Fonduri Europene Infrastructura Investitii Ultimele stiri

Corina Crețu a aprobat finanțarea a trei proiecte de infrastructură rutieră, printre care o secțiune din autostrada Lugoj-Deva

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat finanțarea a trei proiecte de infrastructură rutieră, în care sunt investite 407 milioane euro din fondurile politicii de coeziune, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanței Comisiei Europene din România
“Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiți în construirea secțiunii dintre localitățile Dumbrava și Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Rețelei transeuropene de transport (RTE-T), dar și în infrastructura conexă (poduri, intersecții, tunele…). Timpul necesar deplasării automobiliștilor între cele două orașe va fi redus astfel cu o treime. Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei secțiuni din drumul național 6, ce leagă orașele Alexandria și Craiova, în sud-vestul țării, cu scopul de a ameliora securitatea rutieră și de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de oră’, se arată în document.
De asemenea, aproximativ 9 milioane de euro vor finanța construirea secțiunii de drum dintre orașele Timișoara și Lugoj, precum și a unei variante ocolitoare în zona Timișoara.
“Aceste proiecte, finanțate de Uniunea Europeană, au triplul obiectiv de a îmbunătăți securitatea rutieră, de a contribui la dezvoltarea economică a regiunilor vizate și de a consolida coeziunea teritorială din România”, a declarat comisarul european pentru politică regională.

Related posts

Universitatea de Vest din Timișoara, locul 2 la nivel național

Stefana Muresan

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

MG TEC Industry a luat 48 mil. euro de la CEC Bank pentru o fabrică de hârtii igienico-sanitare la Dej

Stefana Muresan

Leave a Comment