Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eveniment în agribusiness: Conferință pentru creșterea fermei tale

Un nou eveniment dedicat fermierilor intră pe harta agricolă a acestei veri. Sub titulatura de “Conferință pentru creșterea fermei tale”, sunt prezentate o serie de soluții pentru creșterea profitabilității în agricultură.
Evenimentul susținut de un nume sonor în agricultura din România, Monsanto, aduce împreună entități care investesc continuu în cercetare și dezvoltare, astfel încât să inoveze și să prezinte cele mai bune soluții fermierilor de pe piața locală.
VitalFields, SiloMeter, AgroFinanciar.ro sunt principalii trei jucători care au lectori în cadrul evenimentului. Echipa Dekalb® se alătură acestora, oferind un produs de la care începe orice recoltă profitabilă: sămânța.
Bogdan Chirvăsuță, Consultant Tehnic VitalFields, vorbește despre cum poate fi amplificat potențialul unei ferme, trecând de la agendă la tabletă. Fermierii pot folosi aplicația creată de VitalFields pentru a face orice înregistrare legată de lucrările agricole din fermă (de la procese complexe precum pregătirea solului, până la actualizări de stoc pentru anumite materiale). “Imaginați-vă că tehnologiile pe care le aveți acum la dispoziție sunt la fel de complexe precum cele de la bordul unui avion. Cu ajutorul acestora, puteți “pilota” cu succes o fermă.” spune Chirvăsuță.
Mai mult, Cezar Nourescu, Fondatorul SiloMeter.com și Arendaș.ro, vine în completarea soluțiilor oferite de VitalFields, printr-un sistem inteligent de automatizare silozuri agricole de pe telefonul mobil, dezvoltat împreună cu specialiști din automatică, spații depozitare și IT. SiloMeter.com eficientizează răcirea produsului din siloz, elimină probleme precum condensul și reduce pierderea de umiditate/greutate produs, consum energie electrică etc. Printr-o conservare mai bună a produsului, fermierul poate vinde când prețul este mai bun, maximizând astfel profitabilitatea.
Gabriel Razi, Fondator și Editor AgroFinanciar.ro dezvoltă o analiză asupra contextului local în care se desfășoară afacerile agricole. Acesta vorbește despre management-ul riscurilor în sezonul 2017-2018, prezentând o serie de informații strategice despre piața din România, cu scopul de a facilita o mai bună înțelegere a modului în care ar putea fermierii să-și ducă afacerile la următorul nivel.
Agenda evenimentului
• Reprezentanți zonali Monsanto România – Portofoliul de hibrizi de rapiță Dekalb
• Bogdan Chirvăsuță – Consultant Tehnic VitalFields – De la agendă la tabletă. Cum amplific potențialul fermei mele?
• Cezar Nourescu – Fondator SiloMeter.com și Arendaș.ro – Cum să reduci semnificativ pierderile, controlând silozul de pe telefonul mobil
• Gabriel Razi – Editor și Fondator www.AgroFinanciar.ro – Gestiunea riscului agro-economic pentru fermierii români în sezonul 2017-2018
Evenimentul “Conferință pentru creșterea fermei tale” vizează șase puncte strategice pe harta agricolă din România: Arad, Iași, Târgu-Mureș, Craiova, Constanța și București.
Despre VitalFields
VitalFields este o companie agricolă digitală ce apartine de Climate Corporation, o filială a Monsanto Company. Aceasta oferă fermierilor sisteme digitale de administrare a fermei, astfel încât aceștia să își poată planifica, administra și analiza activitățile din câmpurile lor, inclusiv simplificarea urmăririi și raportării tuturor produselor agricole utilizate în fermă pentru a fi în conformitate cu standardele de mediu ale Uniunii Europene. Înființată în 2011 și având sediul la Tallin, în Estonia, VitalFields este prezentă în șapte țări europene: Austria, Estonia, Germania, Polonia, Elveția, Ucraina si Romania.
Despre SiloMeter
SiloMeter.com este un proiect AgroTech de succes, votat startup-ul anului 2016 în România, cu potențial foarte mare de scalare la nivel internațional. Încă din primul trimestru de la lansare, SiloMeter.com a trecut de la idee la execuție și a creat primele sale prototipuri, câștigând și primii clienți plătitori. În prezent, rețeaua de clienți se extinde constant și tot mai mulți dintre aceștia se bucură de echipamente moderne și de beneficiile de a monitoriza și controla silozul folosind orice telefon mobil: de la monitorizarea temperaturii și automatizarea aerării, până la prevenirea condensului.
Despre Monsanto
Monsanto şi-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluţii pentru a ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în continuă creştere. Produce seminţe de fructe, legume şi alte culturi de câmp importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune, utillizând mai eficient apa şi alte resurse naturale importante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ARIES Transilvania realizează cel mai complex studiu de piață al industriei de software și servicii IT din România

Articolul următor

Transgaz: Vom acţiona astfel încât să nu fie afectat în niciun fel termenul de începere a operării comerciale a BRUA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share