Numărul absolvenților care s-au înscris la Universitatea de Vest din Timișoara a crescut cu aproximativ 16 procente față de anul trecut. 5408 candidați s-au înscris pentru cele 2067 de locuri bugetate scoase la concurs de UVT în această vară. În medie, aproape trei candidați concurează pe un loc fără taxă.
Cea mai solicitată facultate este cea de Matematică și Informatică, cu aproape cinci candidați pe loc bugetat, specializarea Informatică înregistrând cea mai mare concurență din cadrul UVT, de 10 persoane pentru fiecare loc fără taxă disponibil.
O situație asemănătoare se înregistrează și la Facultatea de Sociologie și Psihologie, unde concurența trece de patru candidați pe loc bugetat. Cei mai mulți s-au înscris la Pedagogia învățământului preșcolar și primar și Psihologie, cu cinci, respectiv șase tineri care concurează pe fiecare loc fără taxă. De asemenea, 418 absolvenți de liceu concurează pentru cele 116 locuri bugetate în cadrul Facultății de Drept.
Ultima zi de înscrieri este marți, 25 iulie, dosare mai fiind acceptate la Facultatea de Fizică.
„Universitatea de Vest confirmă, și prin înscrierile de anul acesta, tendința de creștere. Informatica este, și anul acesta, facultatea cu cea mai mare concurență pentru specializările oferite. Avem rezultate foarte bune și în cazul celorlalte facultăți. Este important că efortul susținut din ultimii ani, al tuturor celor care fac lucrurile să se întâmple în universitatatea noastră, este perceput de societate. Îmi place să cred că Universitatea de Vest a devenit mai atractivă ca destinație de studiu, în ciuda tendinței demografice descendente, în urma eforturilor din ultimii ani”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
În zilele următoare au loc probele de admitere și confirmările candidaților declarați admiși. Anii anteriori, creșterea înscrierilor s-a reflectat quasi-proporțional într-o creștere a numărului de studenți înmatriculați în anul I de studiu.
Sesiunea de admitere din toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara va avea loc în perioada 4 – 17 septembrie. Mai multe detalii pot fi găsite aici: https://goo.gl/JJZgWn
Citește și:
„Next generation – între vis și realitate”
Miercuri, 22.03.2023, Compania Celestica și-a deschis porțile pentru elevii Liceului Tehnologic Special nr. 1 Oradea. Activitatea face parte…
24 martie 2023
Cum vor fi amenajate Cheile Turzii. Clujul vrea mai mulți turiști
Comisia tehnică de urbanism și amenajare a teritoriului (CTATU) Cluj, din Consiliu Județean Cluj a analizat și reglementat,…
24 martie 2023
Strabag va finaliza lucrările de extindere la patru benzi de pe drumul județean care va lega Timișoara și autostada A1
Consiliul Județean Timiș a predat spre societatea Strabag amplasamentul șantierului pentru extinderea la patru benzi a drumului județean…
24 martie 2023
Traseul Velo Apuseni va avea 92 km în Cluj
Investiția totală în traseul de biciclete care cuprinde trei județe din Transilvania se ridică la 22 de milioane…
24 martie 2023
S-a lansată licitația pentru găsirea firmei care va finaliza Centura Sud de ocolire a Timișoarei
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a publicat, joi, în SEAP, procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului…
24 martie 2023
Eckerle și-a mutat din producția din Ungaria în România. “Trebuie să producem mai mult aici”
Mari investitori precum Eckerle, Bosch, De’Longhi sau Hirsch își extind tot mai mult producția la Cluj, dar trebuie…
24 martie 2023
Clujul găzduiește Aviation-Event 2023
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
23 martie 2023
Băile Felix și Băile 1 Mai nu mai sunt stațiuni sociale. Băile Felix, cea mai modernă stațiune din România
În luna iunie 2023, când va fi finalizat proiectul de modernizare a stațiunii Băile Felix, aceasta va deveni…
23 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
