Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Depozitarul Central distribuie dividende pentru acționarii Romgaz începând de miercuri

Depozitarul Central distribuie dividende pentru acționarii Romgaz începând de miercuri, până pe 27 iulie 2020, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
“Emitentul va distribui acționarilor dividendele aferente anului 2016, precum și dividende suplimentare rezultate din repartizarea unor rezerve și a rezultatului reportat, utilizând serviciul național lansat de Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acțiune este de 3,82 lei. Acționarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistrați în registrul acționarilor emitentului, la data de 5 iulie 2017. Plata dividendelor către acționarii emitentului se efectuează începând cu data de 26 iulie 2017”, se arată în document.
Acționarii care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.
Pentru acționarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acționari sau în numerar la ghișeele bancare ale BRD-GSG din întreaga țară.
Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor și a oricăror alte sume cuvenite deținătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central și al participanților la sistemul de compensare decontare și registru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corina Crețu a aprobat finanțarea a trei proiecte de infrastructură rutieră, printre care o secțiune din autostrada Lugoj-Deva

Articolul următor

21,8 mil. lei pentru al doilea terminal la Aeroportul Internaţional Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share