Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Neamțul Ludger Thol continuă în România cu LMT Ingenieure

După ce 10 ani a condus afacerile din România ale Lupp Projekt, Ludger Thol a pornit la drum cu propria sa afacere, înființând recent compania LMT Ingenieure. Treisprezece ingineri și doi economiști lucrează în echipa lui Thol. Două contracte de Projekt-managing sunt deja în derulare pentru 2017 și mai multe contracte de proiectare pentru clienți din Elveția și Germania.
Acționarii de la Lupp Projekt au luat, în 2016, decizia strategică de a se retrage de pe piața locală. Nu pentru că firma din România nu a avut succes, ci motivând că nu există perspective pe termen lung în această piață. Managerul Ludger Thol s-a văzut pus în situația de a alege ce va face în continuare: bate și el în retragere spre țara-mamă sau rămâne pe cont propriu în România? Nu a fost foarte grea alegerea, pentru că Ludger era îndrăgostit de mult de Cluj și de Transilvania.
“Am pus rapid bazele companiei LMT Ingenieure, păstrând echipa de ingineri și economiști pe care am format-o la Lupp, și am pornit pe acest drum. În paralel, până la retragerea efectivă a Lupp Projekt din piață, la finalul lui 2017, mă ocup și de proiectele lor aflate încă în derulare, de exemplu construcția la cheie a unui centru de tratament oncologic, în Cluj. Totuși, timpul meu e dedicat, în principal, creșterii LMT Ingenieure, care face Projekt-managing și proiectare pentru clienți din România și din străinătate”, explică Thol.
Noua sa companie nu mai caută să fie antreprenor general într-un proiect, o poziție de altfel depășită în țările din vestul Europei. “Spun că e depășită din punctul de vedere al beneficiarilor. Aceștia preferă mai nou să lucreze cu o companie de tip Projekt-manager, care să caute subantreprenori, să negocieze direct cu aceștia, să coordoneze etapele lucrărilor, obținând astfel un cost final mult mai bun pentru beneficiari. În cazul folosirii unui antreprenor general, acesta negocia el cu subantreprenorii, iar diferența de preț se regăsea doar în buzunarul său, nu ajungea și la beneficiar”, spune Thol. În calitate de Projekt-manager, LMT Ingenieure a contractat deja două lucrări pentru 2017: o hală industrială de 2500 mp în Câmpia Turzii și o hală industrială de 1500 mp în Cluj-Napoca. Beneficiarii sunt ambii investitori germani, prezenți deja în piața locală, cu planuri de extindere. Lucrările lor anterioare au fost coordonate tot de Ludger Thol, dar sub umbrela Lupp Projekt.
Proiectare pentru clienți din Elveția și Germania
O a doua axă importantă a afacerii LMT Ingenieure este proiectarea. Ludger Thol are clienți fideli și pe acest domeniu, care revin mereu la el. De pildă, un investitor din Elveția construiește un spital privat în Zurich. Peste 400 de planuri a avut de desenat echipa lui Ludger Thol pentru acest obiectiv. De asemenea, firma din Cluj face planurile pentru armături la câteva locuințe mari în Frankfurt și Berlin și planurile de cofrare pentru un obiectiv în Regensburg.
“Acești clienți sunt oameni cu care eu am mai lucrat, care au încredere în mine. Desigur, să faci proiectarea în România a unui obiectiv pe care-l construiești în vestul Europei aduce mari economii investitorului. Sunt colaboratori cu care eu am mai lucrat, au încredere în mine și în echipa mea. Avem o echipă foarte bine pregătită, chiar dacă este tânără, pentru că media de vârstă e sub 30 de ani. În funcție de lucrările pe care le vom mai contracta în acest an, e posibil ca echipa să crească numeric și să ne mutăm birourile într-o clădire de birouri pe care am identificat-o deja, pe Calea Turzii”, susține Ludger Thol.
Business, pedagogie, networking
Timpul său e destul de prețios, dar îl împarte de așa natură încât să nu rateze întâlnirile sale cu studenții de la UBB-FSEGA și Universitatea Tehnică, cărora le ține cursuri despre antreprenoriat, Projekt-management, bune practici în business, management de calitate etc. Ține foarte mult să împartășească din experiența sa celor tineri, pentru că la rândul său a avut mentori și modele pe care i-a/le-a urmat până a ajuns să aibă succes. Pe lângă business și pedagogie, Ludger Thol se ocupă și de o parte din activitățile DWNT (Clubul oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord), unde este președinte de peste 5 ani. Sub coordonarea sa, DWNT a ajuns la aproape 160 de membri și are multe acțiuni care vin în sprijinul antreprenorilor, în general, și al investitorilor străini, în special.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum schimbă un curs de coaching viața unui manager?

Articolul următor

VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share