Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fundația Prințul de Wales lansează primul program în sprijinul micilor fermieri și producători români

Fundatia Printul de Wales lanseaza primul mare program in sprijinul micilor fermieri si producatori romani. Este un program pilot de zece luni care se va derula sub forma unui studiu sondaj in cinci regiuni istorice ale Romaniei: Transilvania, Delta Dunarii, Bucovina, Maramures si Banat.
”Intentionam sa discutam cu cateva sute de producatori din aceste regiuni ca sa vedem ce produse naturale fac, in ce cantitate si la ce calitate, cum le vand si cu cati bani raman in buzunar. La finalul acestei calatorii vom nominaliza cinci produse de calitate superioara (cu ajutorul unor experti in calitatea mancarii din Romania, Italia si Marea Britanie), produse ce pot vorbi frumos despre potentialul agriculturii romanesti. Acest studiu insa ne va arata si dificultatile de zi cu zi ale fermierilor si producatorilor si speram ca pe baza a ceea vor vom afla sa gandim programe ulterioare specifice de sustinere a lor”, precizeaza pagina de socializare a Fundatiei Printul de Wales Romania.
Produsele ce sunt obiectul acestui sondaj sunt: branzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, ciuperci, legume si fructe (inclusiv dulceturi, conserve).
Studiul sondaj din fiecare regiune se va incheia cu un curs de gatit care pe de o parte sa imbunatateasca priceperea unor bucatari incepatori si pe de alta parte sa introduca aceste produse in meniul afacerilor din zona sub forma unor retete care folosesc ingrediente locale cu fler si imaginatie pentru a crea o experienta pentru degustatori.
Programul este sustinut de Platforma Romania 100, Asociatia Hotelierilor din Romania si Asociatia HORA.
Sursa foto: facebook; Printul de Wales la o intalnire cu producatori din zona Tarnava Mare. Intalnirea a avut loc la sediul Fundatiei Printul de Wales de la Viscri in 31 Mai 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Casa Darvas-La Roche, cea mai originală construcție din Oradea, va fi reabilitată cu bani europeni

Articolul următor

SIXT New Kopel, lider de piată în 2017; 14 milioane de euro cifră de afaceri în primele 6 luni și 30 de milioane de euro, cifră estimată până la finalul anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share