Agricultura Antreprenori Sibiu Ultimele stiri

Karpaten Meat pregătește un abator și o fabrică în Sibiu

Karpaten Meat a intrat pe piața din România în 2008, cu o fermă pentru creșterea bovinelor la Nocrich. Atunci aveau 120 de capete și puțină lume auzise în țara noastră despre rasa Angus. În 2017 grupul Karpaten Meat are peste 6.000 de capete și cinci ferme în județ: două în Nocrich, una în Marpod, una în Alțâna și una în Agnita. De la doar trei oameni compania a depășit în prezent o sută de angajați și recrutează în continuare, scrie turnulsfatului.ro.
Karpaten Meat a investit sume uriașe în ultimii ani preluând o serie de ferme dezafectate sau lăsate în paragină pe Valea Hârtibaciului, ferme modernizate ulterior. Valoarea totală a investițiilor, pe întreg grupul de firme, se ridică la peste 30 de milioane de euro.
Compania își desfășoară activitatea pe mai bine de 6.000 de hectare, atât pășuni, cât și terenuri agricole pe care produce furaje pentru iarnă. În afara fermelor proprii, Karpaten Meat lucrează cu peste 400 de parteneri, cărora le poate furniza tot ceea ce este necesar să crească bovine rasa Angus.
Dacă în 2008 existau aproximativ 300 de bovine de carne rasa Angus în România, astăzi există peste 23.000, dintre care în jur de 85% sunt parteneriate Karpaten Meat, scrie sursa citată.
Karpaten Meat este astăzi cel mai mare producător de bovine de carne din Europa și singura fermă din România care livrează săptămânal carcasă de vită Angus în Europa. Carnea de vită crescută la Sibiu ajunge pe mesele clienților din Germania, Austria, Lichtenstein, Luxemburg, Elveția și Spania.
Compania are planuri mari de dezvoltare la Sibiu și în următorii doi ani vrea să inaugureze, la marginea orașului, un abator și o fabrică de procesare a cărnii. Investiția se ridică la câteva sute de mii de euro și mai multe detalii urmează să fie făcute publice după semnarea contractelor.
În paralel, Karpaten Meat a inaugurat de câteva săptămâni o platformă online unde comercializează pe piața din România produse din carne de vită Angus 100% naturale.
Karpaten Meat a început afacerile la Sibiu în urmă cu aproape nouă ani, fiind investiția de suflet a doi măcelari elvețieni, Samuel Widmer și Stefan Jung.
Sursa foto: karpaten-meat.com

Related posts

Trei asocieri de firme, interesate de amenajarea Stațiunii balneo-climaterice de la Ocna Mureș, contract de peste 6 mil. de euro

Stefana Muresan

Satu Mare și Hunedoara, printre primele județe unde tinerii fermieri primesc teren agricol în suprafață de 50 ha

Ion Surdu

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin® în regim de urgență

Papuc Irina

Transilvania se umple de supermarketuri

Nora Dumitrescu

Belgian Week 2018: networking & new projects

Ionut Oprea

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Stefana Muresan

Ce firme fac angajări în Bihor

Traian Dan

Noi facilităţi pentru fermierii români

Stefana Muresan

Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume: fermierii au nevoie de povești pentru a-și valorifica mai bine produsul

redactia

AFIR vrea să aducă în ţară un miliard de euro prin PNDR

Stefana Muresan

Cluj: Marty – 500 de salariaţi şi afaceri de 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, zboruri interne spre Timișoara cu Tarom

Stefana Muresan

Euro a împlinit 20 de ani

redactia

Cinci huburi digitale din Transilvania-Banat, aproape de rețeaua europeană

Nora Dumitrescu

Gran Via finalizează Timișoara 58

Papuc Irina

Portal de imobiliare şi turism de lux, realizat de un antreprenor care a accesat bani prin programul Start-up Nation

Stefana Muresan

Proiect european de 50 mil. lei pentru modernizarea a 29 de străzi din municipiul Dej

redactia

SIF Banat Crișana Arad preia platforma IMGB București, terenul urmând să fie utilizat în mai multe proiecte imobiliare

Robert Bloancă

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Ionut Oprea

Fermierii vor putea sacrifica mieii de Paște și în ferme, în anumite condiții

Traian Dan

Asocierea Itinera – Retter Projectmanagement, câştigătoarea contractului de 44,6 milioane de euro, fără TVA, pentru realizarea tronsonului de autostradă Târgu Mureş – Ungheni

redactia

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

Papuc Irina

Comunicat de presa: Incheierea proiectului “Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie”

redactia

Se vinde Palatul Andrenyi din Arad, preţ de pornire de 2,5 milioane de euro

redactia

Leave a Comment