Fonduri Europene Ultimele stiri

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 finanțează în cadrul axei prioritare 1 „Promovarea Transferului Tehnologic” investiții în crearea şi dezvoltarea infrastructurilor de inovare şi transfer tehnologic, respectiv achiziționarea de servicii de transfer tehnologic specifice.
Mecanismul de implementare al axei prioritare 1 – Promovarea transferului tehnologic prevede parcurgerea următoarelor etape:
 Etapa 1 – Realizarea Documentului Cadru Regional la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare care va fundamenta domeniile regionale de specializare inteligentă în sensul orientării acestora către sectoare economice clare;
 Etapa 2 – Apel regional pentru scrisori de intenţie din partea infrastructurilor de inovare şi transfer tehnologic;
 Etapa 3 – Discutarea și analizarea scrisorilor de intenţie;
 Etapa 4 – Depunerea cererilor de finanţare de către infrastructurile de inovare şi transfer tehnologic prin procedura standard de depunere a POR 2014-2020, la nivel regional.
La nivelul Regiunii Vest, scrisorile de intenție au fost depuse de universități, de institute de cercetare-dezvoltare, precum și de companii private cu preocupări în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării, vizând crearea şi dezvoltarea de noi infrastructuri de inovare şi transfer tehnologic.
Aceste scrisori de intenție au fost prezentate în cadrul celei de-a doua întâlniri a Consorțiului Regional de Inovare (CRI) al Regiunii Vest, entitate cu rol consultativ în elaborarea, implementarea și monitorizarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă Regiunea Vest și în analizarea ideilor de proiect destinate structurilor de inovare și transfer tehnologic finanțabile în cadrul axei prioritare 1 a Regio-POR 2014-2020. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) are rolul de coordonator al acestei structuri parteneriale regionale. Întâlnirea CRI al Regiunii Vest a avut loc în data de 17.08.2017, la sediul ADR Vest din Timișoara.
De asemenea, în cadrul acestei întâlniri a CRI al Regiunii Vest au fost prezentate participanților versiunile în lucru ale ghidurilor specifice ale solicitantului pentru axa prioritară 1 – aceste ghiduri pot fi accesat de pe pagina web a ADR Vest (http://adrvest.ro/apeluri-in-consultare-publica/). În contextul acestei întâlniri, ADR Vest a prezentat participanților evoluția proiectului Monitoris3 – proiect în cadrul căruia ADR Vest este partener – și modele de bună practică norvegiene privind susținerea inovării.
Membrii Consorțiului Regional de Inovare al Regiunii Vest sunt reprezentanți ai universităților din Regiunea Vest, ai organizațiilor specializate în cercetare-dezvoltare (instititute/structuri/centre sau stațiuni), companii care întreprind activități de cercetare-dezvoltare-inovare, entități de transfer tehnologic acreditate și entități de management ale clusterelor/asociațiilor de sprijin a afacerilor.
Proiectul Monitoris3 – Schimbul de experiență în mecanismul de monitorizare, indicatori și metodologii destinate îmbunătățirii politicilor și instrumentelor în contextul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligentă este coordonat de Agenția de Inovare din Galiția (Spania) și se implementează cu finanțare obținută în cadrul Programul Interreg Europe 2014-2020. Acest proiect aparține unui consorțiu european format din șase regiuni: Galiția (Spania), Veneto (Italia), Nordland (Norvegia), Dubrovnik și Neretva (Croația), Regiunea Nord (Portugalia) și Regiunea Vest (România).
Astfel, prin intermediul acestui proiect, ADR Vest vizează elaborarea unei metodologii de monitorizare a impactului Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest în raport cu mecanismul de politici de finanțare susținute prin axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020.

Related posts

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Lotul 3 Iernut – Chețani al Autostrăzii Transilvania se deschide anul acesta. Pe lotul 4, avans slab

Ligia Voro

KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

Ligia Voro

Inaugurare TRC Park Cluj, etapa I

Ionut Oprea

Black Friday la ținutele de business de la NISSA!

Ionut Oprea

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne aproape de agricultorii din România și nu numai!

redactia

Răspunsul CNAIR, după greva de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Papuc Irina

Finanţare nerambursabilă de până la 1.000.000 euro pentru investiţii în sisteme de irigaţii

Stefana Muresan

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Cluj Napoca, reabilitată cu fonduri europene

Stefana Muresan

AFIR – Ghidurile finale pentru accesarea fondurilor nerambursabile

Stefana Muresan

România reprezentată la reuniunea Consiliului General al WCF

Traian Dan

Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Stefana Muresan

Fără la cozi la ANCPI. Extrasul de plan cadastral se poate obţine online

Traian Dan

Forța de muncă și impozitarea, dezbătute de antreprenorii din Sălaj

Nora Dumitrescu

Grupul OMV Petrom, profit net de 854 milioane de lei, în creştere cu 38%, în T1

Stefana Muresan

Investiție de aproape 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea Complexului Olimpia din Brașov. Muzeul de Istorie a lansat licitația

Papuc Irina

Turoperatorul australian Peregrine Adventures, nouă ofertă turistică: “Secretele României”

Stefana Muresan

ASA Cons și-a modernizat fabrica de prefabricate din Turda

Nora Dumitrescu

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Liderul pieței electro-IT&C din România deschide cel mai mare magazin din rețea la Arad

Ligia Voro

La Universitatea din Sibiu a fost sărbătorită prima promoție a școlii de afaceri româno-chineză

Papuc Irina

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Cristian Hotoboc, președintele PALMED-Asociația Furnizorilor de Servicii Medicale din România: ”Sistemul de sănătate, public și privat, sunt complementare și trebuie să coexiste”

Stefana Muresan

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

Leave a Comment