Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Vor veni în ţară peste 800 milioane euro, fonduri europene

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat joi, pentru News.ro, că au fost acreditate trei autorităţi de management pentru fonduri europene, astfel că vor fi aduşi în ţară peste 800 de milioane de euro şi va fi „dat drumul” la banii europeni pentru beneficarii din economia românească.
„Prin acreditarea celor trei autorităţi de management – capacitate administrativă, asistenţă tehnică şi iniţiativa pentru întreprinderile mici şi mijlocii – vor fi aduşi bani în ţară conform alocării acestor trei autorităţi de management în sumă de peste 800 de milioane de euro. Practic, noi avem pregătite declaraţii de cheltuieli care vor fi trimise la Comisie imediat de 121 de milioane de euro, practic dăm drumul la banii europeni în economia românească, dăm drumul la banii europeni către beneficiarii acestor programe”, a explicat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.
Rovana Plumb a mai afirmat că, până la finalul lunii iulie, România va definitiva şi acreditările pentru alte patru autorităţi de management.
„Până la sfârşitul lunii vom fi gata cu acreditările şi pentru celelalte patru autorităţi de management, care înseamnă infrastructură mare, adică sectorul de apă, apă uzată şi transporturi, pentru Programul Operaţional Capital Uman, pentru Program Operaţional Regional şi competitivitate”, a completat ministrul pentru sursa citată.
Ministrul a ţinut să precizeze că „acreditarea înseamnă că deblocăm sumele care pot fi transmise către Comisia Europeană, către Bruxelles, pentru a fi întorşi în ţară”.

Related posts

Corina Crețu: România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, conform propunerii CE

redactia

Mircea Solovăstru revine în echipa Bursei de Valori Bucureşti!

Stefana Muresan

Noile generații de cineaști și cinefili se formează la Sibiu: juriul AFF 2019 și programul Astra Film Junior

Ligia Voro

Leave a Comment