București Lideri si afaceri Ultimele stiri

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Odată cu sărbătorirea celor 10 ani de existență, BearingPoint Romania anunță creșterea numărului de angajați la 1000 în urmatorii ani și concentrarea eforturilor asupra inovaţiei şi a investiției în dezvoltarea echipelor
 
BearingPoint România, parte a firmei de consultanță în management și tehnologie BearingPoint, și-a sărbătorit aniversarea de 10 ani, aducând împreună toate echipele din București, Sibiu și Timișoara la malul Mării Negre, în Constanța. Cu această ocazie a dezvăluit planurile mari de creştere pentru următorii 5 ani.
De la implementări SAP la extinderea domeniilor de activitate
BearingPoint România și-a început activitatea în urmă cu zece ani, având ca punct central al activității sale implementarea de soluţii SAP în departamente de logistică şi în lanțuri de aprovizionare, precum și în sectorul de vânzări și distribuție și în domeniul financiar, pentru clienți din străinătate. Pe măsură ce rolul tehnologiei a devenit din ce în ce mai semnificativ la nivel mondial, BearingPoint România și-a lărgit orizontul profesional, nu doar cu privre la gama de activități prestate pentru clienți și parteneri, ci și din punct de vedere al dezvoltării profesionale a angajaților odată cu evoluția sa în domeniul inovației. Firma de consultanță în management și tehnologie s-a bucurat de nenumărate realizări în timpul celor zece ani de activitate și a ajutat nenumărate companii și o mulțime de oameni să-și atingă potențialul maxim.
În ultimii ani, BearingPoint România și-a extins domeniul de activitate şi asupra altor domenii de expertiză, cum ar fi furnizarea de soluții software, dezvoltate în centrele tehnologice noi din Sibiu și Timișoara. O parte însemnată a echipelor care își desfășoară activitatea în aceste birouri contribuie la dezvoltarea platformelor de raportare reglementată (de exemplu platformele destinate băncilor centrale, băncilor comerciale sau companiilor de asigurări), precum și a managementului ecosistemelor digitale – DEM (pentru companiile de telecomunicații, de exemplu).
Pentru a putea răspunde unui număr din ce în ce mai mare de solicitări venite de la clienți,  BearingPoint și-a dezvoltat şi competențele în domeniul mobil, creând echipele din „AppFactory” care dezvoltă aplicaţii mobile.
Un alt domeniu care a evoluat semnificativ este SAP HANA, pentru care BearingPoint România a format mai multe echipe. Jumătate dintre acestea își concentrează eforturile în dezvoltarea produsului denumit Logistics Emissions Calculator, al cărui scop este de a ajuta companiile de logistică să-şi îmbunătățească sustenabilitatea, în timp ce echipele celelalte acordă asistenţă companiilor globale cu procese logistice complexe.

Diversitate, inovaţie şi consultanţi specializaţi
În România, compania recrutează consultanți specializaţi, atât în tehnologiile tradiționale (JAVA, C#, JavaScript), cât și în tehnologii inovative, pentru IoT, dezvoltarea aplicațiilor hibride, cloud, baze de date in-memory etc., şi intenţionează să atingă un număr de aproximativ 550 de angajați până la finele anului  2017.
Media angajărilor lunare în anul curent este de peste 20 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere interanuală de 50%. BearingPoint România investește constant în dezvoltarea și instruirea profesională a angajaților săi și aderă la obiectivul general al companiei, de a promova și spori diversitatea, întrucât aproximativ 52% din numărul total al angajaților sunt femei. Ca parte a programului de inovare la nivelul întregii companii, BearingPoint România a participat în anul 2017 la competiția de start-up-uri « Be an Innovator », susținând studenţi în transpunerea ideilor digitale în practică şi în prezentarea acestora la competiția internaţională, la care au participat concurenţi din Germania, Elveția, Austria și România.
Christian Gurny, Country Leader BearingPoint România declară „După ce am pus bazele BearingPoint Romania în 2007, m-am bucurat de un moment foarte emoționant la Constanța cu ocazia sărbătoririi celei de 10-a aniversări alături de câteva sute de colegi. Călătoria nu a luat sfârșit, aștept cu nerăbdare următorii ani, în special datorită faptului că îmi doresc să creştem cât de curând numărul de angajați la peste 1.000.”
Carsten Lenz, Director BearingPoint România: „De aproape un an particip la creșterea BearingPoint România. Prin dinamismul echipei și al companiei am realizat foarte multe în ultimele 12 luni și ne-am extins prezența în toate locațiile noastre. Anii următori vor fi interesanți pentru noi și sunt convins că vom avea o contribuție semnificativă la succesul grupului BearingPoint.”
 
Consultanţii BearingPoint ştiu că lumea afacerilor este în permanentă schimbare şi că toate provocările rezultate din acest fapt necesită soluţii inteligente şi adaptabile. Clienţii noştri obţin rezultate reale atunci când colaborează cu noi, indiferent dacă operează în domenii comerciale sau financiare. Îmbinăm abilităţile din domeniu, operaţionale şi tehnologice cu valorile brevetate şi de altă natură, pentru a crea soluţii personalizate în funcţie de provocările cu care se confruntă fiecare client în parte. Această abordare adaptabilă reprezintă esenţa culturii noastre organizaţionale şi a dus la crearea de relaţii de durată cu multe companii şi organizaţii importante din întreaga lume. Rețeaua noastră globala de consultanță, cu peste 10.000 de specialiști, deservește clienți din peste 75 de țări, cărora le garantăm rezultate palpabile și succes de durată.

Related posts

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

Bogdan Badea, noul CEO al eJobs România

Stefana Muresan

Ce organizează APMCR la Construct Expo?

Ligia Voro

Primul zbor de sezon Cluj – Constanța, din 16 iulie

Nora Dumitrescu

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

Județul Maramureș, inclus în Asociația Regiunilor Transfrontaliere

Nora Dumitrescu

România vrea să cumpere de la americani elicoptere de atac pentru Armată, dar care să fie produse în ţară

Stefana Muresan

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Relansarea economică a turismului românesc: peste 300 mln. euro pentru HoReCa, stimulente pentru atragerea turiștilor străini

Ion Surdu

OMV Petrom, investitie de 5 milioane de euro într-un centru pentru testarea calităţii carburanţilor

Stefana Muresan

Alătură-te revoluției verzi!: Hidroelectrica a lansat noi oferte de furnizare a energiei electrice

Ligia Voro

Cluj: Program finanțat din fonduri europene pentru digitalizarea procesului de obținere a autorizațiilor de construire

Stefana Muresan

Cel mai modern Centru de Training CNC din țară

Stefana Muresan

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Sibiu: Compa va amenaja două hoteluri

Stefana Muresan

Târgu Mureș: Primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Transilvania Business

Romgaz, cifră de afaceri dublă și un profit net în creștere cu 65 %

Ligia Voro

Building Permit obtained for the DACIA ONE project

Papuc Irina

Primul hotel de cinci stele al Clujului va fi resuscitat

Nora Dumitrescu

AFIR: Sesiune de finanțare de peste 35 de milioane de euro pentru investiții în procesarea produselor agricole

redactia

Accelerator de afaceri pentru întreprinderile sociale din Ardealul de Nord

Nora Dumitrescu

Clujul începe producția de igienizante, în regim de urgență

Nora Dumitrescu

C-Voucher, schemă de finanțare pentru economia circulară dedicată IMM-urilor

Ligia Voro

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

Leave a Comment