Infrastructura Timiș Ultimele stiri

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Un nou record al traficului de pasageri, la Aeroportul Internațional Timișoara, în iulie: peste 160.000 de pasageri.
Lunile de vară au făcut ca traficul la Aeroportul Internațional din Timișoara să înregistreze cifre record. În total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timișoara, cu 62% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, când au fost înregistrați 571.270 pasageri.
‘Iulie 2017 a fost luna cu cei mai mulți pasageri din istoria aeroportului: peste 160.000 de persoane au zburat de la sau spre Timișoara. Această cifră creează premisele ca la mijlocul lunii august să putem sărbători pasagerul cu numărul un milion.’, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.
Din estimările statistice, în perioada 12-18 august, Aeroportul Internațional Timișoara va ajunge la cifra de 1.000.000 de pasageri în acest an, în condițiile în care în 2016, această cifră a fost atinsă la sfârșitul lunii noiembrie.
Dacă în 2016, în cursul primelor 7 luni au decolat și au aterizat 7.213 curse aeriene, în 2017 — numărul acestora a crescut cu 39 %, iar companiile aeriene au operat 10.031 zboruri.
Totodată, și gradul de încărcare al aeronavei, care este un indicator foarte elocvent al eficienței zborului (numărul de pasageri pe numărul de locuri din avion) a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat în acest an 92 de persoane, față de 79 de persoane, cât a fost media pasagerilor pe fiecare aeronavă anul trecut în perioada ianuarie-iulie.
Destinațiile favorite au rămas această perioadă București, Londra și Munchen, însă și cursele charter spre Antalya și Heraklion, Palma de Mallorca, Santorini și Zakynthos au înregistrat un număr mare de turiști care au călătorit spre destinații de vacanță.
Traficul cargo a fost în creștere cu 6,3%: de la 2160 de tone transportate perioada în ianuarie-iulie 2016, în aceeași perioadă a anului 2017 au fost înregistrate 2295 tone.
Din această toamnă, vor fi disponibile zboruri directe din Timișoara spre Frankfurt-am-Main — un hub aerian care conectează Timișoara spre 300 de destinații din întreaga lume (din 29 octombrie) și Tel Aviv (din 30 octombrie). Frankfurt-am-Main va avea o frecvență zilnică și va fi legătura între Timișoara și cel mai mare nod aerian al Europei, iar Tel Aviv (cu zboruri în zilele de luni și vineri), va fi prima legătura între Timișoara și o destinație din afara Europei.

Related posts

Produsele pentru școli în Maramureș, un business de aproape 1 milion €

Nora Dumitrescu

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

redactia

Leave a Comment