Brașov Cluj Timiș Ultimele stiri

Clujul, în strânsă concurență cu Bucureștiul la chirii

Chiria medie cerută pentru o garsonieră în București a ajuns la circa 228 de euro pe lună în 2017, în creștere cu 4,58% față de 2016, când era de 218 euro pe lună și cu 1,83% peste valoarea din anul 2012, de 222 euro lunar, prețurile actuale situându-se la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, conform unui studiu realizat de un portal imobiliar.
“Începând din 2015, chiriile din marile orașe ale țării au revenit pe o traiectorie general crescătoare. Și anul acesta, așteptările proprietarilor manifestă aceeași tendință de creștere fața de cel precedent, astfel că prețurile actuale se situează, per ansamblu, la cel mai ridicat nivel din 2012 încoace. Ca și în materie de vânzări de apartamente, Bucureștiul se afla în strânsă concurență cu Cluj-Napoca la capitolul cele mai mari prețuri, capitala Transilvaniei reușind să surclaseze cel mai mare oraș al țării în cazul a două dintre cele trei categorii de apartamente analizate”, se arată în analiza portalului Imobiliare.ro.
Pe segmentul apartamentelor cu două camere, pretențiile proprietarilor ajung acum la 321 de euro pe lună, față de 298 de euro pe lună anul trecut și 303 euro pe lună în 2012. Pentru locuințele tricamerale, prețul solicitat se situează acum la 404 euro pe lună, mai mult decât suma de 378 de euro pe lună valabilă anul trecut, dar mai puțin decât cei aproape 421 de euro pe lună solicitați în 2012.
În Brașov, costul pentru o unitate locativă monocamerală a scăzut ușor față de anul precedent, respectiv de la 187 la 183 de euro pe lună, însă este mai mare decât valoarea consemnată în 2012, adică 172 de euro pe lună. Pe de altă parte însă, suma necesară pentru închirierea unui apartament cu doua camere se situează în prezent la 277 de euro pe lună, față de 243 de euro pe lună în 2016 și 241 de euro pe lună în 2012. Locuințele cu trei camere au acum un preț mediu cerut de 320 de euro pe lună, în creștere de la 299 de euro pe lună anul trecut și 309 euro pe lună în 2012.
Potrivit studiului, în Cluj-Napoca, bugetul necesar pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 220 de euro pe lună în 2017, față de 204 euro pe lună în 2016 și 203 euro pe lună în 2012. Un apartament cu două camere, pe de altă parte, are un preț mediu cerut de 360 de euro pe lună, în creștere de la 311 euro pe lună anul trecut și de la 298 de euro lunar în urmă cu cinci ani. Nu în ultimul rând, locuințele cu trei camere au ajuns anul acesta la 445 de euro pe lună, de la 409 euro pe lună în 2016 și circa 390 de euro pe lună în 2012.
Totodată, în capitala Moldovei, la Iași, închirierea unei garsoniere ajunge acum, în medie, la 191 de euro pe lună, față de 185 de euro pe lună anul trecut și, respectiv, 186 de euro pe lună în 2012. În ceea ce privește apartamentele cu două camere, așteptările proprietarilor se situează în prezent la 269 de euro pe lună, față de valoarea de 253 de euro pe lună valabila atât în 2016, cât și în 2012. Cei care vor să închirieze o unitate locativă cu trei camere trebuie să dispună acum de 319 euro pe lună, la fel ca în 2012, dar mai mult decât cei 273 de euro pe lună necesari anul trecut.
Nu în ultimul rând, în Timișoara, în orașul de pe Bega, bugetul mediu pentru închirierea unei garsoniere a ajuns în 2017 la 171 de euro pe lună, în creștere de la 165 de euro pe lună anul trecut și, respectiv, de la 150 de euro pe luna în 2012. Clienții interesați de un apartament cu doua camere trebuie să plătească, în medie, 278 de euro pe luna, fața de 261 de euro pe lună în 2016 și 197 de euro pe lună în 2012. Așteptările proprietarilor de locuințe cu trei camere au ajuns însă la 327 de euro pe lună, de la 311 euro pe lună anul trecut și, respectiv, de la 241 de euro pe luna în urma cu cinci ani.
Potrivit sursei citate, înainte de începerea noului an universitar, cererea pentru apartamente de închiriat crește sensibil în luna septembrie, astfel că aceasta reprezintă, în mod tradițional, cea mai plină perioadă a anului pentru piața de profil. În acest context, Imobiliare.ro lansează o noua ediție a Târgului de Chirii și prezintă, totodată, o analiză a prețurilor solicitate în principalele orașe ale țării.

Related posts

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017”

Ligia Voro

Guvernul liberal, cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la momentul integrării în UE. Cum a folosit PNL banii europeni!

Nicolae Pop

“Hollywood” de Cluj se pregăteşte de start

redactia

Timișoara pregătește proiecte de finanțare de zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea orașului, pe noul ciclu de finanțare al POR

Robert Bloancă

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

redactia

Brașov: Vor fi puse în circulație primele zece autobuze turcești dintr-un lot total de 105

redactia

Clujenii de la Oncos se extind în Ardeal

Nora Dumitrescu

 Pădurea JYSK la Roșia Montană – o miniplanetă verde  

Ligia Voro

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Google susține mediul întreprinzător românesc. Proiect educaţional gratuit în Cluj-Napoca şi Timişoara

Stefana Muresan

Dacia Plant a lansat un nou produs românesc de igienizare a mâinilor. Capacitatea de producție: 55.000 de flacoane pe lună

Ion Surdu

Târgul Imobiliar Timișoara, în acest weekend

Stefana Muresan

Învățarea relevantă: Cum învăță diferit 43.700 elevi din România?

redactia

Top cinci comune din România unde se trăiește mai bine decât în Occident, datorită investițiilor și atragerii fondurilor europene

Stefana Muresan

Centrul Oncogen din Timişoara primeşte 2,5 milioane de la consiliul judeţean pentru o nouă platformă software, necesară în tratarea tumorilor

Robert Bloancă

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Papuc Irina

Ventilator pulmonar mecanic donat de Rotary Satu Mare Spitalului Județean

Traian Dan

Cluj: Fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, investește într-un centrul de agrement în Făget

Stefana Muresan

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

Maria Gabriela Zoană: “Putem intra în Schengen anul viitor”

redactia

90 de tineri vulnerabili vor lucra cu cele mai noi tehnologii la primul Solidarity FabLab din România

Transilvania Business

Arçelik, producătorul Arctic, alege între Timișoara și Iași pentru cel mai important birou de cercetare-dezvoltare din afara Turciei

redactia

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

redactia

Electroglobal va realiza instalațiile electrice pentru noul spital Regina Maria din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment