Fonduri Europene Ultimele stiri

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 finanțează în cadrul axei prioritare 1 „Promovarea Transferului Tehnologic” investiții în crearea şi dezvoltarea infrastructurilor de inovare şi transfer tehnologic, respectiv achiziționarea de servicii de transfer tehnologic specifice.
Mecanismul de implementare al axei prioritare 1 – Promovarea transferului tehnologic prevede parcurgerea următoarelor etape:
 Etapa 1 – Realizarea Documentului Cadru Regional la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare care va fundamenta domeniile regionale de specializare inteligentă în sensul orientării acestora către sectoare economice clare;
 Etapa 2 – Apel regional pentru scrisori de intenţie din partea infrastructurilor de inovare şi transfer tehnologic;
 Etapa 3 – Discutarea și analizarea scrisorilor de intenţie;
 Etapa 4 – Depunerea cererilor de finanţare de către infrastructurile de inovare şi transfer tehnologic prin procedura standard de depunere a POR 2014-2020, la nivel regional.
La nivelul Regiunii Vest, scrisorile de intenție au fost depuse de universități, de institute de cercetare-dezvoltare, precum și de companii private cu preocupări în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării, vizând crearea şi dezvoltarea de noi infrastructuri de inovare şi transfer tehnologic.
Aceste scrisori de intenție au fost prezentate în cadrul celei de-a doua întâlniri a Consorțiului Regional de Inovare (CRI) al Regiunii Vest, entitate cu rol consultativ în elaborarea, implementarea și monitorizarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă Regiunea Vest și în analizarea ideilor de proiect destinate structurilor de inovare și transfer tehnologic finanțabile în cadrul axei prioritare 1 a Regio-POR 2014-2020. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) are rolul de coordonator al acestei structuri parteneriale regionale. Întâlnirea CRI al Regiunii Vest a avut loc în data de 17.08.2017, la sediul ADR Vest din Timișoara.
De asemenea, în cadrul acestei întâlniri a CRI al Regiunii Vest au fost prezentate participanților versiunile în lucru ale ghidurilor specifice ale solicitantului pentru axa prioritară 1 – aceste ghiduri pot fi accesat de pe pagina web a ADR Vest (http://adrvest.ro/apeluri-in-consultare-publica/). În contextul acestei întâlniri, ADR Vest a prezentat participanților evoluția proiectului Monitoris3 – proiect în cadrul căruia ADR Vest este partener – și modele de bună practică norvegiene privind susținerea inovării.
Membrii Consorțiului Regional de Inovare al Regiunii Vest sunt reprezentanți ai universităților din Regiunea Vest, ai organizațiilor specializate în cercetare-dezvoltare (instititute/structuri/centre sau stațiuni), companii care întreprind activități de cercetare-dezvoltare-inovare, entități de transfer tehnologic acreditate și entități de management ale clusterelor/asociațiilor de sprijin a afacerilor.
Proiectul Monitoris3 – Schimbul de experiență în mecanismul de monitorizare, indicatori și metodologii destinate îmbunătățirii politicilor și instrumentelor în contextul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligentă este coordonat de Agenția de Inovare din Galiția (Spania) și se implementează cu finanțare obținută în cadrul Programul Interreg Europe 2014-2020. Acest proiect aparține unui consorțiu european format din șase regiuni: Galiția (Spania), Veneto (Italia), Nordland (Norvegia), Dubrovnik și Neretva (Croația), Regiunea Nord (Portugalia) și Regiunea Vest (România).
Astfel, prin intermediul acestui proiect, ADR Vest vizează elaborarea unei metodologii de monitorizare a impactului Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest în raport cu mecanismul de politici de finanțare susținute prin axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020.

Related posts

Proiecte inteligente de 40 de milioane de euro, puse în practică de clujeni

Nora Dumitrescu

Dr Michael Kerkloh elected to lead European airport association

Ionut Oprea

Cât au cheltuit românii cu Revolut în 2019

Papuc Irina

Interioo a deschis la Oradea cel mai mare showroom de gresie, faianță și obiecte sanitare din România

Traian Dan

România avea, anul trecut, 823 km de autostrăzi și peste 28.000 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

Primul portal care poate fi gestionat împreună cu dezvoltatori imobiliari

Ligia Voro

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

Neon Lighting, înlocuită de Avril pe “strada Clujului”

Nora Dumitrescu

Demonstraţie de transbordare de pe rutier pe calea ferată la Oradea

Traian Dan

Puma – al doilea SUV produs de americanii de la Ford la Craiova

redactia

Proiect transfrontalier de turism în Maramureș

Nora Dumitrescu

Vastint Romania celebrated the opening of Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Daniel Metz, Răzvan Rimbașiu, Adrian Crivii și Cornel Cătoi – Clubul Pro Opera Transilvană, în sprijinul prestigioasei instituții de cultură

Stefana Muresan

Refugiu turistic la Zece Hotare, printr-un proiect implementat de „Don Orione”

Traian Dan

Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitat cu aproape 8 mil. euro

Stefana Muresan

Accesarea tuturor fondurilor europene disponibile, reforma administrativ-teritorială, digitalizare. Apel al mediului de afaceri, adresat Guvernului

Ion Surdu

Veniturile germanilor de la Schaeffler s-au redus cu 1,65 miliarde de euro în primul semestru

Ion Surdu

Cluj: Program finanțat din fonduri europene pentru digitalizarea procesului de obținere a autorizațiilor de construire

Stefana Muresan

ASF suspendă activitatea directă de relații cu publicul

Ligia Voro

Acționarii BVB și-au dublat investiția în doar patru ani din creșterea prețului acțiunilor și din dividende

Stefana Muresan

Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

redactia

FOTO: Peste 100 proiecte din Regiunea Centru vor beneficia de fonduri europene REGIO

Ligia Voro

Se reiau lucrările de reabilitarea a drumului național DN76 Oradea – Deva

Traian Dan

Încă o zonă din Sibiu intră în modernizare: investiție de 26 de milioane de lei

Papuc Irina

Leave a Comment