Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transgaz și FGSZ continuă cooperarea în vederea realizării obiectivelor proiectului BRUA

FGSZ şi Transgaz continuă cooperarea în vederea dezvoltării capacităţii bidirecţionale la graniţa dintre ţara noastră şi Ungaria în două etape ale proiectului, care vor asigura transportul gazelor în baza obiectivelor coridorului BRUA, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
“FGSZ şi Transgaz au primit diferite întrebări şi au atras interesul mijloacelor de informare media la nivel înalt cu privire la versiunea revizuită ROHU a planului iniţial ROHUAT. Am dori să mulţumim pentru toate comentariile primite de la actorii de pe piaţă şi să le aducem la cunoştinţă că planificăm în continuare să lansăm Procedura de Sezon Deschis în ceea ce priveşte secţiunea ROHU a proiectul. FGSZ şi Transgaz doresc să sublinieze angajamentul lor de a continua parteneriatul în vederea dezvoltării capacităţii bidirecţionale la graniţa dintre România şi Ungaria în două etape ale proiectului, care vor asigura transportul gazelor în baza obiectivelor coridorului BRUA”, se precizează în comunicat.
Prima etapă a proiectului va asigura 1,75 miliarde mc pe an capacitate bidirecţională fermă la graniţa România – Ungaria până la sfârşitul anului 2019, menţionează sursa.
“Acest proiect a fost deja aprobat de autorităţile naţionale de reglementare din România şi Ungaria, deciziile finale de investiţie aferente au fost deja luate, iar proiectul se află în stadiul de dezvoltare conform planificării BRUA. Nu sunt prevăzute întârzieri în perioada următoare”, se arată în comunicat.
Cea de-a doua etapă va asigura o capacitate bidirecţională fermă de 4,4 miliarde mc pe an la graniţa României cu Ungaria, până la sfârşitul anului 2022, conform sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ioan Tecar a renunțat la Pehart Tec ”pentru câteva zeci bune de milioane de euro”

Articolul următor

Bihor: Primul centru de colectare și procesare legume-fructe preluate direct de la țărani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share