Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ioan Tecar a renunțat la Pehart Tec ”pentru câteva zeci bune de milioane de euro”

Antreprenorul Ioan Tecar din Dej a ieşit din acţionariatul companiilor membre ale grupului Pehart Tec prin vânzarea a 45% din acţiuni către fondul de investiţii Abris Capital Partners, potrivit zf.ro. În urmă cu doi ani fondul de investiţii a preluat încă un pachet de 55% din acţiunile grupului. Prin această nouă tranzacţie, omul de afaceri Ioan Tecar a ieşit din businessul cu hârtie Pehart Tec.
”A fost o oportunitate foarte bună pentru mine, astfel că am decis să vând grupului Abris acţiunile pe care le mai deţineam în grupul Pehart Tec pentru câteva zeci bune de milioane de euro şi să ies din afacerea cu hârtie. Sunt convins că lucrurile vor evolua foarte bine pentru Pehart Tec şi după retragerea mea, oamenii îşi vor continua munca, iar afacerea se va dezvolta ca şi până acum”, a spus Ioan Tecar, fondatorul grupului de companii Pehart Tec, pentru sursa citată.
Pachetul majoritar de acţiuni al companiilor membre Pehart Tec Grup (55%) a fost vândut în 2015 de Ioan Tecar fondului de investiţii Abris Capital Partners. Ca parte a tranzacţiei din 2015, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a vândut pachetul de 25% din acţiuni deţinute la Pehart Tec. În 2009, BERD a devenit acţionar al Pehart Tec, investind pentru a susţine strategia companiei de a creşte producţia de hârtie şi de a oferi o alternativă pentru importuri.
Recent, fondul de investiţii Abris Capital, prezent pe piaţa locală în acţionariatul companiilor de curierat, reciclare şi producţie de hârtie, a preluat Sprint Curier, marcând astfel a opta tranzacţie pe piaţa locală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Globalworth, the largest corporate bond issue in the history of the Bucharest Stock Exchange

Articolul următor

Transgaz și FGSZ continuă cooperarea în vederea realizării obiectivelor proiectului BRUA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share