Brașov Real Estate Ultimele stiri

Școala Informală de IT se extinde la Brașov

Școala Informală de IT este prezentă în Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, orașe cu potențial de dezvoltare pe piața IT&C, și se adresează persoanelor pasionate de tehnologie care își doresc o carieră în IT și companiilor locale din domeniul IT & Software dornice să recruteze personal bine pregatit, dotat cu aptitudini și competențe practice testate de specialiști în domeniul IT.
Brașovul este pe locul patru în topul județelor cu cei mai mulți angajati în sectorul IT și este pentru noi o locație strategică. Deși numărul de angajați a crescut semnificativ în ultimii ani, companiile se confruntă cu un deficit mare de candidați. Școala Informală de IT vine în întimpinarea acestei nevoi și va oferi pentru început in Brașov programe de inițiere in IT, software testing si front-end web development, urmând să adaugăm și alte cursuri pe care le organizăm în alte orașe. În plus, analizăm nevoile  firmelor din Brașov și oportunitatea includerii unor discipline noi care să adreseze particularitățile locale, a declarat Patricia Barbu, Site Manager, Școala Informală de IT Brașov.
Pe o piață a IT-ului tot mai competitivă la nivel global, firmele din România urmăresc continuu atât să își crească calitatea serviciilor lor cât și numărul angajaților. Tipologia angajatului clasic s-a schimbat, evoluează și e nevoie de tot mai multe cunoștințe: atât soft, tehnice, dar și de business din alte domenii. Școala Informală de IT vine în ajutorul firmelor oferindu-le persoane pregatite într-un context foarte apropiat de cel real. O facem cu mentori care sunt experti în domeniu, folosim o curiculă gândită să atingă nevoile firmelor, într-un spirit foarte practic. Candidații trec printr-un proces de selecție riguros, participă la cursuri într-un sistem exigent și sunt pregatiți pentru interviul cu firmele. Urmărim să fim cât mai aproape de firme pentru a înțelege nevoile lor, ținem cont de feedbackul primit și evoluăm odată cu ele, a declarat Sorin Stan, CEO Școala Informală de IT.
Peste 2.200 de persoane au absolvit cursurile Școlii Informale de IT. Orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani, cu un istoric academic bun (universitate sau liceu absolvite), cu sau fără experiență profesională, poate fi eligibilă pentru înscrierea la cursurile școlii. Admiterea la cursuri se face pe baza unui proces riguros de selecție. După înregistrare, candidații parcurg trei etape în procesul de selecție. Este o procedură specifică a școlii care urmărește stabilirea competențelor hard și soft ale fiecărui candidat, abilitățile pentru cursul respectiv sau reorientarea acestuia spre o altă disciplină. Prima etapă presupune analiza informațiilor oferite de către candidați la momentul înscrierii pe site. În a doua etapă, candidații susțin un test online contra-timp. Acest test este eliminatoriu. Etapa a treia este un interviu față în față cu candidații care au obținut un rezultat bun la testul anterior. Interviul este susținut cu un specialist HR sau un recrutor.
Peste 120 de companii de software din România au angajat personal din rândul absolvenților Școlii Informale de IT.
Mentorii școlii sunt profesioniști care lucrează în companii de top din industria de programare și înțeleg cu adevarat toate aspectele muncii reale din IT, de la conducerea unor proiecte și a unor echipe mari, până la lucrul cu clienții. 85 de mentori predau în acest moment în sălile de curs ale școlii.
Rolul mentorilor este să  aducă în sala de curs modalitatea practică de învățare si sa dezvolte un mediu simulativ care sa replice cat mai fidel mediul de lucru real dintr-o firma de IT. Cursanții interactionează direct cu mentorii școlii în cadrul unor sesiuni interactive, sub forma unor workshop-uri practice și sesiuni de soft-skills care îi pregătesc pe absolvenți pentru procesul de angajare.
Fiecare disciplină este coordonată de un manager selectat pe baza performanței și a experienței practice din domeniul/tehnologia respectivă. Managerii lucrează în companii de top din industria de programare și sunt preocupați de îmbunătățirea tehnicilor de învățare și aducerea în sălile de curs a celor mai noi tehnologii.
Peste 300 de participanți se află în această perioadă în sălile de curs ale școlii și vor fi îndrumați pentru angajare în companiile de IT.

Related posts

Bolojan anunță reluarea licitațiilor pentru tronsoanele Autostrăzii Transivania

Traian Dan

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

redactia

Corneliu Florin Buicu: Primele 300 de noi ambulanțe, distribuite către serviciile de urgență din țară

redactia

Buget de aproape 13 milioane de euro pentru cea de-a XXV-a ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, manifestare sub co-patronajul Alteţei Sale Regale, Prinţul Charles

Stefana Muresan

BERD aderă la programul BCR de emisiune a obligațiunilor nepreferențiale de rang senior

Papuc Irina

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

Parteneriat la Sibiu: Dent Estet și Polisano oferă investigații stomatologice prin pachetul One Day Check-Up

Papuc Irina

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni premiată cu aur de Monde Selection

Nicolae Pop

iFlow – Soluția completă pentru digitalizarea pontajului din compania ta

Stefana Muresan

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Ligia Voro

Prima companie locală de software listată la bursă va da dividende

Nora Dumitrescu

Green Light Given for Office Park 4

Ionut Oprea

Femeia de afaceri Daniela Mariscu, nominalizată la Bruxelles pentru Excelenţă în Antreprenoriat

Stefana Muresan

Schimbări în aționariatul Luxten, proprietarul AEM Timișoara

Stefana Muresan

”Prima Casă”: 175,5 milioane de lei, transferaţi în 2017

Stefana Muresan

GoPharma, cresteri de pana la 10 ori in primele 6 luni

Transilvania Business

HARMAN, 7.700 m2 in Metroffice, pe 10 ani

Ionut Oprea

Premiul de Excelenta in Digitalizare, castigat de Primaria Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Învățământul dual din Sibiu, susținut de firme străine

redactia

Se reiau lucrările de reabilitarea a drumului național DN76 Oradea – Deva

Traian Dan

Immofinanz & CA Immo – the merger

Complexul Energetic Hunedoara își va reduce pierderile cu 80%

Stefana Muresan

Leave a Comment