Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start-Up Nation – sesiune suplimentară; circa 9.000 de planuri de afaceri, depuse

Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă, termenul limită pentru înscrierea în acest program fiind vineri, 14 iulie, ora 20:00, informează, joi, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).
Potrivit unui comunicat al instituției, până în prezent au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri.
“Există, însă, un mare număr de potențiali candidați care nu și-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reușit să-și înființeze în timp util noile firme — condiție obligatorie a programului — dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerțului și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, spune sursa citată.
Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă și, în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.
“Obiectivul nostru esențial este să încurajăm tinerii antreprenori și pentru acest lucru este de bun simț să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declarațiile și atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune…din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur și simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opțiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunța în timp util și care se va desfășura după aceleași reguli ca și actuala sesiune de înscrieri”, a explicat ministrul de resort, Ilan Laufer.
Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanțare de peste 1,7 milioane de lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10.000 de noi firme înființate după 31 ianuarie 2017.
Înscrierea în programul Start-Up Nation nu se va prelungi până la 28 iulie, astfel că sesiunea de depunere a candidaturilor se va încheia vineri, 14 iulie, au declarat, joi, reprezentanții ministerului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ziua zero Electric Castle a unit generații de fani ai muzicii

Articolul următor

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share