Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transelectrica, lucrări de modernizare a stației de transformare Tihău, investiții de aproape 10 milioane de lei

Transelectrica a finalizat lucrările de modernizare a stației de transformare Tihău, care reprezintă un nod de bază în zona de vest a Sistemului Electroenergetic Național (SEN), după investiții de 9,8 milioane de lei.
Stația are ca principale funcții tranzitarea puterii necesare către zona deficitară a Transilvaniei de Nord, care în prezent beneficiază de o dimensionare limitată a rețelei de transport destinată asigurării puterii în zonă și alimentării din SEN a consumatorilor din zona Sălaj, Baia Mare și Satu Mare.
“Lucrările de modernizare au fost necesare pentru alinierea la noile standarde și norme de proiectare și execuție, în special la cele privind fiabilitatea și timpul de eliminare a defectelor, îmbunătățirea condițiilor de exploatare și reducere a cheltuielilor de exploatare și întreținere, prin montarea unor echipamente performante și adoptarea unor soluții constructive aliniate la tehnologiile actuale. Totodată, proiectul sporește capabilitatea de a satisface cerințele SEN în vederea interconectării la ENTSO-E și materializarea concepției Transelectrica privind teleconducerea stațiilor din SEN, pentru teleconducerea și operarea stației de la dispecer precum și realizarea setărilor reglajelor de protecție de la distanță”, informează compania.
Proiectul de modernizare s-a desfășurat în două etape. Prima a constat în modernizarea sistemului comandă control protecții, în perioada 2014 — 2015, în urma contractului semnat cu Grupul industrial portughez EFACEC, valoarea realizată a contractului fiind de circa 3,505 milioane lei.
A doua etapă a constat în modernizarea circuitelor primare în perioada 2015 — 2017, în urma contractului încheiat cu asocierea Siemens-Energobit, valoarea realizată a contractului fiind de aproximativ 6,309 milioane lei.
Finanțarea lucrărilor a fost realizată din surse proprii, menționează Transelectrica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CORESI AVANTGARDEN – proiect de regenerare urbană în Brașov

Articolul următor

Acţiunile ARO-Palace vor intra luni la tranzacţionare

Citește si:
Total
0
Share