportator al Romaniei. Tot asa si in ceea ce priveste firmele IT, numarul firmelor este foarte mare in Irlanda, la fel si in judetul Timis insa la o alta scara. Si, bineinteles, cresterea economica – Timisul este al doilea motor al economiei nationale. Avem trei puncte comune, repet la o alta scara, dar dorim sa lucram impreuna, sa colaboram”, a declarat Florica Chirita, directorul CCIAT, potrivit opiniatimisoarei.ro.
Ambasadorul Irlandei in Romania si-a manifestat interesul de a stimula si dezvolta relatiile economice cu Romania. In judetul Timis, in prezent sunt 21 de firme cu capital irlandez.
”Este prima vizita in judetul Timis, scopul principal este identificare oportunitatilor de parteneriat comercial intre companii din judet si companii irlandeze. In contextul Brexit-ului este de subliniat importanta Romaniei si a celorlalte tari din UE pentru Irlanda, pentru ca Irlanda este mai puternic afectata de rezultatul Brexit-ului decat alte tari, avand in vedere conexiunile puternice, dar orice dificultate presupune si oportunitati, iar faptul ca a fost numit un atasat comercial in cadrul Ambasadei indica clar intentia Irlandei de a stimula si dezvolta relatiile comerciale si de investitii cu Romania, avand in vedere potentialul de crestere enorm dintre cele doua tari”, spune Derek Feely, amdasadorul Irlandei in Romania.
Conform datelor statistice irlandeze, Romania s-a plasat, in 2015, pe locul al 13-lea in exporturile Irlandei catre statele membre UE, cu o pondere de 0,7%, si respectiv pe locul al 17-lea in importurile Irlandei provenite din statele membre al UE, cu o pondere de 0.2%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Braşov: Horaţiu Ţepeş (Bilka Steel) vrea să cumpere fosta platformă Rulmentul

Articolul următor

Creat în Transilvania – povești din spatele unor branduri de succes

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share