Agricultura Ultimele stiri

Fundația Prințul de Wales lansează primul program în sprijinul micilor fermieri și producători români

Fundatia Printul de Wales lanseaza primul mare program in sprijinul micilor fermieri si producatori romani. Este un program pilot de zece luni care se va derula sub forma unui studiu sondaj in cinci regiuni istorice ale Romaniei: Transilvania, Delta Dunarii, Bucovina, Maramures si Banat.
”Intentionam sa discutam cu cateva sute de producatori din aceste regiuni ca sa vedem ce produse naturale fac, in ce cantitate si la ce calitate, cum le vand si cu cati bani raman in buzunar. La finalul acestei calatorii vom nominaliza cinci produse de calitate superioara (cu ajutorul unor experti in calitatea mancarii din Romania, Italia si Marea Britanie), produse ce pot vorbi frumos despre potentialul agriculturii romanesti. Acest studiu insa ne va arata si dificultatile de zi cu zi ale fermierilor si producatorilor si speram ca pe baza a ceea vor vom afla sa gandim programe ulterioare specifice de sustinere a lor”, precizeaza pagina de socializare a Fundatiei Printul de Wales Romania.
Produsele ce sunt obiectul acestui sondaj sunt: branzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, ciuperci, legume si fructe (inclusiv dulceturi, conserve).
Studiul sondaj din fiecare regiune se va incheia cu un curs de gatit care pe de o parte sa imbunatateasca priceperea unor bucatari incepatori si pe de alta parte sa introduca aceste produse in meniul afacerilor din zona sub forma unor retete care folosesc ingrediente locale cu fler si imaginatie pentru a crea o experienta pentru degustatori.
Programul este sustinut de Platforma Romania 100, Asociatia Hotelierilor din Romania si Asociatia HORA.
Sursa foto: facebook; Printul de Wales la o intalnire cu producatori din zona Tarnava Mare. Intalnirea a avut loc la sediul Fundatiei Printul de Wales de la Viscri in 31 Mai 2017.

Related posts

“Personalurile” arată jalnic din cauza subfinanțării

redactia

ADR Centru: Contracte de 200% la reabilitarea infrastructurii si 120% la patrimoniu

Stefana Muresan

Clujul va găzdui Comitetul European al Regiunilor

redactia

Leave a Comment