Fonduri Europene Ultimele stiri

Corina Crețu: Progrese în implementarea programelor operaționale în regiunea Nord-Vest

Progresele înregistrate recent în implementarea programelor operaționale sunt îmbucurătoare, mai ales în ce privește desemnarea autoritaților de management și control ale fondurilor structurale și de investiții europene, iar acum așteptam cererile de plata în vederea rambursării, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, după întâlnirea avută la Bruxelles cu ministrul-delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb.
“În perioada 4-5 iulie a avut loc la București o misiune la nivel înalt condusă de directorul general-adjunct al DG REGIO, Normunds Popens, pentru a discuta și a conveni cu autoritățile române o agendă de lucru comună, care cuprinde toate măsurile și angajamentele care trebuie îndeplinite în următoarele săptămâni pentru a accelera absorbția. Felicit autoritățile române pentru munca și eforturile depuse, alături de colegii din DG REGIO, pentru identificarea blocajelor și întârzierilor în implementarea programelor operaționale. Progresele înregistrate recent sunt îmbucurătoare, mai ales în ce privește desemnarea autorităților de management și control ale Fondurilor structurale și de investiții europene. Așteptam acum cererile de plata în vederea rambursării, odata ce desemnarea va fi finalizată”, a precizat Corina Crețu, într-un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.
Comisarul european pentru politică regională a primit luni, la Bruxelles, vizita ministrului-delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, pentru a discuta stadiul implementării politicii de coeziune în România.
Reuniunea dintre cei doi înalți oficiali a avut loc în contextul dialogului constant purtat de Comisia Europeană, prin Direcția Generală pentru Politică Regională (DG REGIO), și autoritățile române, dialog care are în vedere găsirea de soluții comune în ceea ce privește modalitățile de a îmbunătăți și de a accelera absorbția fondurilor.
Totodată, pe agenda discuțiilor a figurat inițiativa ‘Regiuni mai puțin dezvoltate’, ce are ca scop analizarea blocajelor în dezvoltarea acestora și oferirea de recomandări și asistență privind modul de deblocare a potențialului lor de creștere. Aceasta a început sa dea rezultate în cele două regiuni unde este implementată, respectiv Nord-Est și Nord-Vest, unde administrațiile, universitățile și întreprinderile colaborează și fac schimb de bune practici în ceea ce privește oportunitățile de inovare.
“Am inițiat acest program pentru a ajuta regiunile mai puțin dezvoltate să identifice mai bine nevoile lor concrete și să maximizeze impactul investițiilor europene pe teren. La aproape un an de la lansare, observăm că au fost elaborate rezerve de proiecte mature, cu un puternic accent pe parteneriat și un impact mai mare asupra dezvoltării regionale, ceea ce demonstrează valoarea adăugată a inițiativei. Contăm pe sprijinul Ministerului pentru modificarea Programului Operațional Regional în așa fel încât să permită finanțarea proiectelor propuse de cele două regiuni cu un buget de cel puțin 50 milioane de euro”, a adăugat Crețu.
Comisarul european a subliniat importanța consolidării capacității administrative a orașelor ce intră sub incidența Articolului 7.
România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul Politicii de coeziune, pentru perioada 2014-2020.

Related posts

SOLD OUT – DHL Carpathian Marathon powered by MPG

Ligia Voro

Clujul pregătește proiecte de infrastructură de 3 miliarde euro

Nora Dumitrescu

Ferma din Recea Cristur a finalizat trecerea la agricultura ecologică

Nora Dumitrescu

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

redactia

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

Drumurile județene din intravilan din Bihor, predate către primării

Traian Dan

Perspective de CEO pentru 2017

Ionut Oprea

Producţia de struguri de masă a crescut cu 74% faţă de anul 2017

redactia

BNR: Rezervele valutare administrate în noiembrie s-au situat la nivelul de 33.817 milioane euro

Papuc Irina

Investiție de 900.000 de lei pentru amenajarea curții Castelului de la Sâncrai, bijuteria din centrul Transilvaniei, în care se țineau baluri în urmă cu 200 de ani

Stefana Muresan

Flodor Trans SRL face Autogara Marghita

Traian Dan

CITR, administrator judiciar Clujana: brandul poate depăși momentul de cumpănă

Stefana Muresan

Parcarea subterană de pe strada Independenței din Oradea spre final

Traian Dan

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, donație de 500.000 de lei pentru dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Brașov 

Papuc Irina

Brutăria Bunexim din Oradea a exportat în anul 2019 57% din producţie

Traian Dan

Acord pentru drumul expres Baia Mare – Jibou

Nora Dumitrescu

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

Ungaria mai aduce o autostradă la granița cu România

Stefana Muresan

Sibiul si Timisoara – orase prezente la Cities of Tomorrow #5 – cap de afis pe listele investitorilor

Ionut Oprea

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

Timișoara și Oradea, locul I, respectiv III pe țară la spații comerciale moderne

Traian Dan

HARTMANN se alătură proiectului myhive IRIDE | nineteen al IMMOFINANZ

Papuc Irina

Concernul Alu Menziken a inaugurat fabrica de la Medieșu Aurit, investitie de peste 50 mil. euro

redactia

Ecologizarea Autostrăzii Transilvania va costa până la 38 milioane euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment