Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ARIES Transilvania realizează cel mai complex studiu de piață al industriei de software și servicii IT din România

ARIES Transilvania, Asociația Română pentru Industria Electronică și Software din România, a demarat un studiu de piață referitor la industria locală de servicii IT și software. Proiectul va analiza situația pieței de IT din Cluj-Napoca în comparație cu cea din alte 8 centre urbane mari din România, în scopul de a oferi date relevante de context pentru piața clujeană de profil.
Studiul vizează analiza evoluției industriei și nevoile specifice ale companiilor și angajaților din domeniu. Proiectul de cercetare are scopul de a furniza o imagine actuală pentru Cluj-Napoca, asupra nevoilor și provocărilor companiilor din domeniul IT, punând datele în context local și național.
Studiul realizat de ARIES Transilvania se află la cea de-a doua ediție anuală și va avea o componentă cantitativă, aplicându-se un chestionar online pe un eșantion format din peste 800 de companii de IT, din cele 9 orașe (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Oradea, Brașov, Constanța, Craiova, Sibiu), dar și o componentă calitativă, urmărindu-se realizarea a peste 30 de interviuri individuale cu manageri și responsabili ai departamentelor de resurse umane ale firmelor din domeniu. În cadrul studiului se va acorda o importanță deosebită analizei produselor proprii și inovatoare, trendurilor industriei și oportunităților de dezvoltare și inovare pentru companii.
Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania, a menționat că acest studiu vine să clarifice presiunea pusă pe universități și autorități locale de a genera un număr mai mare de forță de muncă calificată pentru industria de IT.
“Să sperăm că în momentul în care concluziile studiului ne vor arăta că există o nevoie stringentă de mai mult personal specializat în IT, nu doar în Cluj, cât și în alte orașe mari din România, vom putea accelera parteneriatele cu mediile universitare.”, a declarat Voicu Oprean.
“Clujul trăiește vremuri interesante și se pare că ne vom apropia de cele mai mici cote de șomaj din istoria post-comunistă. IT-ul este vârf de lance în dezvoltarea regională, iar resursa umană în acest domeniu este critică și foarte importantă. Proiectele comune între asociațiile profesionale și instituțiile locale au arătat avantajele colaborării și șansa de a construi împreună proiecte sustenabile.”, a adăugat Cătălina Ciubotaru, HR Manager și coordonator al studiului.
Studiul se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2017 și va cuprinde inclusiv o analiză comparativă a rezultatelor financiare a companiilor din domeniul IT, pe ultimii 6 ani, în vederea identificării evoluției economice a sectorului, cât și a principalelor provocări și probleme întâmpinate de companiile din această industrie.
Cercetarea va urmări și obținerea unor informații exacte despre structura angajaților, fluctuația de personal, nevoile de training, produsele proprii și gradul de inovare al acestora, precum și despre piețele de desfacere ale companiilor din sectorul IT.
Raportul final al cercetării va fi disponibil și în limba engleză fiind prezentat în cadrul unui eveniment public în toamna acestui an, ulterior putând fi accesat și online.
Despre ARIES Transilvania
ARIES Transilvania este Asociația Română pentru Industria Electronică și Software, cea mai mare şi influentă organizație creată pentru industria IT&C din România, cu 4 filiale zonale la Timișoara, Brașov, Cluj și Craiova. Prin intermediul filialei ARIES Transilvania, membrii își propun să dinamizeze activitatea în această zonă, să se implice în activitățile referitoare la sectorul IT, să stabilească legături între firmele de profil, pentru promovarea intereselor locale pe plan național şi internațional, să sprijine proiectele inovatoare la nivel regional. ARIES Transilvania are legături strânse cu cei mai importanți actori ai ecosistemului regional cum ar fi comunități de start up-uri, autorități publice locale, universități, clustere din alte domenii de activitate şi alte asociații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timisoara: Pasaj sub doua cartiere, benzi de circulatie suplimentare si mii de noi locuri de parcare

Articolul următor

Eveniment în agribusiness: Conferință pentru creșterea fermei tale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share