Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laufer: Granturi de 50.000 de lei pentru firmele românești care vizează internaționalizarea

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, miercuri, că va face toate demersurile ca programul de internaționalizare a firmelor românești să fie aprobat în Guvern în ședința de joi, urmând să meargă personal să obțină avizele necesare de la Ministerul Justiției.
“Astăzi (miercuri — n. r.) trebuie să mă duc să mă lupt la propriu să-mi iau toate avizele, pentru că mâine trebuie să trecem, vreau să nu întârzie acest lucru, hotărârea de Guvern cu programul de internaționalizare (a firmelor românești — n. r.). Mai am câteva ore să-i conving pe cei de la Justiție să-mi semneze avizele și credeți-mă că nu este atât de ușor, dacă până la urmă trebuie un ministru să bată drumul ca să se ducă să-și ia avizul. Dar o fac, pentru că este o prioritate. Săptămâna aceasta, joi, internaționalizarea trebuie să intre în ședința de Guvern și să adoptăm hotărârea de Guvern în acest sens”, a spus ministrul, prezent la o conferință pe tema dezvoltării IMM-urilor, potrivit Agerpres.
El a amintit că, prin intermediul acestui program, firmele au la dispoziție un grant de 50.000 de lei pentru a se promova pe piețele externe.
“Internaționalizarea pentru care mă lupt să treacă mâine în Guvern este un program foarte important, care permite companiilor românești care doresc să se internaționalizeze în mod independent și nu să facă parte dintr-un grup sau să fie aleasă o locație pentru ele în prealabil, să primească un grant de 50.000 de lei, cu o contribuție proprie de 10%. Vor putea folosi acești bani pentru deplasări, misiuni economice, târguri, expoziții, materiale de prezentare, site de prezentare în română și engleză”, a arătat Laufer.
În opinia sa, ieșirea firmelor românești pe piețele externe este deosebit de importantă, având în vedere faptul că, în următorii ani, ne vom adresa unei piețe globale.
“Cred că acesta este viitorul. Trebuie să înțelegem că toți antreprenorii la nivel global urmează să-și schimbe comportamentul radical în următorii 10 ani. Cred că în curând ne vom adresa unei piețe globale de fiecare dată când vom avea o idee, o aplicație și o soluție și cred că acesta este viitorul”, a mai spus ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania, Partenerul Casei Regale

Articolul următor

,,Produs de Cluj” ajunge în Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share