Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

66,5 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din Arad şi Mehedinţi

Comisarul european Corina Creţu a aprobat marţi alocarea a 66,5 milioane de euro pentru continuarea a două proiecte de modernizare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din judeţele Arad şi Mehedinţi.
Aproximativ 66,5 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în două mari proiecte de infrastructură a apei în România.
Cofinanţarea pentru faza a doua a proiectelor este asigurată prin acest Fond, în cadrul actualei perioade de programare (2014-2020). “Fiecare euro investit în statele membre, prin politica de coeziune, contează; iar aceste două proiecte reprezintă un nou exemplu concret al unei Europe căreia îi pasă de bunăstarea cetăţenilor ei. Sper ca lucrările să fie finalizate în termenele prevăzute, pentru că astfel de investiţii cofinanţate cu bani europeni vizează atât îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a multor români, cât şi protejarea mediului înconjurător”, a declarat comisarul european Corina Creţu.
În judeţul Mehedinţi, 39 de milioane de euro vor fi investite în faza a doua a proiectului “Extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare”. Astfel, vor putea fi finalizate lucrările la sistemele de distribuţie şi tratare a apei, cu accent pe reabilitarea a 7 izvoare de apă potabilă, construirea a 8 rezervoare de depozitare şi modernizarea reţelei de apă potabilă şi canalizare în lungime de peste 200 de km. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului 2019, asigurându-se astfel servicii publice de apă şi canalizare de calitate pentru aproximativ 140.000 de locuitori din judeţ.
În judeţul Arad, aproximativ 27,5 milioane de euro sunt destinate fazei a doua a proiectului “Extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare”, în cadrul căruia sunt prevăzute, între altele, lucrări pentru prelungirea reţelei de distribuţie a apei şi modernizarea a 6 uzine de tratare a apelor reziduale, în beneficiul a aproximativ 253.000 de locuitori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

CEE Property Forum – 5th time in Vienna & a panel dedicated to Romania

Articolul următor

12 constructori, in cursa pentru centura Timisoarei

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share