Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vor veni în ţară peste 800 milioane euro, fonduri europene

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat joi, pentru News.ro, că au fost acreditate trei autorităţi de management pentru fonduri europene, astfel că vor fi aduşi în ţară peste 800 de milioane de euro şi va fi „dat drumul” la banii europeni pentru beneficarii din economia românească.
„Prin acreditarea celor trei autorităţi de management – capacitate administrativă, asistenţă tehnică şi iniţiativa pentru întreprinderile mici şi mijlocii – vor fi aduşi bani în ţară conform alocării acestor trei autorităţi de management în sumă de peste 800 de milioane de euro. Practic, noi avem pregătite declaraţii de cheltuieli care vor fi trimise la Comisie imediat de 121 de milioane de euro, practic dăm drumul la banii europeni în economia românească, dăm drumul la banii europeni către beneficiarii acestor programe”, a explicat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.
Rovana Plumb a mai afirmat că, până la finalul lunii iulie, România va definitiva şi acreditările pentru alte patru autorităţi de management.
„Până la sfârşitul lunii vom fi gata cu acreditările şi pentru celelalte patru autorităţi de management, care înseamnă infrastructură mare, adică sectorul de apă, apă uzată şi transporturi, pentru Programul Operaţional Capital Uman, pentru Program Operaţional Regional şi competitivitate”, a completat ministrul pentru sursa citată.
Ministrul a ţinut să precizeze că „acreditarea înseamnă că deblocăm sumele care pot fi transmise către Comisia Europeană, către Bruxelles, pentru a fi întorşi în ţară”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Articolul următor

Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România, întâlniri cu Fifor și Tăriceanu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share