Antreprenori Cluj Lideri si afaceri Ultimele stiri

Neamțul Ludger Thol continuă în România cu LMT Ingenieure

După ce 10 ani a condus afacerile din România ale Lupp Projekt, Ludger Thol a pornit la drum cu propria sa afacere, înființând recent compania LMT Ingenieure. Treisprezece ingineri și doi economiști lucrează în echipa lui Thol. Două contracte de Projekt-managing sunt deja în derulare pentru 2017 și mai multe contracte de proiectare pentru clienți din Elveția și Germania.
Acționarii de la Lupp Projekt au luat, în 2016, decizia strategică de a se retrage de pe piața locală. Nu pentru că firma din România nu a avut succes, ci motivând că nu există perspective pe termen lung în această piață. Managerul Ludger Thol s-a văzut pus în situația de a alege ce va face în continuare: bate și el în retragere spre țara-mamă sau rămâne pe cont propriu în România? Nu a fost foarte grea alegerea, pentru că Ludger era îndrăgostit de mult de Cluj și de Transilvania.
“Am pus rapid bazele companiei LMT Ingenieure, păstrând echipa de ingineri și economiști pe care am format-o la Lupp, și am pornit pe acest drum. În paralel, până la retragerea efectivă a Lupp Projekt din piață, la finalul lui 2017, mă ocup și de proiectele lor aflate încă în derulare, de exemplu construcția la cheie a unui centru de tratament oncologic, în Cluj. Totuși, timpul meu e dedicat, în principal, creșterii LMT Ingenieure, care face Projekt-managing și proiectare pentru clienți din România și din străinătate”, explică Thol.
Noua sa companie nu mai caută să fie antreprenor general într-un proiect, o poziție de altfel depășită în țările din vestul Europei. “Spun că e depășită din punctul de vedere al beneficiarilor. Aceștia preferă mai nou să lucreze cu o companie de tip Projekt-manager, care să caute subantreprenori, să negocieze direct cu aceștia, să coordoneze etapele lucrărilor, obținând astfel un cost final mult mai bun pentru beneficiari. În cazul folosirii unui antreprenor general, acesta negocia el cu subantreprenorii, iar diferența de preț se regăsea doar în buzunarul său, nu ajungea și la beneficiar”, spune Thol. În calitate de Projekt-manager, LMT Ingenieure a contractat deja două lucrări pentru 2017: o hală industrială de 2500 mp în Câmpia Turzii și o hală industrială de 1500 mp în Cluj-Napoca. Beneficiarii sunt ambii investitori germani, prezenți deja în piața locală, cu planuri de extindere. Lucrările lor anterioare au fost coordonate tot de Ludger Thol, dar sub umbrela Lupp Projekt.
Proiectare pentru clienți din Elveția și Germania
O a doua axă importantă a afacerii LMT Ingenieure este proiectarea. Ludger Thol are clienți fideli și pe acest domeniu, care revin mereu la el. De pildă, un investitor din Elveția construiește un spital privat în Zurich. Peste 400 de planuri a avut de desenat echipa lui Ludger Thol pentru acest obiectiv. De asemenea, firma din Cluj face planurile pentru armături la câteva locuințe mari în Frankfurt și Berlin și planurile de cofrare pentru un obiectiv în Regensburg.
“Acești clienți sunt oameni cu care eu am mai lucrat, care au încredere în mine. Desigur, să faci proiectarea în România a unui obiectiv pe care-l construiești în vestul Europei aduce mari economii investitorului. Sunt colaboratori cu care eu am mai lucrat, au încredere în mine și în echipa mea. Avem o echipă foarte bine pregătită, chiar dacă este tânără, pentru că media de vârstă e sub 30 de ani. În funcție de lucrările pe care le vom mai contracta în acest an, e posibil ca echipa să crească numeric și să ne mutăm birourile într-o clădire de birouri pe care am identificat-o deja, pe Calea Turzii”, susține Ludger Thol.
Business, pedagogie, networking
Timpul său e destul de prețios, dar îl împarte de așa natură încât să nu rateze întâlnirile sale cu studenții de la UBB-FSEGA și Universitatea Tehnică, cărora le ține cursuri despre antreprenoriat, Projekt-management, bune practici în business, management de calitate etc. Ține foarte mult să împartășească din experiența sa celor tineri, pentru că la rândul său a avut mentori și modele pe care i-a/le-a urmat până a ajuns să aibă succes. Pe lângă business și pedagogie, Ludger Thol se ocupă și de o parte din activitățile DWNT (Clubul oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord), unde este președinte de peste 5 ani. Sub coordonarea sa, DWNT a ajuns la aproape 160 de membri și are multe acțiuni care vin în sprijinul antreprenorilor, în general, și al investitorilor străini, în special.

Related posts

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

Păstrăvăria Bologa se transformă în fermă

Nora Dumitrescu

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Nora Dumitrescu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: KWS produce hibrizi în România

Ligia Voro

Șapte autobuze noi, achiziționate cu bani europeni, vor sosi la Oradea în luna mai

Traian Dan

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Traian Dan

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”

Ionut Oprea

Bosch a investit 7 milioane de euro într-o şcoală duală în Cluj

Stefana Muresan

Superland, cel mai mare loc de joacă pentru copii din sud-estul Europei, investiție de aproximativ 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Proiect european de 3 mil. euro pentru reabilitarea termică a 10 blocuri din municipiul Gheorgheni

redactia

O nouă restaurare ce va completa oferta turistică din Alba Iulia. Fonduri europene pentru Cetatea Alba Carolina

Papuc Irina

Finanţare de 13 milioane de lei pentru noua secție de Oncologie din Arad

Stefana Muresan

Facultatea fără șomeri. Pepiniera de Cluj pentru Google, Facebook și Microsoft

redactia

Parteneriat la Sibiu: Dent Estet și Polisano oferă investigații stomatologice prin pachetul One Day Check-Up

Papuc Irina

„Aeroportul viitorului”: Aeroportul de la Ghimbav, primul din țară care va avea un turn de control virtual

Stefana Muresan

Kaufland și Lidl anunță măsuri suplimentare de siguranță pentru clienți și angajați

Traian Dan

Sistemul Român de Verificare al Medicamentelor devine operațional!

Nicolae Pop

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor – Astaldi

Stefana Muresan

TEDxBaiaMare revine în noiembrie cu o nouă ediție – „Building Bridges”

Ionel Albu

Cerere de finantare europeana pentru modernizarea infrastructurii medicale recuperatorii din Cluj

redactia

Constructorul ASA Cons ridică un magazin Dedeman la Călărași

Nora Dumitrescu

Compania Transavia primește certificarea exclusivă în România, Global G.A.P. pentru produsele sale

Stefana Muresan

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

Leave a Comment