Karpaten Meat a intrat pe piața din România în 2008, cu o fermă pentru creșterea bovinelor la Nocrich. Atunci aveau 120 de capete și puțină lume auzise în țara noastră despre rasa Angus. În 2017 grupul Karpaten Meat are peste 6.000 de capete și cinci ferme în județ: două în Nocrich, una în Marpod, una în Alțâna și una în Agnita. De la doar trei oameni compania a depășit în prezent o sută de angajați și recrutează în continuare, scrie turnulsfatului.ro.
Karpaten Meat a investit sume uriașe în ultimii ani preluând o serie de ferme dezafectate sau lăsate în paragină pe Valea Hârtibaciului, ferme modernizate ulterior. Valoarea totală a investițiilor, pe întreg grupul de firme, se ridică la peste 30 de milioane de euro.
Compania își desfășoară activitatea pe mai bine de 6.000 de hectare, atât pășuni, cât și terenuri agricole pe care produce furaje pentru iarnă. În afara fermelor proprii, Karpaten Meat lucrează cu peste 400 de parteneri, cărora le poate furniza tot ceea ce este necesar să crească bovine rasa Angus.
Dacă în 2008 existau aproximativ 300 de bovine de carne rasa Angus în România, astăzi există peste 23.000, dintre care în jur de 85% sunt parteneriate Karpaten Meat, scrie sursa citată.
Karpaten Meat este astăzi cel mai mare producător de bovine de carne din Europa și singura fermă din România care livrează săptămânal carcasă de vită Angus în Europa. Carnea de vită crescută la Sibiu ajunge pe mesele clienților din Germania, Austria, Lichtenstein, Luxemburg, Elveția și Spania.
Compania are planuri mari de dezvoltare la Sibiu și în următorii doi ani vrea să inaugureze, la marginea orașului, un abator și o fabrică de procesare a cărnii. Investiția se ridică la câteva sute de mii de euro și mai multe detalii urmează să fie făcute publice după semnarea contractelor.
În paralel, Karpaten Meat a inaugurat de câteva săptămâni o platformă online unde comercializează pe piața din România produse din carne de vită Angus 100% naturale.
Karpaten Meat a început afacerile la Sibiu în urmă cu aproape nouă ani, fiind investiția de suflet a doi măcelari elvețieni, Samuel Widmer și Stefan Jung.
Sursa foto: karpaten-meat.com
Citește și:
Leoni România va premia copiii performanți ai angajaților
Producătorul de sisteme de cablaje la nivel global a anunțat că susține angajamentul său față de educație. Părinții…
26 aprilie 2024
Banca Transilvania împarte dividende de 1 miliard de lei
Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat distribuirea de dividende în de 1 miliard de lei din rezultatul exercițiului…
26 aprilie 2024
3.000 de clujeni la prima expoziție Gustav Klimt de la Cluj
„Gustav Klimt. The Immersive Show” este prima expoziție dedicată lucrărilor celebrului pictor austriac, cunoscut pentru operele sale simboliste…
26 aprilie 2024
Art Safari este deschis în perioada 1-5 mai. Mini-vacanța începe cu o nouă expoziție temporară, „Acasă la Brâncuși”
Satul pe care Constantin Brâncuși l-a făcut celebru, Hobița, se află în centrul unei noi expoziții temporare la…
26 aprilie 2024
Theodora Golf Club dă startul noului sezon fantastic de golf
Săptămână aceasta, între 22 și 26 aprilie 2024, cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf…
26 aprilie 2024
Consilierul de stat László Borbély: Peste 600 milioane de euro, bani nerambursabili, vor fi puși la dispoziție pentru proiecte privind solurile sustenabile
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu „Ernest Lupan”…
26 aprilie 2024
Rebranduire pentru Hotelul Coroana de Aur din Bistrița: Grand Hotel Coroana
Fostul Hotel Coroana de Aur din municipiul Bistrița își schimbă nu doar aspectul, ci și numele, devenind Grand…
26 aprilie 2024
Un pod pietonal și ciclist va traversa Crișul Repede în zona Hotelului Hilton
În ultimii 13 ani în Oradea au fost construite patru poduri peste Crișul Repede destinate circulației auto: Podul…
25 aprilie 2024