Antreprenori București Eveniment Investitii Lideri si afaceri Mureș Slider

Invest Quest, la final. Premiu de 5.000 de lei din partea Rotary District 2241

Vlad Adrian Istrate, un tânăr de 24 de ani din București, a ocupat primul loc în competiția de tranzacționare virtuală Invest Quest, organizată de Bursa de Valori București (BVB) împreună cu Rotary International District 2241 România și Moldova și a câștigat premiul de 5.000 de lei, oferit de Clubul Rotary.
 
Competiția Invest Quest face parte dintr-un proiect mai amplu dezvoltat de cele două instituții pentru dezvoltarea educației în domenii precum economia, investițiile financiare și antreprenoriatul prin programe destinate, în special, tinerilor. Vlad Adrian Istrate a înregistrat un randament de 27 % în competiție. El este investitor activ pe piața românească de capital de un an.

„Am început să tranzacționez la Bursa de Valori București în urmă cu 361 de zile. Am beneficiat de o perioadă prielnică pentru bursă, astfel că randamentul meu a reflectat creșterea pieței. M-au bucurat inițiativele BVB – Condus de Randament, o competiție reală de tranzacționare la care, de asemenea, am participat, dar nu am reușit să depășesc performanța indicelui BET, cât și Invest Quest, un proiect în care atât cei care au susținut seminariile, cât și organizatorii au făcut o treabă excelentă. Sper că pe viitor vor fi și mai multe astfel de evenimente, concursuri, seminarii sau forumuri despre investiții, deoarece eu voi participa în continuare cu plăcere la toate aceste inițiative”, a declarat Vlad Adrian Istrate.

Competiția de tranzacționare virtuală Invest Quest s-a derulat între 5 aprilie și 31 mai. Fiecare participant a primit un cont de tranzacționare virtual cu 20.000 de lei virtuali, bani pentru a tranzacționa cele mai lichide acțiuni listate la BVB, care sunt incluse în indicele BET-XT. Complementar tranzacționării, concurenții au trebuit să participe la minimum 2 din cele 5 seminarii educaționale care au fost organizate în cadrul proiectului Invest Quest. La cele 5 seminarii educaționale au participat peste 200 de persoane.

„Suntem foarte încântați de proiect și mulțumiți de rezultate. Să fii investitor activ înseamnă să îți folosești și să- ți antrenezi inteligența, intuiția, abilitățile practice, regulile de integritate. Acesta este un antrenament constant care ne face să acționăm mai bine și în alte domenii ale vieții noastre. Acesta este motivul pentru care spunem în repetate rânduri că a fi investitor este o stare de spirit. Vreau să-i felicit pe toți cei care au participat la proiectul nostru BVB-Rotary România și au trecut prin acest antrenament spiritual”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.
 

Premiul de 5.000 de lei a fost oferit de Rotary International District 2241 România și Republica Moldova și a fost înmânat de Guvernatorul Mircea Ștefan Solovăstru.

„M-am bucurat să văd că premiul Invest Quest a ajuns la un tânăr care a ajuns deja să aibă o oarecare experiență în piața de capital. Îl felicit pe Vlad Adrian și îi doresc succes în continuare. Le mulțumesc partenerilor de la Bursa de Valori București pentru modul în care s-a derulat proiectul Invest Quest. Este un instrument util de educație financiară ale cărui rezultate se vor vedea în timp”, a declarat Mircea Ștefan Solovăstru, Guvernator, Rotary International District 2241 România și Moldova.

Câștigătorul Invest Quest a fost desemnat pe baza randamentului portofoliului obținut în timpul competiției, respectând regulile pieței, asemenea tranzacționării în piața reală. Pentru a selecta câștigătorul, de îndată ce competiția s-a încheiat, BVB a desemnat o Comisie specială care a verificat tranzacțiile concurenților. Comisia a stabilit câștigătorul concursului pe baza criteriilor menționate în regulile concursului Invest Quest.
Proiectul Invest Quest face parte din parteneriatul semnat de Rotary International District 2241 România și Moldova și Bursa de Valori Bucuresti în februarie 2017. Participarea atât la seminariile Invest Quest, cât și la competiția de tranzacționare virtuală a fost gratuită și s-a adresat tuturor persoanelor, conform motto-ului Rotary „A servi mai presus de sine însuși” prin care rotarienii susțin și oferă societății inițiative culturale, sociale și medicale.
 

Related posts

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Certificatul de urbanism se poate solicita și elibera online la Oradea

Traian Dan

The Winter Tour deschide oficial sezonul distracției pe pârtiile de schi din România

Transilvania Business

VINTEST Bucuresti promoveaza campania “Iubesc Vinul Romanesc”

Transilvania Business

Clujul consumă mai puțin vin, dar de calitate superioară

redactia

SWISS CAPITAL a intermediat vânzarea a 33,7% din ALRO printr-o ofertă de tip accelerated book build (ABB)

redactia

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Papuc Irina

Sebeș: Italienii de la Savini Due, cifră de afaceri de 5,6 mil. euro, în T1

Stefana Muresan

Întreprinzătorii din Ardeal, conectați cu businessmenii din SUA

Nora Dumitrescu

Românii au subscris titluri de stat în lei și în valută de peste 2 miliarde lei

Traian Dan

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

Intermodal hub: Zeebrugge – Oradea

Ionut Oprea

Cluj Napoca: Studii pentru metrou şi tren metropolitan, investiții de peste 9 mil. euro

Stefana Muresan

Codrin Scutaru, numit Deputy Managing Director al McGuireWoods România

Stefana Muresan

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Sondaj pentru antreprenori. ELITE Business Women: „E nevoie de vocea voastră pentru a trece peste această perioadă cu bine”

Papuc Irina

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Stefana Muresan

Nouă conducere la Albalact

Stefana Muresan

Un hunedorean, cel mai bogat cioban din țară. Are zeci de mii de mioare și terenuri în Ardeal

Stefana Muresan

Enel a raportat un număr dublu de clienți față de noiembrie 2016

Ligia Voro

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Ligia Voro

Proiect academic de salvare a produselor tradiționale. Brânză folosită de peste 500 de ani

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Municipiul Blaj – continuitatea evoluției, de la importanță istorică, la putere economică

Transilvania Business

Aquaparkul Nymphaea, cel mai tare din România şi Europa de est

Traian Dan

Leave a Comment