Fonduri Europene Ultimele stiri

Corina Crețu: Progrese în implementarea programelor operaționale în regiunea Nord-Vest

Progresele înregistrate recent în implementarea programelor operaționale sunt îmbucurătoare, mai ales în ce privește desemnarea autoritaților de management și control ale fondurilor structurale și de investiții europene, iar acum așteptam cererile de plata în vederea rambursării, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, după întâlnirea avută la Bruxelles cu ministrul-delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb.
“În perioada 4-5 iulie a avut loc la București o misiune la nivel înalt condusă de directorul general-adjunct al DG REGIO, Normunds Popens, pentru a discuta și a conveni cu autoritățile române o agendă de lucru comună, care cuprinde toate măsurile și angajamentele care trebuie îndeplinite în următoarele săptămâni pentru a accelera absorbția. Felicit autoritățile române pentru munca și eforturile depuse, alături de colegii din DG REGIO, pentru identificarea blocajelor și întârzierilor în implementarea programelor operaționale. Progresele înregistrate recent sunt îmbucurătoare, mai ales în ce privește desemnarea autorităților de management și control ale Fondurilor structurale și de investiții europene. Așteptam acum cererile de plata în vederea rambursării, odata ce desemnarea va fi finalizată”, a precizat Corina Crețu, într-un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Comisarul european pentru politică regională a primit luni, la Bruxelles, vizita ministrului-delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, pentru a discuta stadiul implementării politicii de coeziune în România.
Reuniunea dintre cei doi înalți oficiali a avut loc în contextul dialogului constant purtat de Comisia Europeană, prin Direcția Generală pentru Politică Regională (DG REGIO), și autoritățile române, dialog care are în vedere găsirea de soluții comune în ceea ce privește modalitățile de a îmbunătăți și de a accelera absorbția fondurilor.
Totodată, pe agenda discuțiilor a figurat inițiativa ‘Regiuni mai puțin dezvoltate’, ce are ca scop analizarea blocajelor în dezvoltarea acestora și oferirea de recomandări și asistență privind modul de deblocare a potențialului lor de creștere. Aceasta a început sa dea rezultate în cele două regiuni unde este implementată, respectiv Nord-Est și Nord-Vest, unde administrațiile, universitățile și întreprinderile colaborează și fac schimb de bune practici în ceea ce privește oportunitățile de inovare.
“Am inițiat acest program pentru a ajuta regiunile mai puțin dezvoltate să identifice mai bine nevoile lor concrete și să maximizeze impactul investițiilor europene pe teren. La aproape un an de la lansare, observăm că au fost elaborate rezerve de proiecte mature, cu un puternic accent pe parteneriat și un impact mai mare asupra dezvoltării regionale, ceea ce demonstrează valoarea adăugată a inițiativei. Contăm pe sprijinul Ministerului pentru modificarea Programului Operațional Regional în așa fel încât să permită finanțarea proiectelor propuse de cele două regiuni cu un buget de cel puțin 50 milioane de euro”, a adăugat Crețu.
Comisarul european a subliniat importanța consolidării capacității administrative a orașelor ce intră sub incidența Articolului 7.
România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul Politicii de coeziune, pentru perioada 2014-2020.

Related posts

Autonom a semnat un acord cu Grupul Financiar Banca Transilvania pentru achiziția BT Operational Leasing

Stefana Muresan

Producătorul român de salate Eisberg România își continuă producția și livrările

Ion Surdu

Roma, destinația favorită a românilor în 2017

Stefana Muresan

Tremend, cu o divizie în Brașov, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Crestere cu 431% a cifrei de afaceri in perioada 2013 – 2016

Stefana Muresan

#EURoad2Sibiu. In 2019, All Roads Lead to Sibiu

Stefana Muresan

Romcab momește clujenii cu salarii nete de până la 10.000 de lei

Nora Dumitrescu

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Peste 12 ore, Energynomics organizează online Energy Strategy Summit 2020

Ligia Voro

DPD România a lansat un serviciu de curierat regional, cu livrări în Bulgaria, Ungaria şi Grecia

Stefana Muresan

Majorarea de capital la Banca Transilvania, cu certificat de la ASF

Ligia Voro

AFA Cluj a premiat 7 personalități clujene excepționale la “Gala Excelenței la Feminin 2018”

Stefana Muresan

O nouă echipă preia conducerea AICPS. Top 3 premii, invitați și tendințe. Conferința AICPS.

Ligia Voro

Serele din Hida și-au oprit livrările la Zalău

Nora Dumitrescu

Residential neighbourhoods and transportation – Sibiu: the city of investors and mobility

Stefana Muresan

FOTO: STEMsylvania – Școala de vară ce pregăteștii tinerii pentru viitor

Ligia Voro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit vineri cu fermierii bihoreni

Traian Dan

Noul Porsche Cayenne, promovat printr-un film turnat în România

redactia

The current circumstances confirmed that Rustler’s in-house specialists and know-how represent a powerful tool

Ionut Oprea

Cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța este un bistrițean de numai 23 de ani

redactia

Elicoptere din Djibouti, recondiţionate la IAR Ghimbav. Contract de 5 mil. euro

redactia

Tot ce trebuie să știi despre Transylvania Awards

redactia

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” și-a desemnat concurenții

Ligia Voro

Bursa de Plastic a strâns 745 kg de deșeuri de plastic

Ligia Voro

Directorul general Bosch din Blaj, în vizită la UMFST Tîrgu Mureș

redactia

Leave a Comment