Numărul absolvenților care s-au înscris la Universitatea de Vest din Timișoara a crescut cu aproximativ 16 procente față de anul trecut. 5408 candidați s-au înscris pentru cele 2067 de locuri bugetate scoase la concurs de UVT în această vară. În medie, aproape trei candidați concurează pe un loc fără taxă.
Cea mai solicitată facultate este cea de Matematică și Informatică, cu aproape cinci candidați pe loc bugetat, specializarea Informatică înregistrând cea mai mare concurență din cadrul UVT, de 10 persoane pentru fiecare loc fără taxă disponibil.
O situație asemănătoare se înregistrează și la Facultatea de Sociologie și Psihologie, unde concurența trece de patru candidați pe loc bugetat. Cei mai mulți s-au înscris la Pedagogia învățământului preșcolar și primar și Psihologie, cu cinci, respectiv șase tineri care concurează pe fiecare loc fără taxă. De asemenea, 418 absolvenți de liceu concurează pentru cele 116 locuri bugetate în cadrul Facultății de Drept.
Ultima zi de înscrieri este marți, 25 iulie, dosare mai fiind acceptate la Facultatea de Fizică.
„Universitatea de Vest confirmă, și prin înscrierile de anul acesta, tendința de creștere. Informatica este, și anul acesta, facultatea cu cea mai mare concurență pentru specializările oferite. Avem rezultate foarte bune și în cazul celorlalte facultăți. Este important că efortul susținut din ultimii ani, al tuturor celor care fac lucrurile să se întâmple în universitatatea noastră, este perceput de societate. Îmi place să cred că Universitatea de Vest a devenit mai atractivă ca destinație de studiu, în ciuda tendinței demografice descendente, în urma eforturilor din ultimii ani”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
În zilele următoare au loc probele de admitere și confirmările candidaților declarați admiși. Anii anteriori, creșterea înscrierilor s-a reflectat quasi-proporțional într-o creștere a numărului de studenți înmatriculați în anul I de studiu.
Sesiunea de admitere din toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara va avea loc în perioada 4 – 17 septembrie. Mai multe detalii pot fi găsite aici: https://goo.gl/JJZgWn
Citește și:
Republica Moldova, să fim împreună! Wishful thinking sau cine decontează costurile?
Cu mai puțin de 24 de ore până la aflarea rezultului alegerilor prin care se stabilește viitorul președinte…
3 noiembrie 2024
Noul proprietar al rețelei Marty: “2025 va aduce oportunități antreprenorilor”
Dragoș Petrescu, președintele City Grill Restaurants și lider în Confederația Patronală Concordia, a venit cu un mesaj optimist…
2 noiembrie 2024
Clujul se bate cu firmele din Muntenia și Moldova în distribuția din retail și HoReCa
Cifra de afaceri a distribuitorilor în retail și hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) din România a crescut cu 16,6%…
1 noiembrie 2024
CNIPMMR devine IMM România
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) își lansează noua identitate vizuală. În urma…
1 noiembrie 2024
ROFMEX – Romanian Facility Management Experience Days & 15 ani ROFMA
Ediția a VI-a, 13-15 noiembrie, București Timp de 3 zile, membri ai comunității profesionale se întâlnesc la București…
1 noiembrie 2024
Canadienii de la Euro Sun Mining s-au înțeles cu cei de la Glencore pe aurul românesc
Compania canadiană Euro Sun Mining, proprietara proiectului aurifer Rovina din România, al doilea ca mărime din Europa, a…
1 noiembrie 2024
Echipa „Măcelari de elită” ai României, prezentată în premieră la Indagra
Echipa „Măcelari de elită”, care va reprezenta pentru prima dată România la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025, cea…
1 noiembrie 2024
Lecție de Management financiar pentru startup-uri cu Mădălina Sumedrea
Maratonul Oradea Startup Week, organizat de Incubatorul de Afaceri Cresc Oradea Mare, în colaborare cu UniCredit Bank și…
1 noiembrie 2024