Documentația pentru proiectarea și execuția celor aproximativ 60 de kilometri ai autostrăzii Suplacu de Barcău – Borș a fost transmisă luni spre SEAP, în vederea publicării, valoarea totală a contractului depășind 215 milioane euro, fără TVA, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un comunicat.
Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barcîu-Chiribiș (26 de km), Chiribiș-Biharia (29 de km) și Biharia-Borș (5 km).
“Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni și o perioadă de 18 de luni pentru construcție. Perioada de garanție a lucrărilor, prevăzută în documentație, este cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de opțiunea ofertanților”, se menționează în comunicat.
Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de 3 luni din momentul publicării.
La fel ca alte contracte scoase la licitație anul acesta de CNAIR, contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău—Borș va conține o serie de condiții stricte printre care: eliminarea posibilității judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizației de construcție doar după avizarea proiectului tehnic precum și stabilirea clară a nivelului sancțiunilor aplicate Antreprenorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele și calitatea lucrărilor.
Segmentul Suplacu de Barcău — Borș face parte din Autostrada Transilvania și urmează să asigure legătura dintre Vestul României și Ungaria, prin Vama Borș.
Citește și:
Beiușenii scapă de traficul greu. De duminică se deschide Centura Beiușului
Se fac ultimele retușuri la Centura Beiușului. De duminică, 13 octombrie 2024, ora 17:00 se va putea circula…
12 octombrie 2024
“Aspiratorul” de producători locali. Cum au pătruns aceștia în hipermarketuri
Mai mulți întreprinzători din Banat și Transilvania reușesc să își comercializeze produsele în rețeaua Auchan, inclusiv peste granițele…
11 octombrie 2024
Parcurile tehnologice ale Transilvaniei trezesc interesul americanilor
Trimișii statului american Arizona au venit să afle detalii despre parcurile de specializare inteligentă (PSI) finanțate prin Agenția…
11 octombrie 2024
Relația administrației cu comunitatea, dezbătută la nivel internațional la Cluj
Conferința Internațională în Administrație Publică (TICPA) a reunit academicieni, cercetători și practicieni în domeniul administrației publice din toate…
11 octombrie 2024
Hub-ul de artă digitală nr. 1 al Europei, inaugurat cu un show Monet
Spectacolul de la Cluj, din 1 noiembrie, va oferi publicului oportunitatea de a explora operele celebrului pictor impresionist…
11 octombrie 2024
Untold a vândut abonamente de aproape 7 milioane € pentru anul viitor
50.000 de astfel de tichete au fost deja comercializate pentru festivalul din perioada 7-10 august 2025, de la…
11 octombrie 2024
Megaproiectul de apă-canal al Maramureșului trebuie terminat în 5 ani
Baia Mare se pregătește pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare, într-un proiect istoric pentru Maramureș, de 476…
11 octombrie 2024
Echipa României vrea să-și apere titlul mondial la degustarea în orb a vinurilor
Pe buzele tuturor specialiștilor în vin, fie somelieri, vinificatori, concurenți sau doar spectatori ai Campionatului Mondial de Degustare…
11 octombrie 2024