Documentația pentru proiectarea și execuția celor aproximativ 60 de kilometri ai autostrăzii Suplacu de Barcău – Borș a fost transmisă luni spre SEAP, în vederea publicării, valoarea totală a contractului depășind 215 milioane euro, fără TVA, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un comunicat.
Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barcîu-Chiribiș (26 de km), Chiribiș-Biharia (29 de km) și Biharia-Borș (5 km).
“Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni și o perioadă de 18 de luni pentru construcție. Perioada de garanție a lucrărilor, prevăzută în documentație, este cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de opțiunea ofertanților”, se menționează în comunicat.
Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de 3 luni din momentul publicării.
La fel ca alte contracte scoase la licitație anul acesta de CNAIR, contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău—Borș va conține o serie de condiții stricte printre care: eliminarea posibilității judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizației de construcție doar după avizarea proiectului tehnic precum și stabilirea clară a nivelului sancțiunilor aplicate Antreprenorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele și calitatea lucrărilor.
Segmentul Suplacu de Barcău — Borș face parte din Autostrada Transilvania și urmează să asigure legătura dintre Vestul României și Ungaria, prin Vama Borș.
Citește și:
Regia Autonomă de Transport Brașov (RATBV) va avea cel mai mare terminal finalizat anul acesta
Cel mai mare terminal RATBV, situat în imediata apropiere a gării Brașov, va fi finalizat în avans față…
4 octombrie 2023
România turistică a primelor opt luni ale anului 2023. Brașovul a prins podiumul
România turistică a primelor opt luni ale anului 2023 are Brașovul pe locul al treilea în topul preferințelor…
3 octombrie 2023
MedEuropa construiește un centru de radioterapie la Bistrița
MedEuropa este o rețea de Radioterapie și Oncologie medicală care a obținut un teren în municipiul Bistrița pentru…
3 octombrie 2023
3 milioane de euro în proiectul BioRural, cu care Clusterul Green Energy e partener
Proiectul denumit BioRural, în fapt, Accelerarea integrării soluțiilor de bioeconomie circulară în zonele rurale europene, a obținut 3…
3 octombrie 2023
Proiectul CEE2ACT se va dezvolta în parteneriat cu Clusterul AgroFood
Comisia Europeană a lansat proiectulul CEE2ACT, finanțat prin programul Horizon Europe. Fondul este accesat de un consorțiu format…
3 octombrie 2023
AFIR primește cereri de decontare a primelor de asigurare a culturilor și animalelor
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de…
3 octombrie 2023
O singură ofertă pentru dotările Campusului pentru Învățământ Dual Oradea
S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru dotări la Campusul Școlar pentru Învățământ…
3 octombrie 2023
BCR educă financiar România. Mesajul transmis de la Cluj
Banca Comercială Română a prezentat, la Cluj, rezultatele seriei de întâlniri cu comunitatea locală și clienții din diferite…
3 octombrie 2023
Zi de Zi știri economice:
