Auto Ultimele stiri

Ford EcoSport atrage 1.700 noi locuri de munca in Craiova

Ford B-MAX iese din productie in prima parte a lunii septembrie din acest an, final previzibil pentru monovolumul american in contextul in care clientii pentru astfel de masini se orienteaza care SUV-uri de clasa B. Dupa iesirea din fabricatie Ford B-MAX lasa loc modelului Ford EcoSport, a anuntat Ford. Noul model genereaza un total de 1.700 de noi locuri de munca in uzina Ford Craiova.
Productia de Ford B-MAX va inceta undeva in prima parte a lunii septembrie din 2017. De la introducerea pe piata a modelului, in iunie 2012, au fost comercializate peste 260.000 unitati B-MAX, conform calculelor 0-100.ro. Uzina Ford Craiova este singura care produce modelul acesta.
Potrivit Ford, imediat dupa ce Ford B-MAX va iesi din productie, in uzina din Craiova va demara fabricatia de Ford EcoSport. Acest model este tot unul de clasa B, ca si B-MAX, dar este un mini SUV care se bucura de cerere mai mare.
Pentru productia lui Ford EcoSport in Craiova compania auto americana are un program de investitii de 200 milioane euro.
Conform estimarilor 0-100.ro Ford are nevoie sa produca peste 100.000 unitati EcoSport pe an pentru a justifica investiile realizate in uzina din Craiova. Acest volum de productie este asteptat in 2018 – primul an complet de productie pentru EcoSport.
Asadar, uzina Ford Craiova este orientata de la o productie de circa 50.000 unitati/an la una de 100.000 unitati/an.
Din acest motiv efectivele Ford Craiova vor creste in acest an. Pentru Ford EcoSport si pentru cresterea cadentei in uzina de motoare (1.0 EcoBoost) compania auto americana angajeaza un total de 1.700 de oameni in Craiova in acest an.
Programul de angajari a inceput deja in aprilie 2017, cand au fost anuntate 976 noi locuri de munca. Pe langa acestea vor mai fi create alte 525 noi locuri de munca in productia de vehicule si 200 de noi locuri de munca in uzina de motoare.
Inainte de inceperea primelor recrutari din 2017 forta de munca la Ford Craiova era de 2.715 oameni, iar pana la finalul anului se va ajunge la peste 4.400 salariati (avand in vedere cresterea cu 1.700 a locurilor de munca disponibile).
Ford este inca departe de productia pe care o promisese prin contractul de privatizare a uzinei de automobile din Craiova, insa nici piata auto nu mai e ce a fost in anii privatizarii, iar per ansamblu vestea trista ca B-MAX iese din productie este compensata de faptul ca in uzina Ford din Romania va fi produs, in schimb, un model care se bucura de o cerere mai mare, iar numarul de angajati creste din nou, apropiindu-se mai mult de efectivele de lucru pe care uzina le avea in anii de maxima glorie.
Pe langa Ford EcoSport este asteptat pe liniile de fabricatie din Craiova un al doilea model, insa Ford nu da detalii deocamdata. Este clar ca volumul investiilor realizate in Romania va atrage la un moment-dat si un al doilea autovehicul, insa nu stim cand. Cel mai probabil undeva la final de 2018 sau in 2019.

Related posts

Inspecțiile fiscale, anularea unor acte ale Fiscului sau competența de soluționare a contestațiilor contra actelor fiscale: modificări la Codul de procedură fiscală

Ion Surdu

POZITIV TB: Andreea Paul, președinte INACO – “Traseul actual este de la ON-LINE la OM-LINE”

Ligia Voro

Curierii pe bicicletă din Ardeal ajung la Timișoara și București

Nora Dumitrescu

Clienții Electrica Furnizare pot încheia contracte în piața concurențială doar cu buletinul

Traian Dan

Posibile zboruri de la Brașov, începând din 2021: „Noi construim un aeroport care să fie între primele trei la nivel naţional”

Papuc Irina

Ambasadorul Rusiei: “Sper ca relațiile economice cu România să se dezghețe”

Nora Dumitrescu

Investiții de peste 10 milioane de euro, prin Regio-POR, în județul Hunedoara. Se înființează Muzeul Civilizației Dacice la Orăștie

Nicolae Pop

Stadionul de 47 de mil. de euro din Craiova, ridicat de clujenii de la ACI și sibienii de la CON-A, inaugurat

Stefana Muresan

Analiză Deloitte: Activitatea de fuziuni și achiziții s-a menținut la un nivel semnificativ în 2020, în pofida contextului general fără precedent

Transilvania Business

România, destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an

Stefana Muresan

The Open utilizează tehnologia și inteligența artificială a NTT DATA, pentru a crea un campionat virtual cu celebrități ale golfului din ultimele decenii

redactia

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

Villa Vinea produce 150.000 de litri de vin pe Valea Târnavei Mici

Stefana Muresan

Petroliștii de la MOL finanțează Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Modernizarea drumului de acces spre Vama Sighet costă 3,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, realizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului

redactia

Fabrica de componente pentru electrocasnice Miele din Brașov, afaceri de 59 mil. euro

Stefana Muresan

Festivalurile Untold și Neversea speră la ridicarea restricțiilor

Nora Dumitrescu

Grupul Jidvei a mizat pe comunicare, investiții și inovație în 2019

Ligia Voro

Grupul TeraPlast estimează afaceri de 970 milioane de lei în acest an

Stefana Muresan

Producătorul de mase plastice Gimplast, furnizor pentru Electrolux, Kaercher, Kod, Osram sau Ledvance, tinde spre afaceri de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Gilău-Nădășelu va fi conectată la Autostrada Transilvania. La sfârșitul lunii, recepția lucrărilor de la Gilău

redactia

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Ligia Voro

Leave a Comment